CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Lufya Omar Dikecam Bawa Anak Keluar Beli Keperluan, Baju Raya

19-5-2020 03:34 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 10281| Komen: 61

Description: Pelakon Lufya Omar dikecam warganet prihatin gara-gara membawa anak keluar ke tempat awam semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).
Pelakon Lufya Omar dikecam warganet prihatin gara-gara membawa anak keluar ke tempat awam semasa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB).


Kredit foto: Gempak/IG Lufya


Menerusi perkongsian di Instagramnya, Lufya menjelaskan dia terpaksa membawa anaknya, Laana Haura mencari barang keperluan dan baju raya kerana tiada siapa boleh menjaganya di rumah.



Berikutan itu, seorang warganet dengan nama akaun Rosdah Hasan tampil menegur tindakan Lufya yang disifatkannya mendedahkan anak kepada risiko jangkitan Covid-19 walaupun sudah memakai alat perlindungan diri.

"Kenapalah dibawa anak tu keluar. Perdana Menteri (PM) kita dah bagi kelonggaran keluar bukan untuk merisikokan anak.


"Walau dah pakai macam-macam alat perlindungan diri, tapi kalau nasib tak baik, takut terkena juga," komen individu terbabit.



Tidak berdiam diri, Lufya kemudian menempelak komen ditingalkan individu terbabit.

Katanya, dia terpaksa membawa Haura untuk membeli puting botol yang sudah pecah dan lampin yang kehabisan stok kerana tiada orang boleh menjaganya di rumah.


Kredit foto: IG Lufya

"Nak kena hantar kat rumah Rosdah ke?" sindirnya.

Bagaimanapun, Lufya kemudian mengucapkan terima kasih di atas keprihatinan warga maya.  - CARI

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (5 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote munchkin 19-5-2020 03:36 PM
Tu pelancong scammer dah ada orang mention dalam fb. Kes pelancong russia penipu tu
Quote aderaderker 19-5-2020 04:00 PM
Semasa PKP,  beli barang camna?
Sapa yg jaga anak?


Harapnya bukan termasuk dlm kategori mak bapak bongok tak sayang anak.
Pastu gigih justify itu ini.
Quote tagas 19-5-2020 04:03 PM
bodoh

patut la kena ceraiii
Quote jalfa 19-5-2020 04:03 PM
ismail sabri dah expplain td,harap acik rosdah paham,tàk digalakkan jer,,,boleh bawak ats risiko sendiri.baik rosdah banykkan selawat,jgn bertenggek kat ig retis je
Quote che-cikL 19-5-2020 04:11 PM
Lufya tak perlu/patut/wajib upload. Upload pun  nak shout kat siapa?

Rosdah tu tak payah nak menenggek di IG artis, suam ke tak suam ke, tak yah nak masuk campur.
Quote undukngadau 19-5-2020 04:16 PM
aku rasa ni cubaan utk dapat perhatian ex laki.. #doneburuksangka.. Flip hair
Quote Tinot7 19-5-2020 04:19 PM
Comeynya anak dia.. ingatkan kat luar negara sbb ada mamat omputih kat situ
Quote Xim 19-5-2020 04:26 PM
Anak muke mcm pak dia...kekekekekeh
Quote umbut 19-5-2020 04:26 PM
Makin meluat dgn dia ni.. meroyan je... eewww
Quote cmf_premierleag 19-5-2020 04:35 PM
undukngadau replied at 19-5-2020 04:16 PM
aku rasa ni cubaan utk dapat perhatian ex laki..  #doneburuksangka.. Flip hair

sbb hati akak berkeladak bak kata prof muhaya, akak pun rasa lufya ni sangap attention dr ex-laki
konon2 nanti ex-laki akan trigger la psl isu ni
malangnya, ex-laki buat bodoh jah
Quote kucingitam 19-5-2020 04:45 PM
undukngadau replied at 19-5-2020 04:16 PM
aku rasa ni cubaan utk dapat perhatian ex laki..  #doneburuksangka.. Flip hair

dalam erti kata lain nak bgtau ex laki tak belikan baju raya, puting, diapers etc..

#donefliptudungbawal


Quote MisXoXo 19-5-2020 05:28 PM
..asalnya post dia lain..ajak sama2 membantu dn mnta drop kt komen..xlama semua gtau scammer etc dia edit caption tu supaya baik sangka..cuma xsuka cara dia nak menang tu .rasa mlm td dia screenshot yg memes puaka ada komen psl ni. Siap suruh ramai2 report gtau akaun memes puaka ni mcm2..tp dh delete rasanya pg td.ehehehehehehe..dlm keadaan mcm ni ....sbg influencer xyahlah dedahkan sgt anak tu nk elakkan sangkaan buruk pelbagai org.tau u nya ig tp kan dia influencer..yg muslimah lg..mana dtgkan buruk sangka xpayahlah upload.tu aja..positive vibes gitu kan...
Quote Kurex 19-5-2020 05:41 PM
Patutlah kena cerai & bekas suami pilih kurex, sebab KAU BODOH
Quote sfrnna 19-5-2020 06:08 PM
Lah video ni dari dia ke. Iols mati2 ingat dari acik kepam rakyat marhaen mana.
Quote Budakmomok 19-5-2020 06:17 PM
Kalo anak dia sakit kan, bapaknye dokyor boleh jada. #donepembaris
Quote salmon-suki 19-5-2020 06:33 PM
munchkin: Tu pelancong scammer dah ada orang mention dalam fb. Kes pelancong russia penipu tu

ai sorry laa nak sedekah kt pelancong asing nih. Enak2 aja dorg melancong sana sini,last2 begging for money..kita plak nak tanggung kos vacation dia?sorry not sorry~

N pmpuan ni,mmg xde sapa2 lgsg ke kt umah?just two of them?why ai rasa mcm membongak jah sbb sempt lagi nak promote topi ke ape ntah tu..and boleh plak ada komen ckp bwk anak walaupun duk dlm kete..like..seriusli?
Quote ikanmasin 19-5-2020 06:44 PM
faham sgt kalau takde sapa jaga anak terpaksa bawa tp yg jd masalah bila upload tu jd isunya ..ptt tak pyh bgt apa2..diam2 jer bw anak kan..tak pyh upload.aman2 keluar bw anak tu..tp ya lah artis kan..hehehe
Quote slyfynx 19-5-2020 06:50 PM
Ko nak tunjuk suci ke hape ni Lufya?
Kang x pasal2 ade yg buat report.
Ade bukti ko sendiri yang tulis kot.
Quote cruz2 19-5-2020 07:48 PM
Sorang most likely ada niat tersembunyi pi upload kat soc media..sorang lg spesis jari jemari laju mengomen ig artis

Lihat semua komen(61)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 09:39 AM GMT+8 , Processed in 0.351720 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top