CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bukti Cinta, Lelaki Beli Tanah Di Bulan Untuk Isteri

24-9-2020 12:12 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3690| Komen: 34

Description: Seorang lelaki yang berasal dari Pakistan membuktikan cintanya dengan mengahdiahkan tanah seluas satu ekar di bulan kepada isterinya.
Seorang lelaki yang berasal dari Pakistan membuktikan cintanya dengan mengahdiahkan tanah seluas satu ekar di bulan kepada isterinya.

Sohaib Ahmad membeli tanah tersebut dengan harga $45 (RM186) melalui Lunar Settlement Initiative (LSI) sebagai hadiah perkahwinan kepada isterinya, Madiha.


Foto: Bol News
Ramai tertanya-tanya bagaimana lelaki berusia 23 taun itu membeli tanah di bulan.

Ianya benar kerana kita anda memang dibenarkan berbuat demikian.

Nama Sohaib tertera di satu sijil rasmi yang dikeluarkan oleh  The Lunar Registry yang terletak di Amerika Syarikat.

Foto: Bol News

Bol News melaporkan, menerusia laman web rasmi Lunar Settlement Initiative, tanah di bula ditawarkan kepada mereka yang berminat bagi membiayai eksplorasi ke sana.

Menariknya, pemilik tanah juga berhak tinggal di sana selepas berjaya memiliki tanah tersebut.

Sohaib dan Madiha juga telah berjaya mendapatkan semua dokumen yang dikeluarkan Sea of Vapor Society termasuk Tuntutan dan Akta Berdaftar untuk Harta Lunar.

Difahamkan selebriti Bollywood, Shah Rukh Khan juga mempunyai nama yang didaftarkan untuk sebidang tanah di bulan. -CARI

Bagus
1

Marah
2

Terkejut

Sedih
4

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (10 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 24-9-2020 12:17 PM
Pembelian tanah yg sia2
Quote Boomibulat 24-9-2020 12:17 PM
Berapa hengget 1sqf?
Quote miemiecha 24-9-2020 12:36 PM
padu,,, kne beli roket pulak ler nnt
Quote Scheherazade 24-9-2020 12:39 PM
Well, maybe he wanted to gift his wife something unique but useful ke?
Quote KIM.K 24-9-2020 12:51 PM
Mesti bini kata celah mana pulak tanah kita di pakistan. Jangan kata awak lupa
Quote JibboTheCat 24-9-2020 12:59 PM
selamat kena scam
Quote uori 24-9-2020 01:01 PM
cakap bodoh karang marah

Quote pxlbb 24-9-2020 01:10 PM
Iol nak beli satu ekar kt matahari

FOR MY EX
{:smile
Quote mikasa 24-9-2020 01:24 PM
Beli laa satu bulan pun...takda org nak heran
Quote rain2169 24-9-2020 01:24 PM
dah kawin pun bodo lagi....  
Quote RatuDunia94 24-9-2020 01:28 PM
Eh suka suki je manusia nk memiliki tanah kat bulan.. sape yg ckp manusia berhak ke atas tanah di bulan? Ada berbincang dgn UFO tak?
Quote siputpepel 24-9-2020 01:50 PM
maklumlah nak beli tanah kat bumi tak mampu. mampu beli di bulan sajo yang menghairankan tu, pasaipa tanah di bulan lagi murah dari tanah di peneng?
Quote grouper 24-9-2020 02:00 PM
Mcm beli bitcoin je..
Quote LadyCarefree 24-9-2020 02:03 PM
Bemda ni just for fun. Jualan tanah ni bermacam registry pun ada hehehehe But to literally claim area bulan sana is mengarutlah
Quote bakingsoda 24-9-2020 02:04 PM
eh yg jual tu pon bila pulak bulan tu hak milik dia?
Quote MissVixen 24-9-2020 02:48 PM
Macam menarik. Sama juga yang beli bintang dan namakan bintang tu atas nama kekasih.
Quote husna_amal 24-9-2020 02:50 PM
Pembelian yg berbaloi. Tak pasal2 dapat publisiti macam ni.
Quote angelofish 24-9-2020 02:57 PM
boleh la bukak kedai perabut Kat bulan.sebelum tu kena kawen dengan orang bulan dulu.boleh pakai lesen bini (Bulan) bila bukak kedai nanti
Quote matchstick 24-9-2020 03:00 PM
Sesak2 nanti boleh gadai tanah tu

Lihat semua komen(34)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 06:37 PM GMT+8 , Processed in 0.081754 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top