CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

"Serba Tak Kena, Pakaian Seragam Dipermainkan,"-Pegawai Tentera Bengang Dengan Drama Leftenan Zana

14-2-2019 12:08 PM| Diterbitkan: Cari-Saiful| Dilihat: 30084| Komen: 189|Original author: Oleh: Saiful

Description: Drama Melayu ni memang ada peminatnya yang tersendiri.
Drama Melayu ni memang ada peminatnya yang tersendiri. 

Leftenan Zana yang dibintangi oleh Janna Nick dan baru bersiaran baru-baru ini nampaknya mengundang pelbagai reaksi.



Cerita yang bertemakan bidang ketenteraan ini awal-awal lagi dah mencetuskan kontroversi apabila ada pihak yang mendakwa berlaku salah faham antara Janna Nick dengan Jinggo dan Sheila Rusly.


Terbaru ada netizen yang dipercayai seorang pegawai tentera nampaknya kurang senang dengan jalan cerita yang dipaparkan dalam drama tersebut.

"Serba tak kena," katanya.

Melalui Twitter, ini antara luahannya:


Kredit foto: Twitter
Antara pelakon lain terlibat adalah Tunku Hanis, Sheila Rusly, Redza Rosli, Zarul Husin dan Hairie Othman. -CARI


5

Bagus
14

Marah
8

Terkejut
7

Sedih
8

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (50 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tzerya 14-2-2019 12:18 PM
Iols follow cerita ni sebab nak tengok izzat mushtaq je. Hensem!
Quote buapakperut 14-2-2019 12:23 PM
leftenen pengkid dengan acik kertu
Quote suiskipas 14-2-2019 12:27 PM
Wowww...kapt amar, glam la pas ni jadi netizen ptwitter popular...hahahah
Quote None68 14-2-2019 12:29 PM
Aku mmg x suka tgk drama askar sbb semuanya serba x kena..aku suggest diaorang masuklah btol2 ambik latihan ketenteraan full time lepas tu pk nak buat drama mcm mana..ni pakaian pun alahai..x hormat tentera..acik kertu udah2 ler..ko g aje dgn program masak2 megi tuh
Quote akumak 14-2-2019 12:30 PM
berlakon watak Dr - tiub salah pasang , Dr mana byk masa ngorat bini orang
berlakon watak cikgu -  mana ada cikgu rambut kaler2 gi sekolah
berlakon watak askar - pakaian tak kemas, salah teknik

mari sambung....
Quote MadameOnion 14-2-2019 12:36 PM
ooo drama sis dgn tok siak rupanya
Quote cupu 14-2-2019 12:39 PM
akumak replied at 14-2-2019 12:30 PM
berlakon watak Dr - tiub salah pasang , Dr mana byk masa ngorat bini orang
berlakon watak cikgu -   ...

Blakon abam bomba sibuk bcinta ngan bdk sekolah
Quote kawankau 14-2-2019 12:40 PM
akumak replied at 14-2-2019 12:30 PM
berlakon watak Dr - tiub salah pasang , Dr mana byk masa ngorat bini orang
berlakon watak cikgu -   ...

berlakon watak arkitek - kepit pelan ke hulu ke hilir macam takder ofis.

Quote sofiazara 14-2-2019 12:51 PM
badge patut atas mata bukan badge atas telinga dol
Quote imanda 14-2-2019 12:54 PM
entahlah labu, kalo bab drama kat mesia sume serba xkena. sb production main cincai je psl watak asalkan ikut jln cerita. xkisah skop sbnr pekerjaan watak tu.
cuma kalo nk bebetul serius better penonton tgk dokumentari yg tu ofcoz real punya psl doktor, askar, arkitek or penjenayah.
tp betul jg kalo tv tunjuk cincai2 t blh jd slhphm kat bdk2, drg kdg inspired by apa yg drg tgk.
Quote Buritan 14-2-2019 12:58 PM
akumak replied at 14-2-2019 12:30 PM
berlakon watak Dr - tiub salah pasang , Dr mana byk masa ngorat bini orang
berlakon watak cikgu -   ...

Berlakon jd pensyarah.. pasang ohp jah tau.. pas tuu muka pensyarah nerd sgtt.
Berlakon jd minah kilang dgn cashier so far ok
Quote Begbiru 14-2-2019 01:02 PM
berlakon jadi org korporat, asyik meeting memanjang....
ahli meeting pun, nampak sgt muka blur, tak tau apa discussion dlm meeting.. tup tup asyik tgk angguk2 je

pastu asyik ckp pasal contract juta2.....kelakar


bila drama melayu nak jadi mcm drama negara luar
even pelakon tambahan pun, faham brief utk scene & brief utk watak
Quote mamaida28 14-2-2019 01:07 PM
patut follow mcm citer prebet lapok atau darah satria tu..semua kena pantau..ikut peraturan..
Quote naina 14-2-2019 01:11 PM
Aku dulu leftenan muda jugak. And tauliah usm mcm cerita ni. Tapi tak tau nape tak berminat nak follow citer ni..padahal rindu giler kot nak join balik. And bila masa janna nick hitam terbakarnya tgk melodi tiap minggu putih lepak je. Takda belang2 pon.
Quote akumak 14-2-2019 01:14 PM
aku rasa produksi kena jimat kos. kalau betul2 nak buat bootcamp sebelum sesuatu drama, tinggi la kosnya. tau2 jela malaysia ni, makan kena 5x sehari kalau kursus kah3...

tp kalau filem berbaloi la ada bootcamp. mcm suhaimi baba buat dulu utk puntianak harum sundal malam. terus maya karin dapat pelakon terbaik. sedangkan movie sebelum tu (apa ntah tajuk), kayu kayan jati meranti hoiii
Quote August 14-2-2019 01:17 PM
Berlakon kerja office pakai kot memanjang. Fresh graduate siap ada bilik lagi..
Quote pearl.silver 14-2-2019 01:23 PM
Buritan replied at 14-2-2019 12:58 PM
Berlakon jd pensyarah.. pasang ohp jah tau.. pas tuu muka pensyarah nerd sgtt.
Berlakon jd minah  ...

Minah kilang boleh sewa rumah teres 2 tingkat duk ber2 je..
Uols ghasee?
Quote mamastoney 14-2-2019 01:26 PM
Kerja operator kilang, tp rumah besar fully furnished dgn perabot mahal , padahal menyewa dgn kawan yg sama2 operator kilang
Quote Buritan 14-2-2019 01:28 PM
pearl.silver replied at 14-2-2019 01:23 PM
Minah kilang boleh sewa rumah teres 2 tingkat duk ber2 je..
Uols ghasee?

Itu satu hal.jugak.. org patut duk rumah plat sewa 20 org serumah.. bab ni aku respek nabilahuda..

Lihat semua komen(189)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 07:53 PM GMT+8 , Processed in 6.826852 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top