CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Anak Seni Senang Buat Duit? Hah, Ni Dia Reaksi Adibah Noor

24-9-2020 12:07 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 9256| Komen: 47|Original author: Oleh: LilRose

Description: Artis senang buat duit? Nampaknya, Adibah Noor kurang senang dengan pendapat segelintir pihak memandang remeh kerja anak seni.
Artis senang buat duit? Nampaknya, Adibah Noor kurang senang dengan pendapat segelintir pihak memandang remeh kerja anak seni.


Kredit foto: IG


Menerusi perkongsian di Instagramnya, Adibah menyatakan rasa bangga bekerja dengan anak seni termasuk pekerja di sebalik tabir yang sanggup bersusah senang bersama.

Dalam video yang dimuat naik bersama posting itu, Adibah menyindir pihak terbabit dengan memberi gambaran kepayahan perlu dilalui anak seni.

"Saya bangga bekerja di kalangan rakan seperjuangan, pekerja seni yang terpinggir sama, yang ketawa bersama, yang basah bersama, yang derita bersama demi mencari rezeki untuk keberlangsungan hidup masing-masing dan keluarga.

"Berkarya sama ada di hadapan mahupun di belakang lensa, walau sering dipandang sepi... Syukur Alhamdulillah," tulisnya.



Bertabahlah Adibah Noor. Smeoga terus cekal menjalani liku kehidupan sebagai anak seni. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 24-9-2020 12:15 PM
Semalam rosyam noor, hari ni dibah noor pulak....
Quote salamon 24-9-2020 12:18 PM
Ankel rahim x ngetaste ke kak dibah montok ni
Quote Lailerthee 24-9-2020 12:21 PM
Lepas ni sape pulak nk ng statement?
Quote zaraaqilah 24-9-2020 12:23 PM
Iolls baru terserempak dgn kak Dibah n family dia kot kat Restoran Arab  Qasar Balqis.
Nampak happy jer mkn2 dgn parent dia n anak buah.
Quote ifanonline 24-9-2020 12:23 PM
industri hiburan tanahair ni terlalu kecil...malaysia ada 33 juta org...yg dengar, tengok dan baca hiburan melayu dlm 5 juta org je...mungkin ada pengikut di indonesia dlm 250 juta org tu...tapi jarang2 bangsa indon nak follow artis malaysia memandangkan artis mereka pun lagi hebat...

dulu2 ada beberapa penyanyi evergreen di malaysia yg memang top dan meletup di malaya dan indonesia...sekarang ni sudah tiada, syarikat2 rakaman pun tak mau dah buat album...kebanyakan artis2 sekarang IG, FB twitter femes sahaja...substance takde, harap jual ubat besar kopek, ubat panjang kote dan menyempitkan burit...side income artis2 malaya..

artis2 pak lawak di malaysia bleh buat duit, sebab ahli politik pun pak lawak...so kedua2 aktiviti ngam utk rakyat melayu...

kerabat2 sultan melayu mana layan artis2 bodoh ni, mereka nak tengok artis mana bleh buat bini, kaki sosial, bogel2 tepi kolam dan pantai shj...target artis2 wanita pun memang nak cari makhluk2 royalti ni...

paling tidak, cari suami ahli politik yg korup...hidup senang makan duit haram...syarikat2 tempatan pun taknak melabur dlm industri seni kerana kesuaman kuku para artis...nak dpt oscar atau golden globe jauh sekali...

Quote KIM.K 24-9-2020 12:47 PM
Kakdib, bang wosyam tu bukan komen retis sendu macam ko. Dia tegur jutawenn self proclaim jual harapan kopek sempit

Kakdivah jangan jadi macam kakchah ter..cerdik tapi sendu sendi. Manifestasikan kecerdikan awak tu, bijak akademik ni mmg struggle bila masuk street smart


