CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 11672|Reply: 83

"Dia Buat Lagi Baju Melayu Nampak Nenen, Ini Ke Baju Akhir Zaman Tu?"

  [Copy link]
Post time 24-4-2020 01:40 PM | Show all posts |Read mode
Sebelum ini kecoh dengan baju Melayu jarang hingga menampakkan puting.


BACA JUGA: Kecoh Baju Melayu Jarang Nampak Puting, Tapi Ada Samping Tutup Aurat


Terbaru, pereka fesyen terkenal Anuar Faizal yang menampilkan ciri unik pada koleksi AF2020 (AidilFitri 2020 / AnuarFaizal2020).




  



Selain penggunaan elemen glitter, Anuar menggunakan fabrik yang pelbagai dalam penciptaan baju melayu moden.









Kredit foto: IG




"Sampin segera dan praktikal yang dilengkapi tali pinggang merupakan antara ciri terbaru khas dari AnuarFaizal pada tahun ini," tulisnya di Instagram.


Pun begitu, antara koleksinya menampilkan ciri 'kain jarang' yang hampir serupa dengan rekaan Firdaus Abd Razak.















Kredit foto: IG





Terinspirasi dari baju Melayu dari Baju Melayu Viral Afeer ke ni?


Berikutan itu, koleksi baju Melayu jarang Anuar menerima kecaman hebat daripada orang ramai terutama orang Melayu sendiri yang terasa seolah-olah dihina.




Kredit foto: IG




Pun begitu, jika ada yang ingin memiliki koleksi seksi tetapi malu mengenakannya di hadapan khalayak, bolehlah pakai singlet ya.




Kredit foto: IG




Setiap kali puasa dan raya, ada saja yang pelik-pelik. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-4-2020 01:54 PM | Show all posts
yg pakai suma stok gayah2
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg la baju ni xleh bawak pakai gi raya rumah org tua.. tapi fashion pun hauk.. model pakai pun nmpak tak flattering..
N gambar dua bawah tu adakah anda nmpak apa yang saya nmpak..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa punya baju melayu la dorang ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Meleleh ayaq liuq gayah masa raya kalau mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 02:39 PM | Show all posts
Bakri dah standby
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dgn nampak ciknek membonjol..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 02:57 PM | Show all posts
Tau la Malaysia panas...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-4-2020 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Mati2 akaq ingat AF yang digantung kat leher tu ialah A*s F*#k. Dah kenapa nak ckp benda tu kan rupanya brand kau Anuar Faizal.. hayyoooo
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kurex at 24-4-2020 03:42 PM

Cukup2 la designer lacurkan model dan keluar dari kotak gayboy tu!!! Design utk lelaki normal boleh tak????? Ingat lagi aku kena marah dengan lecturer sebab buat baju utk lacurkan model masa zaman belajar dulu
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 03:04 PM | Show all posts
Terus nampak buruk bila baju tadisional diubah jadi macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigihnya raya kat umah je pun baik kamu design pyjama versi raya.
Tp kang kena kecam jugek igt krismas ke kata warganet.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak bentuk ciknek
Asli atau saja letak terung
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
buatlah baju lain, baju raya juga ko nak rosakkan. dengan mata iols sekali rosak. atleast puting tu pakaila nipple cover ke. singlet ke. ini kalau raya pakai, mau terbelah tangan acik bawang mata ke puting kau tu je
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Y jd model tu xde rasa malu ke?{:smile
Senang je cara nak buat fesyen designer ni terduduk,just boikot je baranng dia..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Saje laa ni nak kontroversi nak naikkan nama
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-4-2020 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Rekaan pakaian yg agak vulgar dan tacky bagi pakaian tradisi lelaki melayu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa model lelaki dia semua nampak kg.com?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut: Mmg la baju ni xleh bawak pakai gi raya rumah org tua.. tapi fashion pun hauk.. model pakai pun nmpak tak flattering..N gambar dua bawah tu adakah and ...


Nampak sistur..bulan posa sis {:cryrun
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 24-4-2020 02:16 PM
Mmg la baju ni xleh bawak pakai gi raya rumah org tua.. tapi fashion pun hauk.. model pakai pun nmpa ...

Benjolan terserlah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 11:48 PM GMT+8 , Processed in 0.087004 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list