CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ibu Sibuk Main Telefon Bimbit, Anak Tercampak 2 Meter Dilanggar Kereta

23-12-2016 05:35 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5503| Komen: 18

Description: Menurut portal On.CC Hong Kong, seorang wanita dari Hong Kong membawa anaknya yang berusia tujuh tahun bersiar-siar di luar rumah, namun si ibu dikatakan sibuk dengan telefon bimbitnya, ketika melinta ...
Ketika melintas jalan, jangan terlalu sibuk bermain telefon bimbit sebaliknya berikan lebih  perhatian ke atas anak agar kemalangan yang tidak diingini dapat dielakkan berlaku.


Menurut portal On.CC Hong Kong, seorang wanita dari Hong Kong membawa anaknya yang berusia tujuh tahun bersiar-siar di luar rumah, namun si ibu dikatakan sibuk dengan telefon bimbitnya, ketika melintasi jalan pun langsung tidak memimpin tangan anaknya.

Akibat itu, anaknya dilanggar oleh sebuah kereta yang bergerak lanju sehingga tercampak sejauh 2 meter dan cedera parah terbaring di jalan. 

Menurut saksi, ketika kejadian, ibu kepada budak malang itu asyik menunduk kepalanya dan tumpu pada telefon bimbitnya, langsung tidak memberi perhatian kepada kereta yang bergerak dari belakang anaknya sehinggalah terjadinya kemalangan itu.

Bomba yang kebetulan melalui kawasan terbabit, difahamkan segera memberi bantuan kecemasan kepada budak itu dan kemudian dibawa ke hospital untuk rawatan lanjut.- CARI


sumber foto: On.CC Hong Kong



19

Bagus
20

Marah
14

Terkejut
21

Sedih
21

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (115 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote fishcracker 23-12-2016 05:51 PM
Edited by fishcracker at 23-12-2016 06:02 PM

patut maknye yang dilanggar
Quote Nenasketum 23-12-2016 06:36 PM
Haaaa penyakit pprt mainland china dah berjangkit. Bingai punya mak
Quote kuzaime 23-12-2016 06:41 PM
benda kalau boleh cegah, cegahlah..dh jadi nk nyesal pun x guna dah..apa pnya mak lah..lintas jalan pun x reti2 lg nk pimpin tngan anak tu..jgn kata umo 7 tahun, kot 17 tahun pun elok pimpin jugak..bnda kalau nk jadi bukan bole ramal..
Quote FARRAZOOL 23-12-2016 07:54 PM
Ibunya udah gile:
Quote deathacker 23-12-2016 08:33 PM
tu la. leka sgt dgn talipon. x psl2 anak yg kena langgar
Quote batmana 23-12-2016 09:15 PM
Ptut pengguna Smartphone kene ada lesen cm lesen kete bru pkai..
Psl..kerapkali jupe pemakai Smartphone..tapi pemiliknya tak smart.
Quote jazaa100 23-12-2016 10:19 PM
Aku menyampah org melintas jln pun sibuk dfn phone...

Kau sapa weiii....kak mah pun tak de sesibuk kau...
Quote sepertiitu 23-12-2016 11:37 PM
Aku pantang betul tengok orang melintas sambil belek belek phone
nak nak kalau dekat mall, sibuk duk pandang phone, kejadahnya semua ni
Quote merrissa 24-12-2016 02:36 AM
orang asian ni memang kat mana jalan mesti pndang hp...kalo baca kindle pon....leh tgu kot....xpayah la sambil jalan

tapi kebanyakan nya duk layan wassap tgk ig...jalan x pndang depan......rasa nak buat pedajal, bagi kaki, padan muke jatuh terseradung.......tp xpe la aku baik orangnya
Quote merrissa 24-12-2016 02:37 AM
jazaa100 replied at 23-12-2016 10:19 PM
Aku menyampah org melintas jln pun sibuk dfn phone...

Kau sapa weiii....kak mah pun tak de sesibu ...

mak mah gune nokia 3010 lagi mana nak main wassap...
tapi siyes ak pon nyampah rasa mcm nak bagi penampaq....
Quote emelia1509 24-12-2016 03:02 AM
hmmm....kecuaian yang sering berlaku..

x larat dah nak baca kisah macam ni..
mohon ibu bapa yang cuai ni dimandulkan..

:
Quote WhiskeyScotch 24-12-2016 03:03 AM
Kecuaian seorang ibu, anak yang menerima padah.
Quote FanTasyCreaTioN 24-12-2016 05:56 AM
ni kisah lain tapi tetap sama melibatkan kecuaian leka dengan handphone

[youtube]x3rcjbfkDok[/youtube]

[youtube]HRZKZH5Kn_w[/youtube]



Quote nut.legacy 24-12-2016 10:31 AM
Seramnya tgk video2 bdk kena langgar... trauma
Quote RatuDunia94 24-12-2016 04:19 PM
Seramnya.. Iols dulu masa umur 9 tahun pernah kena langgar moto depan sekolah masa balik..
Terpelanting.. Pengsan sekejap.. Sedar2 dh ada kt klinik.. Nasib xde cedera teruk just Parut kt muka.. Tp iols rasa effectnya sampai skrg.. Lps accident tu iols kerap kena panic attack..
Quote redwed 25-12-2016 06:50 PM
Kenapalah disharekan video-video tersebut...
Quote red_cattleya 25-12-2016 10:43 PM
sama lah aku sakit hati dgn manusia jenis main fon tgh drive..
Quote becir 26-12-2016 12:48 AM
Apa nak heran..Adik Kawan aku phone tu jahit kat tangan, sanggup kurung diri sehari suntuk dlm bilik xpedulik anak2 dia yg kecik kelaparan..Anggap budak2 tu mcm anak ayam kot, pandai2 la cari makan

Lihat semua komen(18)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 07:36 AM GMT+8 , Processed in 0.055264 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top