CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Bayar Sekali, Guna Gambar Berkali-kali - Feeya Iskandar Tak Halalkan Peniaga

16-7-2020 10:26 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 8133| Komen: 49|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: "Bayar sekali guna gambar orang berkali-kali. Senang hidup. Ambil kesempatan,"




"Bayar sekali guna gambar orang berkali-kali. Senang hidup. Ambil kesempatan,"

Tak habis-habis isu selebriti dengan peniaga dalam talian.

Setelah beberapa artis meluahkan rasa kecewa dan rimas dengan permintaan peniaga online yang mendesak, sekali gus tidak menghormati ruang peribadi mereka, kali ini penyampai radio, Feeya Iskandar pula meluahkan rasa.


Kredit foto : IG


Menurut Feeya atau lebih mesra dipanggil Cik Piah, masalahnya agak berbeza iaitu dia pernah membuat ulasan mengenai produk penegang payudara dengan syarat ianya dipakai sekali sahaja. 

Bagaimanapun, peniaga tersebut mengulang kembali gambar tersebut di media sosial tanpa sebarang bayaran tambahan.

Hal ini membuatkan Feeya meradang dengan peniaga atas talian itu.


Kredit foto :

"Aku cuma nak cakap, aku tak halalkan kau guna gambar aku."


Terdahulu, beberapa selebriti turut mengalami situasi sama antaranya Azhan Rani, Uqasha Senrose, Adibah Noor dan Khai. Masing-masing meluahkan di media sosial mengenai masalah ini dan ada yang menerima permohonan maaf daripada peniaga terbabit.


Kredit foto : IG

Memang susah untuk mengekang peniaga online daripada menggunakan gambar selebriti berulang kali kerana ia diibaratkan peluang yang sangat berharga. Bagaimanapun, berniaga perlulah ada etika. Artis pun cari makan juga. - CARI
2

Bagus
3

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (15 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 16-7-2020 10:35 AM
lainnya muka cik piah.. sebab product urban kosmetik ke atau filter? ke salah mata kurex yg penuh pesona ni?

nasib baik dia tak kawen dgn mamat sepah kn....
Quote nazzse 16-7-2020 10:52 AM
Kurex: lainnya muka cik piah.. sebab product urban kosmetik ke atau filter? ke salah mata kurex yg penuh pesona ni?nasib baik dia tak kawen dgn mamat sepah k ...

Kan.. Bukan bulat ke muka dia ni? Iols tak suka dia, kepoh & suka bebel masa on air..
Quote prettyuglybabe 16-7-2020 10:53 AM
semua yang komplen retis gred F - Z jah..
which produk pun entah apa-apa..
sapa suruh setuju nak endorse..
Quote rosasen 16-7-2020 11:14 AM
nazzse replied at 16-7-2020 10:52 AM
Kan.. Bukan bulat ke muka dia ni? Iols tak suka dia, kepoh & suka bebel masa on air..

dia ni ke cik piah pot pet pot pet tu? iols pn x suka kepoh semacam...
Quote pavlovachoc 16-7-2020 11:19 AM
Kurex replied at 16-7-2020 10:35 AM
lainnya muka cik piah.. sebab product urban kosmetik ke atau filter? ke salah mata kurex yg penuh pe ...

baru tau dia pernah ngn mamat sepah ..
Quote nazzse 16-7-2020 11:23 AM
rosasen replied at 16-7-2020 03:14 AM
dia ni ke cik piah pot pet pot pet tu? iols pn x suka kepoh semacam...

Ya, dia lah tu
Quote imanjannah 16-7-2020 11:28 AM
debab nya yg sulong,  beso dari cik piah,  cantik cik piah,  produk penegang payu dara
Quote husna_amal 16-7-2020 12:52 PM
Kalau ada perjanjian atas kertas baik buat tuntutan je lah.
Quote cikmi 16-7-2020 12:56 PM
produk pun tak semenggah..
Quote Joysparta 16-7-2020 02:49 PM
Edited by Joysparta at 16-7-2020 04:13 PM

adoi...produk yg diendorsenya pun..
tp mmg xsuka pun dia ni..bingitnya lahai..
Quote aznizazzadele 16-7-2020 03:10 PM
apa salahnya berkongsi rezki . Lain kali buatla black & white agg
Quote adeqbun 16-7-2020 03:34 PM
dekutnye lahai..biar je la org gune..bkn rugi sesen pon..lain la kalau xpenah dpt payment dan xpenah stuju nak buat review tp tibe2 claim kata ko tu pakai dan gune..yg tu xpe la nak ngamuk pon
Quote mieymiey 16-7-2020 03:45 PM
Tak berkesan kot produk penegang payudara tu
Quote dudaberhias 16-7-2020 03:51 PM
siapa suruh dia pun gigih nak mengreview produk ittew demi uang siap ambil gambar lagi?
kita patut tahu kot consequence nya review produk ni...

lain kali mintak la dekat dia berapa juta yang nak untuk guna gambar sampai ke kiamat...
ni dia pun terhegeh2 nak buat paid review demi rm50... dah itu je level reganya.. nak demand rm500 mamasab pun belum tentu nak kau review nokkkk... si anjoulie tu pun orang bayar rm500..  yang dia ni iols rasa rm50 pun belum tentu full slot..
Quote bulalof 16-7-2020 04:17 PM
bosannya. bila menaip kat IG story tu bahasa beliau melambangkan ceteknya tahap pendidikan. sudah lah emo. boring betul org camni.

Quote qis_88 16-7-2020 04:37 PM
Kurex replied at 16-7-2020 10:35 AM
lainnya muka cik piah.. sebab product urban kosmetik ke atau filter? ke salah mata kurex yg penuh pe ...

Bukan dgn wan wala ke?? Ke aku yg silap.. hahah
Quote MadameOnion 16-7-2020 07:03 PM
Kenapa lain sgt mukanya sekarang? Btw anak dia yg 1st sebaya anak aku lahir tahun 2017..baru 3 tahun lebih..kenapa besor sgt dah mcm 5-6 tahun?
Quote inspektoremos21 16-7-2020 07:16 PM
Kurex replied at 16-7-2020 10:35 AM
lainnya muka cik piah.. sebab product urban kosmetik ke atau filter? ke salah mata kurex yg penuh pe ...

Pernah bercinta dgn mamat ke? Kenapa iols ketinggalan keretapi ni haha
Quote anony-mous 16-7-2020 07:37 PM
Lain nya muka sheol skrg. Lawa betul 2 gambar yg atas. Bila skrol gmbar last, hampa

Lihat semua komen(49)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:23 AM GMT+8 , Processed in 0.082023 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top