CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tiada Himpunan Bersih, Tiada Juga Kumpulan Berbaju Merah- Nur Jazlan Mohamed

25-10-2016 11:08 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 2992| Komen: 14

Description: Menurut Timbalan Menteri Dalam Negeri, Nur Jazlan Mohamed, sekiranya pihak Bersih mengambil keputusan tidak menganjurkan perhimpunan Bersih, maka kumpulan Berbaju Merah akan turut menghentikan semua a ...


sumber foto: internet


Menurut Timbalan Menteri Dalam Negeri, Nur Jazlan Mohamed, sekiranya pihak Bersih mengambil keputusan tidak menganjurkan perhimpunan Bersih, maka kumpulan Berbaju Merah akan turut menghentikan semua aktivitinya. 

Bagi Nur Jazlan, setakat dalam dua bulan yang lepas, pihak polis telah terima sebanyak 175 laporan yang mengenai kumpulan Bersih dan Kumpulan Berbaju Merah. 

Setakat ini, polis sedang menlakukan siasatan berdasarkan laporan yang diterima, sekiranya mempunyai bukti yang mencukupi, maka akan mendakwa mereka yang melanggar undang-undang ke mahkamah. 

Beliau juga mengatakan, kalau Kumpulan Bersih sudah tidak mendapatb sokongan rakyat jelata, maka adalah wajar ianya harius diberhentikan semua aktiviti protes itu. 


Tambah Nur Jazlan, jika Kumpulan Bersih mengambil keputusan tidak lagi menganjur himpunan Bersih, maka Kumpulan Berbaju Merah itu pun tidak wujud lagi.- CARI 



5

Bagus
13

Marah
11

Terkejut
15

Sedih
6

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (55 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ilya 25-10-2016 11:42 AM
Jazlan, kau banyak cakap macam ni, nampak sangat kau tu sebagai penaung merah beb.
Quote spiderman80 25-10-2016 11:45 AM
Apa yang Jazlan cakap seolah-olah beliau adalah jurucakap bagi pihak Baju Merah.
Ke media misquoted apa yang beliau cakap?
Quote anniehanida 25-10-2016 12:31 PM
No Menteri bangang..no perhimpunan okay..deal
Quote rashiman 25-10-2016 12:32 PM
Edited by rashiman at 25-10-2016 12:42 PM

Betul ke program BERSIH nie betul-betul ikhlas dan bersih.
Jika betul, memang patut disokong agar system pilihanraya kita akan lebih telus dan bersih.

Tapi jika bertujuan untuk  mempengaruhi rakyat yg kononnya Pilihanraya yg diuruskan oleh SPR tak bersih yg lebih memihak kepada Parti kerajaan walaupun sebersih mana sekalipun yg SPR lakukan tetap tidak bersih bagi pandangan mereka. Dengan ini rakyat akan membenci

SPR dan Parti Kerajaan. Jika ini tercapai maka tercapailah matlamat BERSIH sebagai alat membantu parti2 yg menentang parti kerajaan mendapat sokongan rakyat. maka dengan ini patut ditentang keujudan BERSIH.

Quote zach2008 25-10-2016 04:18 PM
Takde BN takde la Pakatan Harapan
Quote vandergooh 25-10-2016 04:39 PM
Nampak sangat.samseng merah  menggalakkan   bangsa  melayu  jadi.samseng   dilindungi  oleh  kerajaan..
Quote rashiman 25-10-2016 04:54 PM
vandergooh replied at 25-10-2016 04:39 PM
Nampak sangat.samseng merah  menggalakkan   bangsa  melayu  jadi.samseng   dilindungi  oleh  kerajaa ...

Baju kuning yg menggalakkan keujudan baju merah...
Try tak ada baju kuning....atau skrg baju kuning stop kempennya..
Quote akusukaq 25-10-2016 04:54 PM
hak masing masing untuk bersuara. negara demokrasi khannnn .
Quote vandergooh 25-10-2016 07:00 PM
rashiman replied at 25-10-2016 04:54 PM
Baju kuning yg menggalakkan keujudan baju merah...
Try tak ada baju kuning....atau skrg baju kuni ...

Umno merah nak buat demo.. buat laa hati lain.. tiada masalah.. malaysia negara demokrasi... akak tengok umno najib sekarang perosak akhlak bangsa melayu jadi samseng... selamat berkubur umno..
Quote chaintea 25-10-2016 07:09 PM
says the man who sold his soul to 1mdb
Quote kukulangau 25-10-2016 07:11 PM
anniehanida replied at 25-10-2016 12:31 PM
No Menteri bangang..no perhimpunan okay..deal

deal!
Quote -electrifying- 21-11-2016 12:02 PM
tiada najib tiada bersih...

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 08:28 PM GMT+8 , Processed in 0.056500 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top