CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Food Bank Depan Kedai, Disapunya Barang Dalam Kedai Runcit Untuk Stok Sebulan

15-7-2021 04:11 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 10761| Komen: 85

Description: Lupakan seketika beberapa insiden 'keluarga tamak' sapu food bank.
Lupakan seketika beberapa insiden 'keluarga tamak' sapu food bank. 

Di sebalik kewujudan food bank di tempat-tempat terpilih, tersingkap kisah yang berjaya menghiburkan warganet.



Kredit video: FB Hafiz

Muhd Hafiz Zainuddin di Facebook menceritakan pengalaman adiknya berdepan situasi di mana seorang pelanggan datang ke kedai runcitnya dan mengambil barangan keperluan harian. 

Bagaimanapun, pelanggan tersebut bingung apabila pemilik kedai mengira jumlah harga barang yang diambil.



Berikutan itu, pelanggan berkenaan mempersoalkan tindakan pemilik kedai itu mengira harga barangan diambilnya.

Jawab pemilik kedai, barangan percuma yang disediakan hanya terletak di rak hadapan kedai, bukannya barangan yang berada di dalam kedai. 

Pada masa sama, pemilik kedai menjelaskan barangan yang diletakkan di food bank adalah terhad.








Amboi, dia ambil barang keperluan ke nak memenuhi selera kehendak? Persoalannya, dia susun semula tak barang yang diambil tadi atau ditinggalkan begitu saja? 


Sumber: OhBulan

1

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lycanni

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rikiruj 15-7-2021 04:17 PM
hmm sama je perangai orang tempatan dengan orang Rohingya... bagi betis nak peha..
Quote rainbowrainz 15-7-2021 04:18 PM
Ini pun muntaik tak nampak lagi rakyat dah derita... ishkk ishkkkkkkk ishkkk
Quote mily 15-7-2021 04:23 PM
Kadang ambil kesempatan.  Kalau betul,  dia akan bertanya dulu.
Quote allshares 15-7-2021 04:25 PM
Angkut mcm nk buat kenduri la hai, yg tapai2 pun nk ambik dah kenapa
Quote Skuau 15-7-2021 04:26 PM
Bila mamak mydin nak jadikan..mydin hypermarket tu...food bank'???
Quote lavendernovella 15-7-2021 04:29 PM
Kalau perati jenis barangan dia amik, ada kesian kat situ.
Bila hidup dalam tekanan lagi2 kalau dalam keadaan selalu kelaparan, kesihatan mental akan merosot sedikit sebanyak. Sampai arahan mudah pun otak dah susah nak proses, terus jump to conclusion.

Hunger Games everybody?

Kenapalah Malaysia sampai jadi macam ni....  

Quote Meiizu 15-7-2021 04:36 PM
Foodbank tanpa dipantau tak sesuai.
Org ambik kesempatan bukan kesempitan

Quote sayawifenikmie 15-7-2021 04:54 PM

.. kalau betulpun  pekedai nak bagi barang percuma dari kedai dia (bukan yg kat depan kedai) .. kejadahan apa ambik selambak bak macam ni? tamaknya lahaiiiiii ....
Quote laradelara 15-7-2021 05:00 PM
Jgn amik kesempatan. Org biasa yg tak mintak bantuan ni pun mkn ala kadar.. Beli sekadar yg perlu je
Quote BeastMaster64 15-7-2021 05:12 PM
mmg kena dipantau ni...knp org nk amik kesempatan...
Quote Lycanni 15-7-2021 05:22 PM
apa nieeeee
Quote bakingsoda 15-7-2021 05:24 PM
koko krunch biskut coke nugget fishball segala makanan diluar kategori makanan asas???? nampak sangat perangai pembolot barang bantuan. adan ukee rupanya barang berbayar
Quote anony-mous 15-7-2021 05:26 PM
Mcm susah dah nk jumpa yg betul2 susah sb yg betul2 susah ni kita cari dia, diaorang mmg jenis segan mintak bantuan
Quote anony-mous 15-7-2021 05:27 PM
lavendernovella replied at 15-7-2021 04:29 PM
Kalau perati jenis barangan dia amik, ada kesian kat situ.
Bila hidup dalam tekanan lagi2 kalau da ...

Kesian? Fish ball tu mcm nk buat mkn setahun. I yg xmntk bantuan pon berkira2 kdg2 nk beli fish ball
Quote any42 15-7-2021 05:37 PM
mcm2 ragam mnusia dlm ksempitan ttap ade yg nk amik ksempatan.
Quote fadz84 15-7-2021 05:42 PM
allshares replied at 15-7-2021 04:25 PM
Angkut mcm nk buat kenduri la hai, yg tapai2 pun nk ambik dah kenapa

Teringin kot.. huhu
Quote dua_chzy 15-7-2021 05:47 PM
Gila betul manusia gini. Pupus la kau cepat kena kobid.
Quote tombraiderer 15-7-2021 05:51 PM
mcm2 manusia skrang ni yg nk amik kesempatan..pkir la skit utk org yg lagi miskin..bangau
Quote princessofhero 15-7-2021 05:57 PM
rasanya skrang ni orang mmg dah hilang akal kut

Lihat semua komen(85)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 02:02 PM GMT+8 , Processed in 0.139434 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top