CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3262|Reply: 24

Ops Khas Aidilfitri: 140 Pemandu Salah Guna Lorong Kecemasan Dihadap Ke Mahkamah

[Copy link]
Post time 4-7-2016 10:05 AM | Show all posts |Read mode
Oleh : TS LOO




sumber foto: http://4.bp.blogspot.com/



Seramai 140 pengguna jalan raya yang menggunakan lorong kecemasan sepanjang Ops Khas Aidilfitri, diberikan notis oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dan bakal dihadapkan ke mahkamah dalam waktu terdekat.


Menurut Timbalan Pengarah Bahagian Penguatkuasa JPJ, Muhammad Kifli Mahassan, sepanjang Ops Aidilfitri yang bermula 29 Jun lalu sehingga 13 Julai di seluruh negara, JPJ saman akan dikeluarkan serta merta tanpa kompaun kepada pesalah jalan raya yang menggunakan laluan kecemasan.


"Semua pesalah ini akan dihadapkan ke mahkamah dalam jangka waktu terdekat dan akan dikenakan denda maksimum RM2,000 atau enam bulan penjara atau kedua-duanya sekali."




Jumlah saman dijangka terus meningkat berdasarkan aduan bergambar yang dihantar oleh orang awam ke laman khas JPJ, iaitu aduantrafic@jpj.gov.my.- CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2016 10:34 AM | Show all posts
kenapakah rasa macam pernah baca dah? Tapi bagus! I have to admit, dulu aku ada gak salah guna lorong kecemasan nk potong lori, tapi lepas kes viral dulu, insaf dah hehe. Plus sakit hati gakla org asyik potong queue kan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 10:40 AM | Show all posts
rasakannnnn.....

aku lagi suka CASH tahan.. terus swipe card credit bayar saman.....
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Terus denda RM2000. Jangan bagi muka kepada puak-puak ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 10:49 AM | Show all posts
cutieslilies replied at 4-7-2016 10:40 AM
rasakannnnn.....

aku lagi suka CASH tahan.. terus swipe card credit bayar saman.....

Mana ada tahan terus bayar kat situ.. Tu kensep kompaun... Mana ada kompaun lagi dah lani kalu guna lorong kecemasan.. Terus bawak gi Court.. Kat Court baru diperintahkan bayar denda max RM2000.00 atau penjara tu...

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Berita gembira buat pihak kapcai yg guna lorong ni kat highway. Berjaya jugak kempen sepak terajang side mirror kereta yg guna lorong ni
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-7-2016 11:28 AM | Show all posts
namirulmukminin replied at 4-7-2016 10:49 AM
Mana ada tahan terus bayar kat situ.. Tu kensep kompaun... Mana ada kompaun lagi dah lani kalu gun ...


hahahah.. sbb tu aku tak jd puak buat undang2 ni..mau muflis diorg ni...

ni ceritanya...kalau...kalau.... hahahahhahaha

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 11:46 AM | Show all posts
cutieslilies replied at 4-7-2016 11:28 AM
hahahah.. sbb tu aku tak jd puak buat undang2 ni..mau muflis diorg ni...

ni ceritanya...kal ...

Ok lagi hang punya "kalu" tu.. aku punya "kalu" plak, teruih suruh hukuman sebat ja... biaq teburai pungkok tu.. baru dia ada akai... suruh bayaq denda, kalu dia memang banyak duit, dia tak rasa apa pon.. Tapi kalu kena bedai pungkok, lagi hang kaya, lagi hang rasa malu pungkok kena bedai... Sakit pon rasa sama mcm orang tak berapa nak kaya gak...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2016 11:48 AM | Show all posts
tangkap jangan tak tangkap
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Cash la menjelang raya...

Padan muka untuk puak2 selfish nih...
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 11:51 AM | Show all posts
hanakikan replied at 4-7-2016 10:49 AM
Berita gembira buat pihak kapcai yg guna lorong ni kat highway. Berjaya jugak kempen sepak terajang  ...

Motor pun mana boleh lalu lorong kecemasan kan. Kena gak dendanya nanti
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
pi mahkamah hakim tny ngaku je salah. pas tu siap sedia la duit. masok dlm cdm ooo..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 12:10 PM | Show all posts
Bagus le kena gi beraya kat mahkamah lak lepas ni buat mereka yang dah terima surat jemputan.  Selama ni bagi saman pun dah tak berkesan.  Staff mahkamah pun pasti akan jadi lebih sebuk lepas raya nanti.  
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Bergumbira lah kau beraya ssmbil saving duit untuk masuk court..elohim maha adil.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dizzzzek replied at 4-7-2016 11:48 AM
tangkap jangan tak tangkap

bukan saja patut di tangkap dan di hukum ,kereta juga harus di tarik
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 12:44 PM | Show all posts
yang kena saman tu, konfem sakit hati seumur hidup kat kerajaan.. katanya kerajaan tak cukup duit, sebab tu la saman sana saman sini
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2016 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni kita snap je gambar siapa yg lalu laluan kecemasan....

At least kita boleh tolong kewangan Jibun..disamping mengajar pengguna jalan raya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
oppol replied at 4-7-2016 12:41 PM
bukan saja patut di tangkap dan di hukum ,kereta juga harus di tarik


Kalau kereta kena tarik kurang la org bayar tol dan segala mak nenek tax....rugi la Jibun.

Snap gambar ni dah kira berkesan cuma kita kene sama2 bekerjasama dgn JPJ untuk tolong jaga keselamatan pengguna lain dan juga kewangan Jibun.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 4-7-2016 12:16 PM
Bergumbira lah kau beraya ssmbil saving duit untuk masuk court..elohim maha adil.

Elohim dah berfirman Sabar separuh dari iman...

mangkok2 tu tetap ingkar dan tidak mahu beriman semasa di atas jalanraya.

Elohim Maha Bijaksana.

Halelluyah.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 04:19 PM | Show all posts
JPJ baru sedar saman lalu laluan kecemasan lagi untung dari AES
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 217475 Replies : 3931
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31674 Replies : 214
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92243 Replies : 874
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 808 Replies : 0
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20460 Replies : 339
Ketua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci  Mengaku Peraturan Penjarakan Sosial 6 kaki ‘Hanya Rekaan, Tanpa Bukti Saintifik’.Anda terpedaya?
YgBenarKetua COVID-19 Di AS Dr. Anthony Fauci
Views : 29797 Replies : 237
K-VARIETY SHOW
RahahK-VARIETY SHOW
Views : 228021 Replies : 1342
“Saya menceraikan anda, saya menceraikan anda, dan saya menceraikan anda,”  Puteri Kerajaan Dubai Tenang Umum Ceraikan Suami Melalui Instagram
YgBenar“Saya menceraikan anda, saya menceraika
Views : 50052 Replies : 49
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 15187 Replies : 14
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3764 Replies : 30

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 11:37 PM GMT+8 , Processed in 0.072618 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list