CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Biskut Raya Warna Kedam Ni, Memang Tuan Rumah Kedekut Kan?

20-5-2020 10:33 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 10014| Komen: 48|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Tular 'Biskut Raya Komando' di media sosial. Semuanya gara-gara kapsyen pengguna Facebook iaitu "Tak lawa lambat habis."



Tular 'Biskut Raya Komando' di media sosial. Semuanya gara-gara kapsyen pengguna Facebook iaitu "Tak lawa lambat habis."

Maka, ianya dijadikan bahan gurauan warganet lain kerana warnanya yang kedam, tidak seperti biskut raya lain yang menyelerakan.

Lebih teruk apabila ada yang menyamakannya dengan hidangan untuk haiwan.


Kredit foto: Twitter

Rentetan itu, ramai yang menokok tambah bahawa itu merupakan contoh sikap tuan rumah yang kedekut dan sebagainya.


Kredit foto: Twitter


Bagaimanapun, ada juga yang bersangka baik bahawa itu adalah gurauan kepada adik beradik. Maklumlah bila dah dapat kuih sedap, lupa orang lain dah.


Kredit foto: Twitter

Setelah mendapat kecaman, pemilik Tart Cardburry tersebut tampil menjelaskan bahawa ianya sekadar gurauan. Malah, akan melayan tetamu yang datang dengan baik. Ianya terjadi kerana eksperimen mencampur pewarna menyebabkan ianya menjadi warna 'komando'.


Kredit foto: FB

Kredit foto: FB

Jadi, apa kata anda? Makan kuih raya tengok rupanya atau kerana rasanya? - CARI
2

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Megikari 20-5-2020 10:49 AM
I percaya dia gurau je tu. Yg netz sentap sampai camtu sekali tu dah kenapa. Halah2...
Quote kucingitam 20-5-2020 10:52 AM
apsal aku baca caption dia aku gelak...

sensitip bener netizen ni, gurau camtu pun takbleh..

aku terimagine kulit buaya je tadi..
Quote KIM.K 20-5-2020 11:01 AM
Ni pun teknik buat gimik viral
Disebaliknya ialah tart komando
Suka warna tu
Quote justchu 20-5-2020 11:07 AM
mcm ni pun nentizen nk viral. punya la byk free time
Quote weezerfan 20-5-2020 11:25 AM
Org gurau je pon nak melenting. Mcmlah nk bg korang makan
Quote mamatz19 20-5-2020 11:34 AM
waa rare kuih nie .. kena perhabiskan gak ni..
Quote akieys 20-5-2020 11:39 AM
ni bukan yang masak x jadi tu ke? die tersalah letak colour/over colour tu yang jadi mcm tu.. nak sedapkan hati die kata lah xpe kuih lambat habis.. die lawak2 je tu..
Quote dubuk 20-5-2020 11:58 AM
aku tahu. itu nama dia kuih raya kulat
Quote giyomi 20-5-2020 12:01 PM
macam lumpur, geli weiii
Quote mdhelmi 20-5-2020 12:18 PM
rasanya org tu nak maksudkan

Tak lawa
sape lambat habis
Quote Kenabertaubat 20-5-2020 12:21 PM
I mula-mula tengok gambar, ingat ke tart nenas yang berkulat. Oh my mata{:childlike
Quote annehuda 20-5-2020 12:33 PM
yg sebenarnye mmg raya thn ni tak digalakkan menziarah pun.

pastu btul ke tetamu tu pembawa rezeki?  la ni tetamu banyak viral dah dtg rumah org bunuh anak kucing, rosakkan perabot, rosakkan tv org.  kalau tetamu yg dtg tu beradab takpe gak.
Quote Kurex 20-5-2020 12:40 PM
Paling cilaka bila buat benang screenshot twitter & komen ig
Quote esbok 20-5-2020 01:42 PM
kenapa aku rasa warna kuih ni sangat smart.
Quote epal21 20-5-2020 02:02 PM
Iols rasa berminat pulak nak cuba. Takdelah teruk sangat pun. Lainlah cookies bentuk penis ke,bentuk boobies ke, tak tergamaklah iols nak rasa.
Quote makton 20-5-2020 02:08 PM
sumpah warna kuih tu buruk
Quote hasniey 20-5-2020 02:17 PM
Warna mcm mknn brkulapuk
Quote RatuDunia94 20-5-2020 03:57 PM
Kadang kuih yg cantik berwarna warni tu la yg x sedap.. rasa marjerin kuat sgt.. kadnag kuih2 yg rare yg x cantik dpandangan yg rasanya sedap. Iols kalau beraya rumah org x makan gt kuih2 yg biasa jumpa.. iols lbh suka rasa kuih2 yg susah nk jumpa..
Quote AvaAdore 20-5-2020 04:20 PM
Warna rare mcm ni, lagi la aku rasa nak makan

Lihat semua komen(48)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 05:57 PM GMT+8 , Processed in 0.057996 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top