CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Hang Toksah Cari Gaduh La!" - Sharnaaz Ahmad 'Sound' Pengkritik Ustaz Ebit Liew

27-4-2020 09:35 AM| Diterbitkan: Straya| Dilihat: 14743| Komen: 128|Original author: Oleh: Straya

Description: Baru-baru ini, usaha murni Ustaz Ebit Lew untuk menyalurkan bantuan bagi mereka yang memerlukan dicemari dengan suara sumbang yang tidak berpuas hati dengan pendakwah itu.

Foto kredit: YouTube Sharnaaz Ahmad Tv

Baru-baru ini, usaha murni Ustaz Ebit Lew untuk menyalurkan bantuan bagi mereka yang memerlukan dicemari dengan suara sumbang yang tidak berpuas hati dengan pendakwah itu. 

Selepas satu laporan polis dibuat kepada Ustaz Ebit, beliau berhenti seketika daripada membuat kerja amal. 



Kredit foto: Change.org

Pelakon Sharnaaz Ahmad dikenali sebagai antara artis yang lantang bersuara dan mengeluarkan pendapat tentang pelbagai isu menyatakan sokongannya kepada Ustaz Ebit melalui video di saluran YouTubenya dan turut memberi amaran kepada pengkritik.

Menerusi video itu, Sharnaaz mengecam individu yang sebelum ini mengkritik Ustaz Ebit memuat naik foto dan video fakir miskin serta melabel perbuatan tersebut sebagai haram.


Kredit: Youtube Sharnaaz Ahmad Tv


Katanya, kerja-kerja amal dilakukan ramai pihak bergantung kepada niat dan nawaitu masing-masing. Ada yang membuat kerja amal untuk mendapat publisiti yang boleh mengarah kepada kebaikan dan ada juga untuk menaikkan produk yang dijual. Apa yang kurang disenanginya adalah kerana timbul kecaman terhadap mereka yang melakukan kerja-kerja kebajikan ini.


"Hang toksah cari gaduh la musibat oi. Kalau aku yang buta perut hal agama, pergi sound dia (Ustaz Ebit) tak kenalah, sebab aku sendiri pun jahil. Sejahil-jahil aku pun aku tau apa yang dia lakukan tu ke arah kebaikan".


"Buat Ustaz Ebit, aku memang respect dekat hang! Jangan pedulikan pada musibat-musibat yang tidak puas hati. Apa yang hang buat ni ustaz, bukan setakat bangsa Melayu beragama Islam saja bangga, agama lain pun pandang tinggi dekat hang. Teruskan ustaz. Ustaz Ebit Lew, wa sayang sama lu," katanya.


Betul apa yang dikatakan Sharnaaz. Jika sesorang membuat kerja kebajikan, tidak perlu kita mengkritik dan mempersoalkan niat seseorang. Moga usaha beliau diberkati di bulan mulia ini. - CARI

3

Bagus
4

Marah
3

Terkejut
3

Sedih
4

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (21 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote beta_carotene 27-4-2020 09:50 AM
ye la mamu, everything is also about you..
Quote cmf_premierleag 27-4-2020 09:51 AM
dah ada cenel yutiub sendiri ke?
mesti dah sengkek kan sbb nk views + duit
bella senyum sinis jah kat hang
Quote dudaberhias 27-4-2020 09:58 AM
dah sangkak ex bini tak bela.... now dah jadi pengkritik ala2 caprice... nak ambil jadi watak hero pun busuk..... job pun dah takde...


bella aman2 jah berlessi bersama roxxi...
Quote fadz84 27-4-2020 10:01 AM
cmf_premierleag replied at 27-4-2020 09:51 AM
dah ada cenel yutiub sendiri ke?
mesti dah sengkek kan sbb nk views + duit
bella senyum sinis jah  ...

Apa content channel yt tu?
Quote fliphair8 27-4-2020 10:01 AM
Hang takmo kawan plak ngan fizo sskjp tu nanas? Hampa dedua janda ditinggal laki sebatang kara. Sekapai bak kata oghang...
Quote sarah82 27-4-2020 10:07 AM
Renung2kan ya.
worthfeed_20200427_1.png
Quote Qistinazaini91 27-4-2020 10:43 AM
sarah82 replied at 27-4-2020 10:07 AM
Renung2kan ya.

Kalau kat malaysia nak gantung kat celah mana pulak? Pastu berduyun plak org datang ambik.? Dengan berebut rebut lagi. Silap2 yg terlebih mampu plak ambik, yg miskin terkontang kanting. Bukan semua orang well behave so cara ni sgt x sesuai nak diprsktikkan di Malaysia.
Quote Aunty_Acid 27-4-2020 10:51 AM
Benci
Menyampah
Meluat

X tgk cermin ker?
Quote Kurex 27-4-2020 10:54 AM
Elehhh kena tang family kau, terus jadi pondan!!!!!!
Quote famri7 27-4-2020 10:54 AM
sarah82 replied at 27-4-2020 02:07 AM
Renung2kan ya.

Jenuh la sis xboleh boleh bersandar keletihan sambil letak caption 'Menangis lagi di blabla...

Quote KIM.K 27-4-2020 11:12 AM
Aku tengok paki celeb crush aku cycling kat italy terus unpolo. Macamana ko kuarantin jenjalan kat italy time lockdown
Samalah UEL part tu je yang aku dok pahit sangatt
Quote VespaSilbe 27-4-2020 11:20 AM
Jadi? Maksum ka dia sampai takleh tegoq?
{:dot
Quote pukulrata 27-4-2020 11:38 AM
fliphair8 replied at 27-4-2020 10:01 AM
Hang takmo kawan plak ngan fizo sskjp tu nanas? Hampa dedua janda ditinggal laki sebatang kara. Seka ...

Swap je la janda masing2..hat penang pi tang penang.hok klate wi ko klate sskjp.kahkahkahkah
Quote sarah82 27-4-2020 11:48 AM
famri7 replied at 27-4-2020 10:54 AM
Jenuh la sis xboleh boleh bersandar keletihan sambil letak caption 'Menangis lagi di blabla...

Hahahaha.. Nanti ang kena marah.. Aku dah kena
Quote akuHavocczz 27-4-2020 11:56 AM
semua benda dia ni nak komen.. Tak popular dah ke tu?? hmmm
Quote insulin 27-4-2020 12:03 PM
Bising betui mamak ni seorang....
Quote aderaderker 27-4-2020 12:21 PM
Pentaksub ramai.
Mana boleh tegur.

Renung renungkan dan selamat beramal.
Dan jgn lupa bawa kamera ye pergi beramal tu.
And caption menangis sebak sedih adalah wajib.  
Kalau tak netizen tak tau.

Quote jasmeen 27-4-2020 12:30 PM

chuols post ni macam tak sokong ustaz ebit ke???
Quote BoongaKertas 27-4-2020 12:41 PM

komen of the day! hahaha

Lihat semua komen(128)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 02:36 PM GMT+8 , Processed in 0.076172 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top