CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Pernah Diekori Lelaki Sampai Rumah Buat Bekas Isteri PU Abu Mula Berniqab

24-9-2020 02:05 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 17562| Komen: 71|Original author: Oleh: LilRose

Description: Bekas isteri PU Abu, Ain Afini mendedahkan puncanya berniqab pada usia 18 tahun kerana melindungi diri dari diekori seorang lelaki hingga balik ke rumah.
Bekas isteri PU Abu, Ain Afini mendedahkan puncanya berniqab pada usia 18 tahun kerana melindungi diri dari diekori seorang lelaki hingga balik ke rumah.

Ain mendedahkan pengalamannya itu di Instagram bagi menjawab persoalan orang ramai yang bertanya bagaimana dia istiqamah menjaga aurat.



Kredit foto: IG

“Banyak sangat Ain terima DM (mesej peribadi) soalan macam ni, macam mana nak istiqomah. Macam mana nak kekal jaga aurat, macam mana nak pakai purdah tapi keluarga tak bagi? Ain kongsi pengalaman Ain ya.

“Gambar ni masa tahun 2014. Masa tu baru umur 18 tahun. Punca terdetik nak pakai niqab sebab selalu sangat keluar sorang pergi sana sini dan pernah kena ikut dengan lelaki sampai lah pintu belakang rumah.

“Kebetulan masa tu tengah shoot short film untuk assignment. Korang search kat youtube " Because Allah loves you (short film ). Jadi nak dipendekkan cerita untuk keselamatan masa tu Ain pakai niqab. Kalau balik rumah dari UIA pun naik keretapi then naik bas. Jadi rasa selamat lah sikit," kongsi Ain di Instagram yang dipetik Gempak.


Katanya, dia lama-kelamaan terbiasa dengan penampilannya berniqab, tambahan pula timbul rasa bersalah jika terdetik rasa nak buat benda bukan-bukan.


Kredit foto: Gempak

Menurut Gempak, Ain yang berkongsi gambarnya mula-mula berniqab pada 2014 memberi pesanan kepada orang ramai yang mahu berubah supaya melakukannya perlahan-lahan secara berperingkat.

Lakukan yang wajib dulu, katanya seperti jaga solat, perlahan-lahan longgarkan pakaian, jaga aurat lengan, pakai stokin.  - CARI
4

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (17 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KIM.K 24-9-2020 02:24 PM
Ain memang lawa, penampilan kemas, body tak boyak

Biasa pompuan berniqab suka mekap mata galak siap filter sparkling eyes dengan peace tepi dagu


Quote Redmyvi 24-9-2020 02:27 PM
suka tgk penampilan dia.. nmpk kemas jaa..
Quote chekacheku 24-9-2020 02:27 PM
Suka tgk ain..ank dia pun cute nya..tp suaminya....
Quote missyL 24-9-2020 02:37 PM
Setuju die ckp jaga solat dulu.
Perlahan2 berubah.

Kan bagos cmtu xde la konon2 dpt hidayah satu mlm ke. Huhu
Quote Acikgomen 24-9-2020 02:39 PM
KIM.K replied at 24-9-2020 02:24 PM
Ain memang lawa, penampilan kemas, body tak boyak

Biasa pompuan berniqab suka mekap mata galak si ...

Chuols ngate kat heliza ke neh
Quote tupperwarepink 24-9-2020 02:43 PM
Acikgomen replied at 24-9-2020 02:39 PM
Chuols ngate kat heliza ke neh

patutlah mcm familiar je description tu, nak tambah mata bulat2 pakai contact lense
Quote CinnamonR 24-9-2020 02:44 PM
Hmm..okay... next
Quote KIM.K 24-9-2020 03:03 PM
Acikgomen replied at 24-9-2020 02:39 PM
Chuols ngate kat heliza ke neh

Matched dgn beliau pula acik
Quote JunkMail 24-9-2020 03:10 PM
Retis ke beliau ni?
Drama apa dia berlakon? Ke penyanyi?
Quote husna_amal 24-9-2020 03:10 PM
Iye ke ni ramai yang bertanya kenapa dia berniqab ni? Ke saje nak bagi tahu nampak lebih mulia bila pakai niqab.
Quote sawi_bayam 24-9-2020 03:13 PM
Acikgomen: Chuols ngate kat heliza ke neh



Yang iols pelik, apasal HH suka pakai tudung serkup kemain ke depan?
Quote Kurex 24-9-2020 03:31 PM
Acikgomen replied at 24-9-2020 02:39 PM
Chuols ngate kat heliza ke neh

"Janganlah mengata saya..."
Ada satu kejadian yg aku rasa heliza ni hipokrit & aku benci dia sgt2!!! Aku, arwah member & member rasa macam dijadikan sampah je. Samalah dgn set2 muslimah masa tu, masa part muslimah, kemain pompuan ni bagi penerangan. Turn kitaorang, terus pompuan ni senyap tak berkutik. Muzik pun takde! Jgn kata muzik takde, palat ni atas stage pun takde ye
Quote Acikgomen 24-9-2020 03:40 PM
sawi_bayam replied at 24-9-2020 03:13 PM
Yang iols pelik, apasal HH suka pakai tudung serkup kemain ke depan?

Haram la kot kalo org tengok dahi dia
Mana tau kot2 ade yg teransang ke
Quote haryatie 24-9-2020 03:50 PM
sape ni
Quote mosti 24-9-2020 04:36 PM
Kurex replied at 24-9-2020 03:31 PM
"Janganlah mengata saya..."
Ada satu kejadian yg aku rasa heliza ni hipokrit & aku benci dia sgt2 ...

Tak faham..
Quote kiah_mai_pulak 24-9-2020 04:42 PM
@Lilrose janda abu ni retis tempatan ke? pernah menang vokal AJL ke? ke pernah menang menang ABP?
Quote Kurex 24-9-2020 04:42 PM
mosti replied at 24-9-2020 04:36 PM
Tak faham..

Part mana tak faham?
Quote kiah_mai_pulak 24-9-2020 04:42 PM
@lilrose janda abu ni retis tempatan ke? pernah menang vokal AJL ke? ke pernah menang menang ABP? dh tu kita semua nk kena mggelabah teksssss ke tak dgn berita ni?
Quote mongoose_kidz 24-9-2020 05:25 PM
husna_amal replied at 24-9-2020 03:10 PM
Iye ke ni ramai yang bertanya kenapa dia berniqab ni? Ke saje nak bagi tahu nampak lebih mulia bila  ...

aku percaya je ade org tanya...
sbbnya bbnu zmn skrg klau org tu terkenal/ade nama skit up gambo mkn megi pun dok komen sedapnya,minta resepi bagai..
padahal megi je pun
ini aku bg contoh la

Lihat semua komen(71)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2021 03:07 PM GMT+8 , Processed in 0.070024 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top