CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Terkejut Barang Murah Gila, Neelofa Diusik Tak Boleh Membeli Di Elewsmart

15-7-2020 03:30 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12821| Komen: 76

Description: Usahawan dan pengacara popular Neelofa meluahkan rasa terkejut dengan barangan dijual di pasar raya Elewsmart milik pendakwah terkenal, Ebit Lew.
Usahawan dan pengacara popular Neelofa meluahkan rasa terkejut dengan barangan dijual di pasar raya Elewsmart milik pendakwah terkenal, Ebit Lew.

Murah gila seperti tidak masuk dek akal!




Rasa terkejutnya itu diluahkan menerusi ciapannya di Twitter yang turut memuji usaha murni Ebit Lew.


Loading FB Post...

Dalam pada itu, ada juga yang mengusik supaya Neelofa tidak membeli barangan di Elewsmart dan memberi ruang kepada golongan yang layak dan memerlukan.



Kredit foto: Twitter

Menurut Gempak, Elewsmart akan dibuka di Bandar Baru Bangi dan Kajang masing-masing pada Sabtu dan Ahad ini, manakala lapan lagi cawangan lain di Cyberjaya, Sungai Buloh, Balakong Cheras, Shah Alam, Damansara, Prima Gombak, Gombak Traders dan Subang Perdana akan dibuka minggu seterusnya berturut-turut. - CARI


Bagus
1

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • nia_salina

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Knowlee 15-7-2020 03:33 PM
Kalau sesiapa nak beli pun apa salahnya. Cuma kena hadkan kuantiti saja, takut ada yg memborong pastu jual balik. Muslim, non Muslim, sesiapa nak beli silakan. Sesuai kalau peniaga makanan yg beli, dpt kurangkan modal, boleh la kot turunkan harga makanan.
Quote KBW2 15-7-2020 03:43 PM
Thread kutip bahan twitter jah kita mampu--reputz Cari yang tersenduri
Quote chinta89 15-7-2020 03:48 PM
tapi kan kalau terlalu murah dia dpt untung seadanya tak.. bukan ape, hidup zmn skg buat baik pun kena pada2..

ade ke nk kecam aku weyh aku ckp gini? aku taknak usaha murni dia sekerat jalan je nt takut x sempat rolling modal ke ape ke...
Quote mesmerize 15-7-2020 03:53 PM
ok je kalau orang kaya pun nak beli n support business ustaz ebit lew ni..
lain la kalau borong sampai tak tinggal apa untuk orang lain nak beli..
Quote dudaberhias 15-7-2020 03:54 PM
wow murah betul... bagus la untuk sape2 yang memerlukan dan nak menjimat time2 ni... go ustaz ebit lew... nanti kalau iols ada nak bagi bantuan ibu tunggal maybe iols try la kot beli dekat sini... selalu iols beli di kedai runcit biasa2 bukan supermarket, memang agak mahal tapi the point is to help orang2 yang di sekeliling kita...
Quote KIM.K 15-7-2020 03:56 PM
Macamana unstaz buat dapat harga murah camtu
Quote dudaberhias 15-7-2020 04:00 PM
KIM.K replied at 15-7-2020 03:56 PM
Macamana unstaz buat dapat harga murah camtu

ustaz beli borong kot sebab 8 cawangan sekali jadi stok pun kena banyak... mungkin dah team up dengan nescafe, walls semua tu... untuk 5 sen pun ok dah
Quote husna_amal 15-7-2020 04:02 PM
Harap takde yang ambil kesempatan dengan kebaikan yg ustaz ni buat.
Quote Miawlover 15-7-2020 04:05 PM
Harga murah hanya pd barang tertentu dan juga ada limit kuantiti. Strategi pemasaran juga ni. Tp bgslah jugak. Semakin banyak mart, persaingan yg positif. Pelanggan ada bnyk pilihan.
Quote bakingsoda 15-7-2020 04:06 PM
kang yg membeli nya bukan orang susah tapi penjual jugak
Quote inspektoremos21 15-7-2020 04:12 PM
Sikit hari lagi ada lofa mart pulak.
Quote bungarose 15-7-2020 04:15 PM
Mencapup kerr atas kefamousan EL
Quote slyfynx 15-7-2020 04:17 PM
Ape mende thread sampah ni?
Quote Boomibulat 15-7-2020 04:23 PM
Promosi opening je kut harga tu..kalau restoran siap kasi mkn free lg..
Quote matchstick 15-7-2020 04:53 PM
Kicap kipas udang 90 sen terhad kpd 300 unit aje..kalau tak letak limit habis diborong peniaga yg dtg awal je lah..kalau limit 2 botol per customer smpt la 150 org merasa harga tu.
Quote Lagubestbest 15-7-2020 05:00 PM
chinta89 replied at 15-7-2020 03:48 PM
tapi kan kalau terlalu murah dia dpt untung seadanya tak.. bukan ape, hidup zmn skg buat baik pun ke ...

Bagi yang ada cawangan ni, dia ada dua company dah tu sebenarnya, dah boleh ambil untung dua kali = I pemborong (import/ stor/ lori) + 1 peruncit (kedai).
Quote Madel 15-7-2020 05:11 PM
Grand opening punya harga kan, sbb tu dia jual murah
Kalau hari2 biasa, tak mungkin Ebit nak jual murah gitu.
Quote lolipopbiru 15-7-2020 05:12 PM
harga tu utk grand opening je, lepas tu limit pada 300 org je
Quote Lavender85 15-7-2020 05:18 PM
chinta89 replied at 15-7-2020 03:48 PM
tapi kan kalau terlalu murah dia dpt untung seadanya tak.. bukan ape, hidup zmn skg buat baik pun ke ...

mgkin harga ni sebagai promosi pembukaan je limited utk sejumlah sahaja.
Niat untuk bersedekah sambil mempromosi
kedai jenama dia.

Lihat semua komen(76)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:01 AM GMT+8 , Processed in 0.094875 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top