CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

'Orang Tak Nak Dengar Kalau Artis Lama Nak Buat Album Baru' - M. Nasir

4-1-2022 06:04 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1171| Komen: 4

Description: Sifu muzik, Datuk M, Nasir mengakui kebanyakan peminat artis lama kurang menggemari sekiranya mereka tampil menyanyikan lagu baru dengan sentuhan masa kini.
Sifu muzik, Datuk M. Nasir mengakui kebanyakan peminat artis lama kurang menggemari sekiranya mereka tampil menyanyikan lagu baru dengan sentuhan masa kini.


Kredit foto: IG M. Nasir

"Kalau artis lama nak buat album baru, sebenarnya orang tak mahu dengar, mereka puji dan suka seseorang artis itu, tapi mereka lebih gemar dengar artis tersebut menyanyikan lagu-lagu lama mereka.

"Tapi tak dinafikanlah, memang ada peminat tegar bertanya bila artis lama nak keluar lagu baru, cuma adalah beberapa kerat sahaja.

"Peminat kurang suka kerana lagu baru kedengaran lain, kalau lagu-lagu lama memang ada sentuhan yang tersendiri," katanya.



Kredit foto: IG M. Nasir

Dalam pada itu, penyanyi lagu Nusantara yang disegani ramai itu juga menyedari bahawa banyak juga lagu lama yang dinyanyikan oleh penyanyi baru.

"Pada masa sama, kita ada juga dengar lagu-lagu lama yang masih popular, tapi bukan orang lama yang menyanyikannya, penyanyi baru pula yang menyanyikan lagu lama," katanya lagi.


Sumber: GEMPAK

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Normabaru 4-1-2022 09:09 PM
Industri lagu kita dok takuk tu jahhh..xde sentuhan best..kwood bwood indon sume mendonia..how laaa nk ke depan
Quote applemy 5-1-2022 10:20 AM
Tu ctdk buat rentak up to date untuk album latest, ok je peminat sambut..

Macam Madonna lak, dia sentiasa berani perform lagu dari album baru untuk kosert jelajah beliau sejak umur 30an lagi.. no hal, lagi naik ada la
Quote dudaberhias 5-1-2022 10:23 AM
memang penyanyi2 lama taste lagu mereka susah nak dapatkan minat pendengar2 baru yang minat lagu yang kita sendiri pun tak faham macam lagu blackpink tu...

kalau bts tu lagu omputeh2 dia pun best juga dan catchy.. tapi lagu macam idol tu hmmm... tertanya2 juga iq iols tak cukup tinggi kah untuk cuba rasa lagu2 tu best...

noraniza idris intan payung tu je masih di terima kebetulan lagu tu catchy...
Quote pukulrata 5-1-2022 10:35 AM
Dahla pocik.zmn pocik n the geng da abis.smpai bila nak melalak nyanyi je.bg pluang la BBNU cipta nama plak.kang buat lagu baru xsedap kena kutuk,koyak plak.maklum la..org Tua ni sensitip.

Lihat semua komen(4)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 03:03 PM GMT+8 , Processed in 3.631345 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top