CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Nanti Pakcik Balas" - Dr Zukifli Dapat Kad Raya Pula Dari Adik Nadzrul

19-5-2020 01:48 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3915| Komen: 19

Description: "Insya-ALLAH nanti pakcik balas kad raya ni."
"Insya-ALLAH nanti pakcik balas kad raya ni."

Demikian kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Senator Datuk Seri Dr Zukifli Mohamad Al-Bakri yang menerima kad raya dan kuih-muih daripada budak berusia 11 tahun.




Kredit foto: IG/Twitter

Menerusi laman sosialnya, Dr Zukifli menyatakan rasa terharunya kepada Nadzrul Zarfan Sharul Azly atas pemberian tersebut.

Antara isi kandungan itu, Nadzrul menyebut hasratnya bekolaborasi dengan Dr Zukifli bagi mengeluarkan buku Bayyan Linnas untuk kanak-kanak dalam versi komik.

"Ini bagi menarik minat kanak-kanak menuntut ilmu agama kerana versi komik lebih santai, menarik dan mudah difahami," tulisnya.




Kredit foto: IG/Twitter

Sebelum ini, adik Nadzrul pernah tular sehingga mendapat perhatian Dr Zulkifli yang ketika itu Mufti Wilayah Persekutuan selepas mengirim surat kepada pihak pengurusan sebuah surau kerana menghalangnya solat di saf depan. - CARI


9

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (20 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 19-5-2020 01:59 PM
Salah eja mengeluarkan
Quote Lailerthee 19-5-2020 02:08 PM
Untung betul dpt menteri mcm ni
Quote CiliPadiSedap 19-5-2020 02:09 PM
Mujahid lg hebat kanda dinda .menteri paling di benci kaka seumur hidup
Quote sarah82 19-5-2020 03:26 PM
Tulisan dia kemas betul.
Quote Artemesiaa 19-5-2020 03:28 PM
Pantun tu mesti mak atau paknya yang ajar old school pantunnya tu
Quote hiswife 19-5-2020 03:29 PM
Cantiknya tulisan
Quote hiswife 19-5-2020 03:29 PM
CiliPadiSedap replied at 19-5-2020 02:09 PM
Mujahid lg hebat kanda dinda .menteri paling di benci kaka seumur hidup

Maksudnya kaka lagi benci kanda daripada nobito?
Quote prettyuglybabe 19-5-2020 04:05 PM
pandai mak bapak budak ni cari lobang bisnes
Quote LadyCarefree 19-5-2020 05:15 PM
prettyuglybabe: pandai mak bapak budak ni cari lobang bisnes


New level of tunggangan ugama
Quote tikusmontok 19-5-2020 08:06 PM
Menteri2 disanjung skrg..tidak lg retis2
Quote loladaily 19-5-2020 08:17 PM
Awww comelnya pantun tuuu
Quote Fur 19-5-2020 08:33 PM
Pantun tu dah berusia lebih 50tahun rasanya. Hehehe
Quote RatuDunia94 20-5-2020 12:43 AM
Apa nak buat buku pasal Projek Linas ke??
Quote RatuDunia94 20-5-2020 12:44 AM
Fur replied at 19-5-2020 08:33 PM
Pantun tu dah berusia lebih 50tahun rasanya. Hehehe

Lagi satu pantun legend.. Pen merah pen biru, you marah I Love You.
Quote yoyobulat 20-5-2020 03:40 AM
Comel je pantun tu
Quote blekkep 20-5-2020 06:02 AM
Mak pak gune anak...ujung2 nk colab buat komik
Quote aliazulaikha 20-5-2020 06:12 AM
Cantik Tulisan
Quote Fur 20-5-2020 08:05 AM
RatuDunia94 replied at 20-5-2020 12:44 AM
Lagi satu pantun legend.. Pen merah pen biru, you marah I Love You.

Jaman P.Ramlee pun dah guna pantun ni kan. Hehe
Quote talapia 20-5-2020 08:19 AM
Aku assume budak ni jenis outspoken. Dah dididik oleh parents untuk menyuarakan pendapat. Umur 8 tahun berani tulis surat ke pengurusan masjid pasal tak puas ati kena halau solat saf belakang.

Now dia nak collab pulak buat komik Bayan Linnas. Aku pon baru nak google ni ha pemende bayan linnas. Artikel2 ilmiah berat tu... dia nak terjemah dalam bentuk komik.. bernas budak ni. Di kala anak2 seusianya baca komik Gempak Starz.. dia baca bayan linnas ko..

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 04:55 PM GMT+8 , Processed in 0.071247 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top