CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Semua Calon Cilik Meletop Tak Popular Pun, Mana Aafiya?" - Peminat Marah

14-2-2019 11:33 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 26551| Komen: 202|Original author: Oleh: Azza

Description: Apabila Anugerah Meletup Era 2019 (AME 2019) mengumumkan pencalonan selebriti bagi setiap kategori, ramai netizen yang tidak berpuas hati. Ini kerana bagi pencalonan kategori Si Cilik Meletop, calon-c ...




Apabila Anugerah Meletup Era 2019 (AME 2019) mengumumkan pencalonan selebriti bagi setiap kategori, ramai netizen yang tidak berpuas hati. Ini kerana bagi pencalonan kategori Si Cilik Meletop, calon-calon yang terpilih kurang popular kata mereka.

Lebih mengejutkan ialah tiadanya pencalonan anak penyanyi paling popular, Dato' Siti Nurhaliza iaitu Aafiyah dan juga anak saudara Aafiya sendiri iaitu Arif Jiwa (pemenang anugerah sama tahun lalu) mengejutkan netizen. Mustahil dua nama ini tercicir atau terlepas pandang. Apakah permainan yang diatur oleh pihak penganjur?




Kredit foto: Twitter

Ada netizen yang menyatakan kemungkinan besar Siti sendiri yang tidak membenarkan Aafiya terlibat dalam dunia seni, oleh sebab itu tiada pencalonan. Manakala bagi Arif Jiwa pula mungkin kerana dia sudah menang tahun lepas dan hampir mengalahkan pemenang utamanya, Khai Bahar dengan perbezaan empat mata sahaja.

Hal ini membuatkan ramai peminat Siti berasa kecewa, lalu mempersoalkan beberapa pencalonan anak artis lain yang tidak begitu dikenali.


Kredit foto: Meletop

"Kalau Aafiya ada, yang lain takyah bertanding dah sebab Aafiya memang akan tapau habis semua peserta."
Bagaimanapun menurut ahli Siti Zoners, Siti pernah bertanyakan pendapat mereka sama ada perlu atau tidak Aafiya terbabit dalam industri seni dan jawapannya biarlah Aafiya membesar tanpa pengaruh limpahan dunia seni.
Sementara itu, anak tiri Siti yang juga ayah kepada Arif Jiwa iaitu Asyraf Khalid turut memberi komen tentang kesedihannya kerana Arif tidak terpilih kali ini.
Kredit foto: IG

Kredit foto: IG

Akhirnya Penolong Naib Presiden Segmen Kanak-Kanak & Remaja Astro, Marissa Hanafi menjelaskan yang penilaian dibuat menerusi platform media sosial, jadi Aafiya sendiri tidak mempunyai akaun Instagram, maka atas sebab itu, dia tidak layak.



Dengan penjelasan tersebut, kita tunggu sahaja siapa yang akan terus terpilih ke peringkat seterusnya iaitu Top 5 Cilik Meletop. Ketika artikel ini ditulis, anak Amyra Rosli iaitu Anaqi sedang mendahului peserta yang lain. - CARI 
9

Bagus
2

Marah
5

Terkejut
4

Sedih
4

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (29 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote suiskipas 14-2-2019 11:40 AM
Anak hael tu anak sape....hael hussaini ke....die dh kawen ke
Quote Buritan 14-2-2019 11:47 AM
Tak yah masuklaa.. kalo budak tu comel besarnya nanti jd sombong.. kalo besarnya tak cun sian dia jd rendah diri.. tengok jah anak artis dulu dulu.. terlalu didedah ujung ujung jd addict..sian.. mak malu.. konarlaa anak kena buat laa.. pdhl.anak jd doktor cucuk..
Quote tipuware 14-2-2019 11:48 AM
suiskipas: Anak hael tu anak sape....hael hussaini ke....die dh kawen ke


Anak angkat
Quote rosewhite 14-2-2019 11:50 AM
yg penting yusof iskandar tak tercalon hahaha
Quote kibodwatriuh 14-2-2019 11:51 AM
sebodoh-bodohnya
Quote amal12bh 14-2-2019 11:53 AM
walaupun iols menyampah dgn anugerah ni, iols nk komen gak..haha

so syarat kena ada akaun ig la yer?..tapi bukan ke akaun ig ada age limit restriction? yg create account ni sah2la menipu age. astro menggalakkan benda2 yg salah ni ke?..

