CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ibu Pejabat Bersih 2.0 Diserbu Polis Bukit Aman

18-11-2016 07:37 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4522| Komen: 26

Description: Menjelang berlangsungnya Perhimpunan BERSIH 5, tersebar berita yang mengatakan pejabat Bersih di Petaling Jaya diserbu.
Menjelang berlangsungnya Perhimpunan BERSIH 5, tersebar berita yang mengatakan pejabat Bersih di Petaling Jaya diserbu.


Loading FB Post...
Sekitar jam 4 petang, Bersih2.0 menerusi laman rasmi memuat naik dua keping gambar yang menunjukkan pegawai polis dari Bukit Aman menyerbu pejabat BERSIH dan merampas semua barangan dan dokumen yang berada di situ.

Pihak polis memaklumkan kepada kakitangan di pejabat Bersih, serbuan itu dijalankan bawah Seksyen 124C Kanun Keseksaan, berkaitan kegiatan yang memudaratkan demokrasi berparlimen.

Dibawah akta tersebut, jika bersabit, persalah boleh dipenjara selama 15 tahun.- CARI



18

Bagus
18

Marah
13

Terkejut
15

Sedih
19

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (94 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dcruins 18-11-2016 07:40 PM
Apa lagi niiii, hangusss laaa duit aku woooiiiii......



Quote Syd 18-11-2016 07:41 PM
Menjelang esok
Quote ronapink 18-11-2016 07:41 PM
serbu polis, serbu..

dah itu keje polis
Quote Syd 18-11-2016 07:43 PM
Adam Adli
Setakat ini 6 orang sudah diangkut ke balai berbeza:
1. Anthony Loke
2. Mandeep Singh
3. Maria Chin
4. Ronnie Liu
Quote dcruins 18-11-2016 07:43 PM
Woiiii baju kuning!! bagi balik duit aku woiiiii, kerja senang pun tak boleh buat!! bagi balik wooooiiii!!! kalau tak aku lapor pada Ban Ki-moon!!!  





Quote Syd 18-11-2016 07:46 PM
Cen Polo
Rakyat Malaysia jangan hairan kalau pejabat BERSIH diserbu.Sebab tak pelik.Yang pelik kalau pejabat PM kena serbu.Itu memang rare kalau jadi
13 mins · Twitter · Public
Quote cik_tonggek 18-11-2016 07:48 PM
Tadi akak nampak askar2 dgn rifle pun ade kat klsentral
Gile ke apa dorang ni
Drp taknak pegi, terus akak ajak abam lori turun kl esok
Geram pulak rasanya
Quote CiliPadiSedap 18-11-2016 08:20 PM
esok pun akak turun. akak turun phuket berjimba jimba
Quote Syd 18-11-2016 08:24 PM
cik_tonggek replied at 18-11-2016 07:48 PM
Tadi akak nampak askar2 dgn rifle pun ade kat klsentral
Gile ke apa dorang ni
Drp taknak peg ...

Auuumm tak?  
Quote cik_tonggek 18-11-2016 08:30 PM
Syd replied at 18-11-2016 08:24 PM
Auuumm tak?

Ko ni kan syd asal askar je mesti ingat kj khennnnnn
Quote cmf_almondpecan 18-11-2016 08:40 PM
cik_tonggek replied at 18-11-2016 07:48 PM
Tadi akak nampak askar2 dgn rifle pun ade kat klsentral
Gile ke apa dorang ni
Drp taknak peg ...

Petang ni saya dgr byk statement mcm yg akak buat ni. Puak2 yg baru smlm pandang sinis kat puak2 bersih lepas maria semua tu kena tangkap berubah pulak kata nak turun esok join sekali bersih.
Quote cik_tonggek 18-11-2016 08:58 PM
cmf_almondpecan replied at 18-11-2016 08:40 PM
Petang ni saya dgr byk statement mcm yg akak buat ni. Puak2 yg baru smlm pandang sinis kat puak2 b ...

Akak selalunya awal2 taknak pegi pun, rasa mcm byk gile penyebab yg membuatkan akak rasa tak payah pi, biar yg muda2 ni je berkumpul
Ujong2 kene tahan roadblock lah, ternampak jantan2 baghal pekida fefeling kebal bekumpul kat ofis apa tah kat depan hotel radius int, sembahyang hajat tolak bersih katanya  
Tahun ni belum apa korang dah provok tension dikalangan rakyat by stationing armed forces in public area
Motif sgt khennnnnn
Padahal korang pun tau mahkamah dah isytihar bersih gathering selagi ikut polisi sedia ada, adalah sah disisi perlembagaan
Quote kaktom 18-11-2016 09:35 PM
kaktom cari icon smiley tepuk tangan. tak jumpa.

Quote net_level 18-11-2016 09:39 PM
dulu kata takde jalan tutup besok... dengan konfiden ya...
sekali...
flip flop betul
Quote Syd 18-11-2016 09:45 PM
Updated

Quote GhostWalking 18-11-2016 10:09 PM
Syd replied at 18-11-2016 12:24 PM
Auuumm tak?

Kalau abam bomba barula semangat sikit
Quote ifanonline 18-11-2016 10:16 PM
Aku awal2 lagi kena tibai dgn admin cina forum cari.com...mcm mana kalau dap memerintah...
Quote ifanonline 18-11-2016 10:16 PM
Aku awal2 lagi kena tibai dgn admin cina forum cari.com...mcm mana kalau dap memerintah...
Quote kaktom 18-11-2016 10:20 PM
ifanonline replied at 18-11-2016 10:16 PM
Aku awal2 lagi kena tibai dgn admin cina forum cari.com...mcm mana kalau dap memerintah...

kaktom rasa pertama tamanya, azan tidak dibenarkan dilaungkan dengan menggunakan loudspeaker. kedua solat jumaat akan diganti ke hari sabtu.





Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 08:06 PM GMT+8 , Processed in 0.317406 second(s), 66 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top