CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Menteri Pendidikan Pandang Serius Isu Sekolah Periksa Haid Pelajar

27-10-2021 01:21 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2048| Komen: 54

Description: Tindakan pihak sekolah membuat pemeriksaan haid secara fizikal terhadap murid dipandang serius oleh Menteri Pendidikan Datuk Dr Radzi Jidin.
Tindakan pihak sekolah membuat pemeriksaan haid secara fizikal terhadap murid dipandang serius oleh Menteri Pendidikan Datuk Dr Radzi Jidin.

Tanpa bertangguh, sebaik tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur dari Kuching, Dr Radzi terus menuju ke sebuah sekolah di Setapak, Kuala Lumpur bagi mendapatkan maklumat berhubung dakwaan berlakunya amalan tersebut.


Kredit foto: IG Dr Radzi

“Saya memandang serius dakwaan berhubung perkara tersebut.

“Sekiranya ada amalan sebegini di mana-mana institusi KPM, kami komited untuk memastikan ianya tidak terus berlaku,” katanya.


Dr Radzi mendengar sendiri secara terus daripada murid di sekolah berkenaan untuk mendapatkan maklumat mengenai dakwaan itu.

Beliau turut mendengar penjelasan daripada pengetua dan guru sekolah terbabit.

“KPM sentiasa komited untuk menyediakan persekitaran yang selamat dan selesa di sekolah dan asrama.

“Ini bagi mewujudkan sekolah yang sejahtera untuk semua,” katanya.

Dr Radzi berkata, Kementerian Pendidikan akan memperhalusi segala maklumat yang diperolehi bagi tindakan lanjut.


Sumber: Suara Merdeka


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 27-10-2021 02:02 PM
Zaman SR/SA memang ada
Dok sibuk raba2 fooki
Suruh solat semua
Kot2 ustajah terpegang sepentot berdarah, tak geli ke??
Quote LadyCarefree 27-10-2021 02:17 PM
Dah jd gila bila ingat diri tu wakil nabi kat dunia ataupon asst tuhan
Quote kemaruk 27-10-2021 02:51 PM
10 tahun dulu boleh la check pepek bagai ni

sekarang dunia dah maju ler

lagi 20 tahun majoriti manusia akan jadi agnostik dan atheist je
Quote ellejo 27-10-2021 02:58 PM
kena la check sis. ada dalam job scope kan check pepek murid
Quote sharlenetexas 27-10-2021 03:03 PM
Cakap ajelah straight to the point malas nak sembahyang. Takdelah nak check bagai.
Quote kelip2_07 27-10-2021 03:43 PM
fetish kot bau pad
Quote 3chanceno 27-10-2021 03:47 PM
Kesian...Masih dlm era dinasour
Quote Cik_jantung 27-10-2021 03:58 PM
Edited by Cik_jantung at 15-1-2022 02:23 PM

..........
Quote Artemesiaa 27-10-2021 04:00 PM
Bimbang ada yang menipu sampai sanggup berbuat macam tu salah dah cara pengajarannya
Quote Kitty_catz 27-10-2021 04:10 PM
meols pun salah sorang yg diraba poohkey oleh setajah , naseb la diraba saja, some tu setajah suruh tunjuk pad , mcm gampennnggggg

kut la x students nak buat petisyen meols nak je join

tp ntah2 setajah pun dah sadakalah

bior le sheols ditanya malaikat,...
Quote Kitty_catz 27-10-2021 04:12 PM
nakkomenjugak replied at 27-10-2021 02:02 PM
Zaman SR/SA memang ada
Dok sibuk raba2 fooki
Suruh solat semua

setajah meols ada fetish nengok pad berdarah.. ntah lalu makan ke tak lepas tu tak ku tahu

mmg mental seko2.. ada 2 eko yg mcm tu kat sekolah..
Quote sharlenetexas 27-10-2021 04:13 PM
Cik_jantung replied at 27-10-2021 03:58 PM
Patutnya sediakan je period table setiplap student tu. Tick tarikh masing2. Period ni takkan lari ja ...

Sambil tu boleh detect budak2 yg ada period problem. Boleh kesan kemungkinan fibroid, cyst dari awal.
Quote ifanonline 27-10-2021 04:15 PM
barangkali ummah muslim ni suka check kemaluan manusia lain gamaknya...
Quote makneng 27-10-2021 05:34 PM
Dedulu time duduk asrama, ada sorang ajk kerohanian ni kemain eh dia dgn geng2 dia sama2 ajk siap suruh bebudak pompuan yg tak boleh solat ni masuk dlm satu bilik. Check pepet kot pakai pad ke idok.. Sentuh pakai hanger..
Haaaa ni kalau ada yg satu sekolah dgn mak tau lah sape dia.
Quote becir 27-10-2021 05:46 PM
Kat sekolah dulu every month kena submit buku report solat ke tak. Tiap2 Hari kena tick solat Lima waktu ke tak, hanat betul.
Quote Buritan 27-10-2021 06:35 PM
Yepp betulll.
Setaxah school aku suh cek.. masa tuu aku jd guru bertugas.. tak kose aku nak tengok punai betdarah
Quote chazey 27-10-2021 06:41 PM
Some cikgu memang bodoh nak mampus sis. Bulan ini akak handle pertandingan online peringkat daerah dan negeri sis. Ya Allah pengalaman akak menyedarkan akak betapa ramainya golongan cikgu OKU lembam di nugri akak ini. Tak kira ngaja di kampung ka bandar ka, Cina ka bumis Sabah ka Melayu ka, kalau dah bodoh tu, bodoh juga sis.
Quote missus_meow 27-10-2021 06:41 PM
Kitty_catz replied at 27-10-2021 04:12 PM
setajah meols ada fetish nengok pad berdarah.. ntah lalu makan ke tak lepas tu tak ku tahu

mmg me ...

skeri punya fetish ...
Quote chazey 27-10-2021 06:44 PM
Dulu, masa akak sekolah menengah, ada sorang ustazah ni nama dia Rusmada, bini cikgu Tawil, suka cek pepek gegirls tengok betul period ka idok sis. Very der jahat ustazah tu di masa muda. Now dah kerepot dan pencen, acah2 baik la barangkali. If korang kenal, diam2 yach. Orang Semenanjung ni dedua tapi habiskan masa muda sampai pencen ngajo kat daerah ai.

Lihat semua komen(54)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-1-2022 02:52 AM GMT+8 , Processed in 0.072273 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top