CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

Frozen 2, Tidak Mampu 'Let It Go'

19-2-2019 10:56 AM| Diterbitkan: Akmal_Mohamad| Dilihat: 3948| Komen: 5|Original author: Oleh: Tok Fakir

Description: Disney sekali lagi menampilkan kejutan yang semestinya akan mengempiskan poket ibu bapa yang mempunyai "princess wannabe" di rumahnya.


Disney sekali lagi menampilkan kejutan yang semestinya akan mengempiskan poket ibu bapa yang mempunyai "princess wannabe" di rumahnya. 

Mana tidaknya, selepas trailer animasi klasik dan bertaraf legenda 'Dumbo' dan 'Lion King' (remake) telah berjaya menggoncangkan kestabilan dunia Internet beberapa bulan lalu, kini trailer animasi Frozen 2 pula diluncurkan di laman YouTube beberapa hari lalu. 

Sudahlah Marry Poppin 2 pun akan ditayangkan juga. Rakus betul Disney pada tahun ini ya? 



Semestinya OST kepada filem animasi ini pernah dijadikan siulan yang terlalu degil untuk dihalau pergi dari layar akal kita. Walaupun melodinya agak cheesy, tidak dinafikan auranya begitu menyerlah. 

Laungan vokal bernada lantang 'Let It Go' yang berulang kali seni katanya dilaungkan memberikan simbolik halus demi kepuasan jiwa buat mereka yang sedang kusut dalam menghadapi konflik.  

Namun, keaslian Let It Go daripada Chester Bennington, vokalis Linkin Park yang terlebih dahulu menguntaikan frasa keramat itu dalam karya masterpiecenya, Iridescent, lebih mantap kemerduan dan penuh sentimental emosinya.



Semestinya ramai peminat animasi dari studio Disney tidak sabar untuk menerjah panggung. Elemen kejutan yang akan dijadikan modal buat setiap pembikin filem secara adatnya akan diperam sehinggalah tarikh tayangan tiba. 

Jadi, apakah yang akan terjadi kepada Elsa kali ini? Menerusi trailer, kelihatan Elsa suka main laut nampaknya. - CARI
2

Bagus
3

Marah
3

Terkejut
5

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (19 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 19-2-2019 11:19 AM
Filem ni keluar bulan 11. So mak bpk boleh bg reward kat anak yg dpt result cemerlang exam akhir tahun, upsr...
Quote None68 19-2-2019 11:57 AM
Oh lama lagi ingatkan dah on air..
Quote chinta89 19-2-2019 04:02 PM
ak tgu tgk yg kat youtube je hehe. lmbt lagilah yer dpt ku tengok.
Quote annehuda 22-2-2019 02:03 PM
thread dah ade.
Quote annehuda 22-2-2019 02:04 PM
sila rujuk sini

https://mforum.cari.com.my/forum ... mp;highlight=frozen

Lihat semua komen(5)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 07:16 PM GMT+8 , Processed in 0.175302 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top