CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Hilang Kawalan Lalu Tercampak Dari Lorong Motor

3-7-2014 10:10 AM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 9393| Komen: 30

Description: Kejadian Berlaku Kira-Kira Jam 6.30 Pagi Ketika Mangsa Dikatakan Sedang Dalam Perjalanan Dari Sementa, Klang Menuju Ke Rumah Majikannya Yang Terletak Di Seksyen 13, Shah Alam
Kemalangan dalam perjalanan ke rumah majikan

SHAH ALAM - Satu kemalangan melibatkan seorang penunggang motorsikal di kilometer 5.8 dari arah Bukit Raja di Lebuhraya Bandar Baru Klang (NKVE), awal pagi tadi.


Hilang kawalan lalu tercampak


Kejadian berlaku kira-kira jam 6.30 pagi ketika mangsa dikatakan sedang dalam perjalanan dari Sementa, Klang menuju ke rumah majikannya yang terletak di Seksyen 13, Shah Alam

Mangsa, A Rahman Hassan, 47 dipercayai hilang kawalan sebelum terbabas dan tercampak ke lorong tengah lebuh raya.

Mangsa kemudiannya dikejarkan ke Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Kemalangan berlaku telah menyebabkan kesesakan lalu lintas sehingga 10 kilometer dari arah Bukit Raja.

10

Bagus
9

Marah
7

Terkejut
13

Sedih
13

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (62 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote DayangKirana 2-7-2014 12:32 PM
terbabas dan tercampak ke lorong tengah lebuh raya.



hishh..scary..nasib baik tak kena langgar dek kereta lain..nasib baik masih hidup..
Quote otai_g 2-7-2014 12:33 PM
isk ni laluan aku blk keje ni. nkve mmg dangerous utk penunggang moto lately.

punca - ada construction ntah apa2 tu. so dia da makan laluan motor n motor lak terpaksa makan laluan kereta.

kot nak buat construction pun pk la jgk kebajikan pengguna jalan raya yg lain. bila hujan nkve da jd mcm sungai...

ni la akibat pembangunan x terancang.

Quote Innrukia 2-7-2014 12:34 PM
Boleh sesapa tolong explain & punca terbabas ni....
pada aku sebab terbabas adalah bawak laju
Quote Changa 2-7-2014 12:43 PM
otai_g posted on 2-7-2014 12:33 PM
isk ni laluan aku blk keje ni. nkve mmg dangerous utk penunggang moto lately.

punca - ada constru ...

kalau nak buat sesuatu memang la akan ada kesulitan.
kit apengguna la yg kena peka kesulitan itu.
habis sis ingat negara kokesen maju bila ada buat sesuatu di tempat sedia ada langsung tiada affect pengguna kah??
ala2 buat kerja secara ghaib sebegitu? tup2 dah siap terpacak?

celaka sangat perangai ummah lokal sunni. segala nya salah orang lain. salah sendiri tidak pernah ada Last edited by Changa on 2-7-2014 12:45 PM

Quote fifie_olin 2-7-2014 12:47 PM
oo idop ke...
pjg umo pakcik ni...

biasenya kalo dh tercmpk tgh jln...dh kena gilis
Quote saladin780 2-7-2014 12:51 PM
Innrukia posted on 2-7-2014 12:34 PM
Boleh sesapa tolong explain & punca terbabas ni....
pada aku sebab terbabas adalah bawak laju

Hilang kawalan la sangat
mengaku jelah bawak laju
Quote kokocrunch 2-7-2014 12:55 PM
nasib baik xdilanggar kete2 yg lalu lalang..
Quote Innrukia 2-7-2014 12:56 PM
saladin780 posted on 2-7-2014 12:51 PM
Hilang kawalan la sangat
mengaku jelah bawak laju

kiranya betul la teori yg aku paham selama ni....
selalu sangat dlm news ditulis 'hilang kawalan lalu terbabas'
padahal sebab laju then baru takleh kawal
Quote dzaraa 2-7-2014 12:58 PM
kat port klang ni sejak jambatan tengah buat nih..dah 4-5 nyawa melayang...semuanya kes tersepit lori, terlenyek lori....terbabas...lori langgar...mmglaa scary sgt...last two weeks...org westport...mmg hancur muka kena lenyek ngan lori...Nauzubillah..sedih sgt tgk....hati2lah ye kepada yang menaiki or membonceng motosikal ( termasuk akak)..hu3...so pada lori2 n kereta2 tu..bagilah simpati pada yg kecik2  nih....
Quote batmana 2-7-2014 02:51 PM
lebuhraya patut diwajibkn buat laluan moto
jgn asik nk kutip tol aja..
Quote nebulagazer 2-7-2014 02:54 PM
Uishhhh phewww
Quote Cik_Andak 2-7-2014 02:56 PM
Nasib baik dia tak dilanggar orang lain...
Quote freekey 2-7-2014 03:21 PM
dzaraa posted on 2-7-2014 12:58 PM
kat port klang ni sejak jambatan tengah buat nih..dah 4-5 nyawa melayang...semuanya kes tersepit lor ...


org Port Klang ke?

duduk mana?





Quote khaira01 2-7-2014 03:22 PM
hishh2..bahaya.
Quote rosasa 2-7-2014 03:22 PM
kebaikan memakai helmet
Quote dzaraa 2-7-2014 03:32 PM
freekey posted on 2-7-2014 03:21 PM
org Port Klang ke?

duduk mana?

Kg. Delik/ Sg Udang/Teluk Pulaiiiilaa wakkk dan area2 situlahhh
Quote lima_kupang 2-7-2014 04:02 PM
takot la nak bawak moto skrng nie.... terlalu bahaya....

silap siket ja...
Quote mak_wa95 2-7-2014 04:16 PM
nasib xkena langgar...
Quote gnote_2 2-7-2014 11:30 PM
rosasa posted on 2-7-2014 03:22 PM
kebaikan memakai helmet

klu dah jatuh terlentang cmtu, kena gilis.. pakai helmet pn xselamat

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 09:46 AM GMT+8 , Processed in 0.369608 second(s), 63 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top