Quote apedehal 14-2-2019 11:56 AM
bodoh nya meletop ni ..calon2 setiap kategori mcm org malas je pilih.. aafiyah tu ptt tercalon la sbb masa menanti kelahiran smpai ke la ni jd buah mulut acik2 porem..yg lahir sama tahun dgn aafiyah si yusuf jebat dgn anak norman memey tu tercalon plak. aku teka anak telajak laris tu ada can nak menang..msti paknya all out nk bg menang
Quote chinchan78 14-2-2019 11:56 AM
Anak jepsari ada ig knp x masuk list?
Quote MadameOnion 14-2-2019 11:56 AM
suiskipas replied at 14-2-2019 11:40 AM
Anak hael tu anak sape....hael hussaini ke....die dh kawen ke

tu lah..i pun tertanya sapa anak hael ni? hael bukan vottom ke?
Quote Rapz 14-2-2019 11:56 AM
rosewhite replied at 14-2-2019 11:50 AM
yg penting yusof iskandar tak tercalon hahaha

Hahaha!statement win
Quote apedehal 14-2-2019 11:58 AM
gediknya ank tiri tokti tu bkn si arif tu da menang taun lepas nk calon apa lg..
Quote chicozinn 14-2-2019 11:59 AM
si arif jiwa bukan da penah menang ke sebelum ni??udah2 la manjang nk menang je bagi la can kat org len
Quote inspektoremos21 14-2-2019 11:59 AM
rosewhite replied at 14-2-2019 11:50 AM
yg penting yusof iskandar tak tercalon hahaha

Hahaha tu la. Masa iols tengok gmbr budak2 tu iols rasa mcm ada 'sesuatu yg hilang' je & baru la perasan yg yusuf oh noo oh noo tak tercalon. Pelik pulak dia tak tercalon. Ke sebab lately ni dia tak famous huhu
Quote limau_lemon 14-2-2019 12:01 PM
chinchan78 replied at 14-2-2019 11:56 AM
Anak jepsari ada ig knp x masuk list?

aah...apsal dariya xde ...padahal dariya ni banyak gak like kt ig
Quote mieymiey 14-2-2019 12:03 PM
Ker ada tarikh buka ig ker, tarikh lahir ker? Kalau lepas sekian sekian hari bulan, tak layak masuk
Quote inspektoremos21 14-2-2019 12:04 PM
Iols rindu Anugerah Era zaman awal 2000 dulu. Dulu nmpk berprestij & berkualiti. Trophy pun nmpk gah. Sekarang? Anugerah sampah utk retis2 sampah Trophy pulak mcm trophy budak2 tadika
Quote sleepandream 14-2-2019 12:22 PM
perlu ke kategori ni? teen choice awards pun takde kot buat kategori ni...
aritu iols tengok era digital music awards.... ya ampunnnnnn macam majlis akhir tahun sekolah jahhh.. stage macam dewan sekolah, pastu adalah lampu spotlight sebijik dua tembak ala pementasan teater sekolah

pemenang semua set2 bbnu (motip iols tengok sampai habis?) pastu adalah bagi anugerah khas kat tokti... walaupun iols rasa organizer bg award tu sebab nak tokti dtg malam tu... sian tokti macam kena scam je
Quote suiskipas 14-2-2019 12:22 PM
tipuware replied at 14-2-2019 11:48 AM
Anak angkat

Choiii....geli la kunyit2 ji nk beranak angkat bagai...pompuan lak tuh...eeeeee
Quote BoongaKertas 14-2-2019 12:25 PM
chinchan78 replied at 14-2-2019 03:56 AM
Anak jepsari ada ig knp x masuk list?

eh haah eh? comel weh dariya tu

Lihat semua komen(202)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-7-2022 01:24 PM GMT+8 , Processed in 0.093195 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top