CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Budak Berusia Dua Tahun Maut Dilanggar Akibat Tercampak Dari Kereta

21-11-2016 10:02 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 10811| Komen: 89

Description: Seorang kanak-kanak lelaki berusia dua tahun maut setelah terjatuh dari kereta yang dinaikinya sebelum dilanggar sebuah kenderaan lain di Jalan Lebuh Cemerlang, Johor Bahru Sabtu lalu.

Seorang kanak-kanak lelaki berusia dua tahun maut setelah terjatuh dari kereta yang dinaikinya sebelum dilanggar sebuah kenderaan lain di Jalan Lebuh Cemerlang, Johor Bahru Sabtu lalu. 


Memetik laporan laman The Star, kanak-kanak itu terjatuh dari kereta yang dinaiki bersama ibu bapanya.

Menurut Ketua Polis Daerah Seri Alam, Supt Jokhiri Abd Aziz mangsa yang dikenal pasti sebagai Jayden Goh Hao Zheng meninggal dunia semasa dalam perjalanan ke hospital selepas kemalangan yang berlaku pada pukul 8.20 malam.

"Insiden itu berlaku apabila mangsa, yang sedang duduk di tempat duduk penumpang bahagian belakang kereta, terjatuh dari kenderaan itu setelah pintu tiba-tiba terbuka semasa kereta tersebut membuat pusingan U," kata beliau.

Tambah beliau, mangsa terjatuh di jalan raya sebelum dilanggar oleh sebuah lagi kereta di lorong yang sama dan difahamkan mangsa mengalami beberapa kecederaan pada bahagian kepala.


"Mangsa kemudian dikejarkan ke Hospital Sultan Ismail (HSI) dan disahkan meninggal dunia semasa dalam perjalanan," kata beliau . - CARI

sumber foto: Kosmo

21

Bagus
25

Marah
19

Terkejut
17

Sedih
18

Lawak
16

Bosan

Friends Rank (116 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote emelia1509 20-11-2016 03:17 PM
Alahai kesian nye..
Quote selipar_hijau 20-11-2016 03:18 PM
Klu camni kira org blakang yg rempuh tu salah ke cemana?
Quote aleesyasofia 20-11-2016 03:26 PM
sepatutnya pintu dikunci dan ditutp rapat.. bukan ke akan ada simbol pintu warna merah kalau tak ditutp rapat.. bhaya budak2 dok tepi pintu..
dulu anak cikgu aku macam tue juga.. tdo dan bersandar kat pintu, jatuh dan kena lggar meninggal..
Quote Nenasketum 20-11-2016 03:39 PM
Apa citer ni, buat u turn pintu terbukak. Child lock kasi la ke ni warga China menetap di negeri Johor yang serba majujaya
Quote nour2001 20-11-2016 03:42 PM
Lemme guess..mak pakai seat belt utk keselamatan diri dia..anak dipangku tak taulah dipeluk ke tidak...tangan anak atau mak capai door handle so pintu terbukak masa buat u turn,,and u turn tu apak buat laju..tercampak lah anak tu.well no sympathy..at best budak tu dah jadi ahli syurga..dna mak pak ni pasrah salahkan takdir...as usual...
Quote Aneem 20-11-2016 03:43 PM
"selepas terjatuh di atas jalan raya, mangsa telah dirempuh sebuah kereta lain di lorong sama."

Masa baca part ni terus kering darah aku..
Menyesal tak sudah masing2..
Quote Aneem 20-11-2016 03:43 PM
"selepas terjatuh di atas jalan raya, mangsa telah dirempuh sebuah kereta lain di lorong sama."

Masa baca part ni terus kering darah aku..
Menyesal tak sudah masing2..
Quote nour2001 20-11-2016 03:44 PM
selipar_hijau replied at 20-11-2016 03:18 PM
Klu camni kira org blakang yg rempuh tu salah ke cemana?

Apa pulak org yg langgar tu salah..bukan dia yg sebabkan budka tu tercampak keluar..tak sempat break..langgarlah,..jangan pulak mak pak tu nka salahkan org yg langgar anak dia..
Quote FanTasyCreaTioN 20-11-2016 03:54 PM
nour2001 replied at 20-11-2016 03:42 PM
Lemme guess..mak pakai seat belt utk keselamatan diri dia..anak dipangku tak taulah dipeluk ke tidak ...
Tak..

Mangsa / kanak-kanak yang meninggal tu duduk sendirian d tempat penumpang d belakang
pintu tak d tutup dengan betul / tak d kunci
mangsa yang duduk di tempat duduk penumpang belakang telah terjatuh keluar dari kereta itu selepas pintu penumpang terbuka semasa membuat pusingan U



Quote famri7 20-11-2016 03:55 PM
biasalaha ujung2 salah elohim...sendiri maksum hokkay.
Quote insulin 20-11-2016 03:57 PM
Takziah. Menyedihkan. Sepatutnya dapat dielakkan jika parent dia kunci rapat semua pintu.
Quote shuk_one 20-11-2016 04:10 PM
kesiannya baby tu... kalau pintu tak rapat, kan ada bunyi angin
Quote sarahmirza 20-11-2016 04:12 PM
Takziah.
Kereta apa ni?
Quote cha-cha 20-11-2016 04:19 PM
Laju sangat nak u turn. Drift2 bagai ke? Menyesal tak sudah kalau jadi macam ni. Dont speed, wear safety belt, child seat etc etc. Orang nasihat tak nak percaya, dah jadi macam ni memang tak boleh nak cakap apa lah dah. Takziah.
Quote SWORKS27 20-11-2016 04:21 PM
malang tidak berbau
Quote little_sis 20-11-2016 04:22 PM
boleh elak jika pakai tempat duduk utk kanak2 tu kan.. tapi benda dah jadi,..
Quote FARRAZOOL 20-11-2016 04:35 PM
Edited by FARRAZOOL at 20-11-2016 06:32 PM

Rip.....   
Quote xAthenax 20-11-2016 04:47 PM
selalu kalau pintu tak rapat,  lampu dalam akan menyala untuk indicate pintu tak tutup dengan sempurna.
Quote prettyuglybabe 20-11-2016 05:03 PM
ummah kedekut nak belikan anak child seat..
tak pasal-pasal orang lain pulak tanggung akibat..

Lihat semua komen(89)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 11:02 PM GMT+8 , Processed in 0.055605 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top