CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Dah Baca Doa Berbuka, Baru Teringat Nasi Belum Tanak!" - Elfira Loy

27-4-2020 01:31 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 9788| Komen: 87|Original author: Oleh: LilRose

Description: Teruja betul Elfira Loy menyambut Ramadan pertama bersama suami dan anak sampai terlupa nak menanak nasi!
Teruja betul Elfira Loy menyambut Ramadan pertama bersama suami dan anak sampai terlupa nak menanak nasi!


Kredit foto: IG


Kisah lucu ini dikongsikan Elfira menerusi laman Instagramnya, semalam.

Katanya, dia menunaikan permintaan ibunya untuk memasak sup tulang masak lemak cili api rebung daging salai.



"Dah masak-masak, happy duduk dekat meja tunggu azan. Habis je baca doa, Allah! Lupa pulak masak nasi.

"Ya Allah, rasa macam nak tepuk dahi ni. Dah malu, terus jamah kurma, minum air, naik atas solat maghrib dulu berjemaah," tulisnya.


Kredit foto: IG

Apap pula kisah lucu anda di hari pertama Ramadan tahun ini? - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote danedzya 27-4-2020 01:43 PM
hurmmm.. nasib baik piann tak jadi kahwin dgn kooo..
masak nasi pun blh lupa .
Quote Anne.W 27-4-2020 01:45 PM
So so so....?
Quote evlinne 27-4-2020 01:45 PM
Kening dorang sama

Btw over nau filter gambar.. irl flawless camtu jugak ke
Quote Atata 27-4-2020 01:50 PM
Ko tak bawak ke nasi tu hidang sekali ngan lauk lain. Pelik nau
Quote Orix 27-4-2020 01:51 PM
Bersyukur piannn baca caption kau {:smile
Quote slyfynx 27-4-2020 01:54 PM
Abis kene tolong masakkan nasi ke ape ni?
Nape cara penulisan TT ni sebijik mcm sepul?
Mmg multinick ke?
Pastu ade sorang lagi yang sama jgk.
Quote Xim 27-4-2020 02:03 PM
AHHAHAHAHAHHAHAA ni pn nk masuk gosip gak ke??
Quote ashilalat 27-4-2020 02:03 PM
Elbirah ke arah TIBAIUNTA foreva...
Quote lumie 27-4-2020 02:06 PM
Cite kau smua tk lawak. Bebal je slalunye
Quote fliphair8 27-4-2020 02:09 PM
Hakak nak tahu camne reputs bole tahu elbulus ni tak masak nasi buka poser...she told reputs or dia canang kat socmed or camne?
Quote miemiecha 27-4-2020 02:09 PM
Birah ngan kebimboan berpesah teda...
Up cite ngok2 jeh
Ikan x reti siang
Acah2 urban kakak adik pada anak
La ni nasi puleksss

#mekxposesomekbolehhentamkan?
Quote salmon-suki 27-4-2020 02:15 PM
Birthday dinner anak dia tu sblm pkp ke?ke semasa pkp?saja ai nak dptkn penjelasan..

Utk mengrespond ke benang titi,masak nasi lupa ye?ko dah hidang lauk semua,nasi tu bnde penting utk kau hidang..unless ko ckp sup tulang yada yada ko tu dah masak,nak hidang nasi,nasi tarak,boleh laa jgk..

Ni dah helok duduk,pastu baca doa bagai..xkan xde sekor pn y merungut tny "mana nasi"?ke sekadar nak brag y ko mampu mkn sup tulang yada yada time pkp ni? #doneberhatihitam
Quote EvieWanKenobi 27-4-2020 02:19 PM
memasak setahun sekali cam tu ler jadinya..
Quote dudaberhias 27-4-2020 02:21 PM
tu pun nak bagitau yang kau gagal sebagai isteri....
nasib baik laki helokkkk dan banyak duit so iols kurangkan kecaman di bulan ini.
Quote mieymiey 27-4-2020 02:21 PM
Masa iols terbaca caption si El ni dalam ig sheols, dah agak dah samada si Sepol atau anak didik heshe akan bawak masuk dalam porem.
Quote pavlovachoc 27-4-2020 02:27 PM
Benda pertama yg aku buat time nk masak ialah masak nasi ..
Quote applecomel 27-4-2020 02:27 PM
Ko beridang mcm mana......sbb baca doa baru tau tak tanak nasi...kot la masa ko beridang baru sedar tak tanak nasi....propa
Quote Peaches113 27-4-2020 02:33 PM
Edited by Peaches113 at 27-4-2020 04:03 PM
pavlovachoc replied at 27-4-2020 02:27 PM
Benda pertama yg aku buat time nk masak ialah masak nasi ..


Tu la kan. Masak nasi sebelum start prep lauk, potong bawang sayur semua.

El jarang masak la kot. Tu yang lupa haha.
Quote biozipstar 27-4-2020 02:34 PM
aku bukan apa.. tapi kalau aku hidang makanan baru amek nasi.. kadang terlupa tekan.so aku yakin cerita ini ada logiknya.... tapi kaalu pakai periuk noxxa, 7 min je oi masak dah.... ke kau pakai periuk cambiasa, mmg lamaa laaaa tunggu

Lihat semua komen(87)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 12:52 PM GMT+8 , Processed in 0.219164 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top