CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ops Khas Aidilfitri: 140 Pemandu Salah Guna Lorong Kecemasan Dihadap Ke Mahkamah

4-7-2016 10:05 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6240| Komen: 24

Description: Seramai 140 pengguna jalan raya yang menggunakan lorong kecemasan sepanjang Ops Khas Aidilfitri, diberikan notis oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan bakal dihadapkan ke mahkamah dalam waktu terd ...
Oleh : TS LOO


sumber foto: http://4.bp.blogspot.com/


Seramai 140 pengguna jalan raya yang menggunakan lorong kecemasan sepanjang Ops Khas Aidilfitri, diberikan notis oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan bakal dihadapkan ke mahkamah dalam waktu terdekat. 

Menurut Timbalan Pengarah Bahagian Penguatkuasa JPJ, Muhammad Kifli Mahassan, sepanjang Ops Aidilfitri yang bermula 29 Jun lalu sehingga 13 Julai di seluruh negara, JPJ saman akan dikeluarkan serta merta tanpa kompaun kepada pesalah jalan raya yang menggunakan laluan kecemasan. 

"Semua pesalah ini akan dihadapkan ke mahkamah dalam jangka waktu terdekat dan akan dikenakan denda maksimum RM2,000 atau enam bulan penjara atau kedua-duanya sekali."


Jumlah saman dijangka terus meningkat berdasarkan aduan bergambar yang dihantar oleh orang awam ke laman khas JPJ, iaitu aduantrafic@jpj.gov.my.- CARI
30

Bagus
28

Marah
15

Terkejut
15

Sedih
25

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (133 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Star_el 4-7-2016 10:34 AM
kenapakah rasa macam pernah baca dah? Tapi bagus! I have to admit, dulu aku ada gak salah guna lorong kecemasan nk potong lori, tapi lepas kes viral dulu, insaf dah hehe. Plus sakit hati gakla org asyik potong queue kan.
Quote cutieslilies 4-7-2016 10:40 AM
rasakannnnn.....

aku lagi suka CASH tahan.. terus swipe card credit bayar saman.....
Quote ultra78 4-7-2016 10:43 AM
Alhamdulillah. Terus denda RM2000. Jangan bagi muka kepada puak-puak ni
Quote namirulmukminin 4-7-2016 10:49 AM
cutieslilies replied at 4-7-2016 10:40 AM
rasakannnnn.....

aku lagi suka CASH tahan.. terus swipe card credit bayar saman.....

Mana ada tahan terus bayar kat situ.. Tu kensep kompaun... Mana ada kompaun lagi dah lani kalu guna lorong kecemasan.. Terus bawak gi Court.. Kat Court baru diperintahkan bayar denda max RM2000.00 atau penjara tu...

Quote hanakikan 4-7-2016 10:49 AM
Berita gembira buat pihak kapcai yg guna lorong ni kat highway. Berjaya jugak kempen sepak terajang side mirror kereta yg guna lorong ni
Quote cutieslilies 4-7-2016 11:28 AM
namirulmukminin replied at 4-7-2016 10:49 AM
Mana ada tahan terus bayar kat situ.. Tu kensep kompaun... Mana ada kompaun lagi dah lani kalu gun ...


hahahah.. sbb tu aku tak jd puak buat undang2 ni..mau muflis diorg ni...

ni ceritanya...kalau...kalau.... hahahahhahaha

Quote namirulmukminin 4-7-2016 11:46 AM
cutieslilies replied at 4-7-2016 11:28 AM
hahahah.. sbb tu aku tak jd puak buat undang2 ni..mau muflis diorg ni...

ni ceritanya...kal ...

Ok lagi hang punya "kalu" tu.. aku punya "kalu" plak, teruih suruh hukuman sebat ja... biaq teburai pungkok tu.. baru dia ada akai... suruh bayaq denda, kalu dia memang banyak duit, dia tak rasa apa pon.. Tapi kalu kena bedai pungkok, lagi hang kaya, lagi hang rasa malu pungkok kena bedai... Sakit pon rasa sama mcm orang tak berapa nak kaya gak...
Quote dizzzzek 4-7-2016 11:48 AM
tangkap jangan tak tangkap
Quote EJALTI 4-7-2016 11:49 AM
Cash la menjelang raya...

Padan muka untuk puak2 selfish nih...
Quote Star_el 4-7-2016 11:51 AM
hanakikan replied at 4-7-2016 10:49 AM
Berita gembira buat pihak kapcai yg guna lorong ni kat highway. Berjaya jugak kempen sepak terajang  ...

Motor pun mana boleh lalu lorong kecemasan kan. Kena gak dendanya nanti
Quote TuntungReturn 4-7-2016 11:58 AM
pi mahkamah hakim tny ngaku je salah. pas tu siap sedia la duit. masok dlm cdm ooo..
Quote Artemesiaa 4-7-2016 12:10 PM
Bagus le kena gi beraya kat mahkamah lak lepas ni buat mereka yang dah terima surat jemputan.  Selama ni bagi saman pun dah tak berkesan.  Staff mahkamah pun pasti akan jadi lebih sebuk lepas raya nanti.  
Quote famri7 4-7-2016 12:16 PM
Bergumbira lah kau beraya ssmbil saving duit untuk masuk court..elohim maha adil.
Quote oppol 4-7-2016 12:41 PM
dizzzzek replied at 4-7-2016 11:48 AM
tangkap jangan tak tangkap

bukan saja patut di tangkap dan di hukum ,kereta juga harus di tarik
Quote kemaruk 4-7-2016 12:44 PM
yang kena saman tu, konfem sakit hati seumur hidup kat kerajaan.. katanya kerajaan tak cukup duit, sebab tu la saman sana saman sini
Quote sabbath_shalom 4-7-2016 01:48 PM
Lepas ni kita snap je gambar siapa yg lalu laluan kecemasan....

At least kita boleh tolong kewangan Jibun..disamping mengajar pengguna jalan raya.
Quote sabbath_shalom 4-7-2016 01:50 PM
oppol replied at 4-7-2016 12:41 PM
bukan saja patut di tangkap dan di hukum ,kereta juga harus di tarik


Kalau kereta kena tarik kurang la org bayar tol dan segala mak nenek tax....rugi la Jibun.

Snap gambar ni dah kira berkesan cuma kita kene sama2 bekerjasama dgn JPJ untuk tolong jaga keselamatan pengguna lain dan juga kewangan Jibun.
Quote sabbath_shalom 4-7-2016 01:56 PM
famri7 replied at 4-7-2016 12:16 PM
Bergumbira lah kau beraya ssmbil saving duit untuk masuk court..elohim maha adil.

Elohim dah berfirman Sabar separuh dari iman...

mangkok2 tu tetap ingkar dan tidak mahu beriman semasa di atas jalanraya.

Elohim Maha Bijaksana.

Halelluyah.
Quote mdhelmi 4-7-2016 04:19 PM
JPJ baru sedar saman lalu laluan kecemasan lagi untung dari AES

Lihat semua komen(24)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 02:47 AM GMT+8 , Processed in 0.049295 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top