Quote RatuDunia94 24-9-2020 01:31 PM
Yg belakang tabir mmg lah susah buat duit.. sbb level mereka sama je dgn golongan b40 yg lain.  Yg senang buat duit tu ha retis yg ada rupa cantik hensem.. x pergi shooting/nyanyi pon income masuk melalui IG review.. endorsement etc.. x payah lah kak dib nk meroyan sangat.
Quote MisXoXo 24-9-2020 01:48 PM
Kak dib napo nk ulas kenyataan toksham.dia pn dari bwh jugak.bkn awal2 terus meletops.dulu dia pelakon pembantu ja.bwh level faizal hussien ja dedulu.tp lelama..hero gitcheeeww dn seiringlah kejayaan dia dlm lakonan dn juga business selain keluarga.anak2 dia menjadi ya.xdalah terlebih so-SIAL
Quote hasniey 24-9-2020 02:00 PM
Eh mcm senang je.tgok muda2 dh beli rumah.skrg kene pndai amik paid review.kalau harap brlakon je susah sikit.job kurang artis ramai.lg2 dh makin berusia
Quote VespaSilbe 24-9-2020 02:00 PM

Takat tunggu ujan berhenti gaji masih jalan boleh dok gelak2 dah katanya susah
Kalau zaman tok ngan wan aku hujan pagi ptg mmg menung la tak leh menoreh getah
Dah boleh toreh doa pulak jangan hujan nak kutip susu getah
Dah  kutip kumpul pastu wat pulak sekerap
Huntungla aku merasa susah camna
Quote nazzse 24-9-2020 02:03 PM
Dia ni tak sentap tak sah..
Padahal dah tak relevan dlm industri
Baik toksham lah ada lagi sumbangan kat masyarakat
Quote YomiuriLandMae 24-9-2020 02:45 PM
"Saya bangga bekerja di kalangan rakan seperjuangan, pekerja seni yang terpinggir sama, yang ketawa bersama, yang basah bersama, yang derita bersama demi mencari rezeki untuk keberlangsungan hidup masing-masing dan keluarga."

wow agak2 ada x yg inzal dgn kak dib bila basah bersama..
Quote husna_amal 24-9-2020 02:46 PM
ifanonline replied at 24-9-2020 12:23 PM
industri hiburan tanahair ni terlalu kecil...malaysia ada 33 juta org...yg dengar, tengok dan baca h ...

Setuju sangat dengan kenyataan ni.
Quote apedehal 24-9-2020 02:53 PM
MisXoXo replied at 24-9-2020 01:48 PM
Kak dib napo nk ulas kenyataan toksham.dia pn dari bwh jugak.bkn awal2 terus meletops.dulu dia pelak ...

Betul yg ni aku setuju ngat...ank2 mmg mjadi coz helok ja xsombong..cam marhaen2 jah
Quote haruslah 24-9-2020 03:09 PM
Yg belakang tabir tu pun geng seni gak....korang je yg nampak susah senang..  so, t.jwb korang jugak utk 'bantu' kalau diorg susah.
Dlm mana struktur kerja ade lapis...marhaen & vvip....so, yg senang y not tlg bantu yg susah mcm yg k.diba claim tu. Bukan kata hulur duit sokmo....kena fikir la camne...
Quote biozipstar 24-9-2020 03:11 PM
susah kalau masing2 nak diiktiraf essential service... hmmm
Quote Perawankota 24-9-2020 11:29 PM
Akak aku ada jer kt set ni time tu.. Dorg siap pegang khemah sebab nak terbang.. Selalunya aku ikut, tp time ni aku p holiday..
Quote harithzakuan 25-9-2020 12:14 AM
ifanonline replied at 24-9-2020 12:23 PM
industri hiburan tanahair ni terlalu kecil...malaysia ada 33 juta org...yg dengar, tengok dan baca h ...

Hahahahhaa..statement ni bitter nak mampuih tapi betul..
Quote tagas 25-9-2020 12:23 AM
dari politician smpai ke retis mesia suma nya sampah

takde ape yg bleh di hrp kan lg akhir zaman nih

nak kiamat dah slow slow kena lupa kan hal dunia

Lihat semua komen(47)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 06:17 PM GMT+8 , Processed in 3.697696 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top