CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pengerusi Bersih2.0 Maria Chin dan Pengurus Sekretariat Ditahan Polis

18-11-2016 07:49 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 3666| Komen: 13

Description: Susulan Anggota Parlimen Seremban yang juga wakil rakyat DAP Anthony Loke ditahan polis untuk disoal siasat, pengerusi Bersih2.0 Maria Chin dan pengurus sekretariat BERSIH, Mandeep Singh Karpal, turut ...
Susulan Anggota Parlimen Seremban yang juga wakil rakyat DAP Anthony Loke ditahan polis untuk disoal siasat, pengerusi Bersih2.0 Maria Chin dan pengurus sekretariat BERSIH, Mandeep Singh Karpal, turut ditahan polis. 



sumber foto: twitter Bersih 2.0

Sekitar 5.17 petang tadi, Bersih2.0 menerusi laman Twitter rasminya menyatakan dalam serbuan yang diadakan pengawai polis Bukit Aman, sejumlah 10 komputer riba, bil gaji dan resit bank dirampas.

Difahamkan, Anthony Loke ditahan berikutan memberi ucapan provokasi dengan mengajak orang ramai 'menjatuhkan' Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak supaya kedaulatan negara ini dapat dipulihkan.


Loading FB Video...

Seorang lagi wakil rakyat DAP iaitu Ronnie Liu Tian Khiew juga ditahan polis sebentar tadi ketika beliau hadir ke Bukit Aman untuk mengetahui keadaan sebenar 
penahanan Anthony Loke.

Tanpa disedari, ketika beliau ingin beredar dari Bukit Aman, pihak polis menahannya secara tiba-tiba dan setakat ini puncanya masih tidak diketahui. - CARI
11

Bagus
22

Marah
12

Terkejut
14

Sedih
15

Lawak
27

Bosan

Friends Rank (101 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dcruins 18-11-2016 07:51 PM
Mahathir tak nak maiii, ni aku nak maiiii......



Quote ronapink 18-11-2016 08:01 PM
tahan,

bicarakan..
Quote robinmosby 18-11-2016 08:03 PM
Eh siapa yang ugut darah dibalas darah sebenarnya ni? Ke aku yang tersalah baca
Quote ronapink 18-11-2016 08:12 PM
senang keje wartwan cari..petik dari twitter dari fb..
Quote ronapink 18-11-2016 08:16 PM
wartawan yang bertanggungjawb , patut sumber berita tangkapan2 ni dari sumber polis..

ni main petik jer, entah betul ke tidak..

nak kena saman ke weiiii

@admin6

mod @spiderman80 , berita ni xde sumber

(ni bod isu semasa, tp berita sumber viral)
Quote Nenasketum 18-11-2016 08:49 PM
Patut pembaca berita ni semua kena tangkap, contempt of court. Smalam petang High Court suda cakap peaceful gathering tak haram. Dok cakap kat berita ulang2, perhimpunan haram.
Quote net_level 18-11-2016 09:42 PM
Nenasketum replied at 18-11-2016 08:49 PM
Patut pembaca berita ni semua kena tangkap, contempt of court. Smalam petang High Court suda cakap p ...

berani ke editor2 ni... kang ada ilang keje pulak...
wartawan petik twitter fb bersih pun ada yg menggelabah
Quote cik_kitty 18-11-2016 11:53 PM
Yg pengerusi merah x nak tahan plak..yg tu lagi lahanat kot peel..tgk muka feli yakmat camna adappoan berselera dgn mamat iq 10 tuh..puihhj
Quote admin6 19-11-2016 01:37 AM
ronapink replied at 18-11-2016 08:16 PM
wartawan yang bertanggungjawb , patut sumber berita tangkapan2 ni dari sumber polis..

ni main pet ...


Kita tak publish berita-berita macam ni kalau tak sahih. Berita ini pun dah keluar dekat tv
Quote ronapink 19-11-2016 07:14 AM
admin6 replied at 19-11-2016 01:37 AM
Kita tak publish berita-berita macam ni kalau tak sahih. Berita ini pun dah keluar dekat tv

secara profesionalnya patut petik berita dari pihak polis...Fb polis lebih baik lagi..

patutla wartawancari sering melakukan kesalahan yang sama,
buka berita dengan search..
forumer mengharapkan wartawan cari mendaptkan sendiri berita terkini dan paparkan berita terpanas mcm wartawan kat luar..
kalau setakat search fb/twiter ke dan keluarkan berita di sini, apa beza wartawancari dengan forumer yang sering buka thread..
sadisnya forumer dah buka satu thread berita,esoknya wartawan buka thread berita yang sama,
kadang2 sampai lewat 2 hari..so forumer kecewa,

tambah2 sekarang bod CI dah agak sendu,forumer dah kurang buka thread, sepatutnya bila keadaan jadi macam ni wartawan cari kena ambik kesempatan mengisi ruang tersebut..

saya mencadangkan agar wartawan cari ni dikhususkan utk satu2 bod mcm mod,jadi masing2 berusaha utk bod memasing..
ni xdela mcm kelkatu, merata bod buka thread, pas2 berkuntum kat viral sbb buka thread sumber FB/twitter..
kadang2 berita viral mereka parking kat CI juga..ertinya mereka xreti nak beza viral atau isu semasa..kategori berita pun mereka xjelas..

saya bukan menghentam wartawan,tapi saya bagi cadangan supaya CI kembali meriah,saya membaca berita di CI jer,xpernah beli paper dan saya juga xbaca online paper,saya xboleh tgk berita yang sama,sbb saya rasa rugi sangat, patut thread yang ke 2 tu tajuk lain,so pengetahuan saya akan bertambah, ni bila tgk thread yang sama frust sbb tu saya mereport kepada mod..saya tetap akan report walaupun forumer lain yang buka

harapan saya CI akan sentisa meriah dengan berita2 dan isu2 terkini ,bukan isu2 basi

@spiderman80
tahniah kerana sentiasa memberi komitmen yang tinggi kerana menjaga bod ni,
hihi forumer bergasak jangan lari cari admin, cuba selesaikan, xleh selesai lock thread ,padan muka depa..


maaf,sekadar cadangan.




Quote stingerattacks 19-11-2016 07:26 AM
robinmosby replied at 18-11-2016 08:03 PM
Eh siapa yang ugut darah dibalas darah sebenarnya ni? Ke aku yang tersalah baca

"Jamal Pak Tongkol, all talk" kata KPN......


Quote -electrifying- 21-11-2016 09:42 AM
SI Jamal hanat tu bila nk kena penjara je, lgi provokasi kuat tu, Ali Tinju rakan secomolot dlu pon dh kena ugut n repot polis but still xde apa2 tindakan

Lihat semua komen(13)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 07:50 PM GMT+8 , Processed in 0.087706 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top