CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Dia Buat Lagi Baju Melayu Nampak Nenen, Ini Ke Baju Akhir Zaman Tu?" - Netizen

24-4-2020 01:37 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 14937| Komen: 83|Original author: Oleh: LilRose

Description: Sebelum ini kecoh dengan baju Melayu jarang hingga menampakkan puting.
Sebelum ini kecoh dengan baju Melayu jarang hingga menampakkan puting.


Terbaru, pereka fesyen terkenal Anuar Faizal yang menampilkan ciri unik pada koleksi AF2020 (AidilFitri 2020 / AnuarFaizal2020).



Selain penggunaan elemen glitter, Anuar menggunakan fabrik yang pelbagai dalam penciptaan baju melayu moden.



Kredit foto: IG

"Sampin segera dan praktikal yang dilengkapi tali pinggang merupakan antara ciri terbaru khas dari AnuarFaizal pada tahun ini," tulisnya di Instagram.

Pun begitu, antara koleksinya menampilkan ciri 'kain jarang' yang hampir serupa dengan rekaan Firdaus Abd Razak.







Kredit foto: IG

Terinspirasi dari baju Melayu dari Baju Melayu Viral Afeer ke ni?

Berikutan itu, koleksi baju Melayu jarang Anuar menerima kecaman hebat daripada orang ramai terutama orang Melayu sendiri yang terasa seolah-olah dihina.


Kredit foto: IG

Pun begitu, jika ada yang ingin memiliki koleksi seksi tetapi malu mengenakannya di hadapan khalayak, bolehlah pakai singlet ya.


Kredit foto: IG

Setiap kali puasa dan raya, ada saja yang pelik-pelik. - CARI

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
3

Sedih
4

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (12 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • animefan

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • natrahn

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tagas 24-4-2020 01:54 PM
yg pakai suma stok gayah2
Quote lattehazelnut 24-4-2020 02:16 PM
Mmg la baju ni xleh bawak pakai gi raya rumah org tua.. tapi fashion pun hauk.. model pakai pun nmpak tak flattering..
N gambar dua bawah tu adakah anda nmpak apa yang saya nmpak..
Quote aliazulaikha 24-4-2020 02:25 PM
Apa punya baju melayu la dorang ni
Quote LuvAurora 24-4-2020 02:34 PM
Meleleh ayaq liuq gayah masa raya kalau mcm ni
Quote dubuk 24-4-2020 02:39 PM
Bakri dah standby
Quote RatuDunia94 24-4-2020 02:55 PM
Dgn nampak ciknek membonjol..
Quote natrahn 24-4-2020 02:57 PM
Tau la Malaysia panas...
Quote lovelytouch 24-4-2020 03:00 PM
Mati2 akaq ingat AF yang digantung kat leher tu ialah A*s F*#k. Dah kenapa nak ckp benda tu kan rupanya brand kau Anuar Faizal.. hayyoooo
Quote Kurex 24-4-2020 03:00 PM
Edited by Kurex at 24-4-2020 03:42 PM

Cukup2 la designer lacurkan model dan keluar dari kotak gayboy tu!!! Design utk lelaki normal boleh tak????? Ingat lagi aku kena marah dengan lecturer sebab buat baju utk lacurkan model masa zaman belajar dulu
Quote Artemesiaa 24-4-2020 03:04 PM
Terus nampak buruk bila baju tadisional diubah jadi macam tu
Quote Suchi 24-4-2020 03:24 PM
Gigihnya raya kat umah je pun baik kamu design pyjama versi raya.
Tp kang kena kecam jugek igt krismas ke kata warganet.
Quote tokchik 24-4-2020 03:40 PM
Nampak bentuk ciknek
Asli atau saja letak terung
Quote buapakperut 24-4-2020 03:48 PM
buatlah baju lain, baju raya juga ko nak rosakkan. dengan mata iols sekali rosak. atleast puting tu pakaila nipple cover ke. singlet ke. ini kalau raya pakai, mau terbelah tangan acik bawang mata ke puting kau tu je
Quote salmon-suki 24-4-2020 04:00 PM
Y jd model tu xde rasa malu ke?{:smile
Senang je cara nak buat fesyen designer ni terduduk,just boikot je baranng dia..
Quote xtahumenahu 24-4-2020 04:10 PM
Saje laa ni nak kontroversi nak naikkan nama
Quote liyamariska 24-4-2020 04:18 PM
Rekaan pakaian yg agak vulgar dan tacky bagi pakaian tradisi lelaki melayu..
Quote bintangct 24-4-2020 04:22 PM
kenapa model lelaki dia semua nampak kg.com?
Quote sitisitu25 24-4-2020 04:26 PM
lattehazelnut: Mmg la baju ni xleh bawak pakai gi raya rumah org tua.. tapi fashion pun hauk.. model pakai pun nmpak tak flattering..N gambar dua bawah tu adakah and ...


Nampak sistur..bulan posa sis {:cryrun
Quote MsKathryn 24-4-2020 04:59 PM
lattehazelnut replied at 24-4-2020 02:16 PM
Mmg la baju ni xleh bawak pakai gi raya rumah org tua.. tapi fashion pun hauk.. model pakai pun nmpa ...

Benjolan terserlah

Lihat semua komen(83)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 03:54 AM GMT+8 , Processed in 0.075747 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top