CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Tak Ke Macam Si*l Tu!" - Sajat Bengang Namanya Dikaitkan Dengan Hal Politik

27-10-2021 01:37 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3618| Komen: 26

Description: Usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman yang popular dengan nama Nur Sajat meminta agar isunya tidak dipolitikkan pihak tertentu.
Usahawan kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman yang popular dengan nama Nur Sajat meminta agar isunya tidak dipolitikkan pihak tertentu.

Melalui satu hantaran di InstaStory, dia meminta pihak terbabit berhenti menggunakan namanya dalam apa jua isu dalam negara.



Kredit foto: IG Sajat

Tambahnya, dia yang kini berada di Australia merasakan namanya sering digunapakai untuk mengaburi mata orang ramai terhadap isu lain.


Pada 18 Oktober lalu, Sajat berhijrah ke Australia selepas dipercayai mendapat kelulusan ‘tiket’ kad pelarian Suruhanjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR).

Sebelum itu, polis turut mengesahkan Sajat ditahan di sebuah kondominium mewah di Bangkok, Thailand bersama seorang lelaki berperwatakan seperti wanita warganegara tersebut ketika serbuan pihak imigresen Thailand pada 8 September lalu.


Kredit foto: IG Sajat

Pada 9 September lalu, Sajat didakwa di mahkamah Thailand atas kesalahan berkaitan Imigresen di negara berkenaan dan dibebaskan sehari kemudian dengan jaminan AS$2,000 (RM8,343) yang dibuat seorang warga tempatan.

Kosmo! baru-baru ini, melaporkan Sajat bakal tersenarai dalam kalangan individu muflis di negara ini selepas pemfailan pemiutang dilakukan terhadapnya di Mahkamah Tinggi di sini 


Sumber: K! ONLINE

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Kurex 27-10-2021 02:45 PM
Tak payah la bukak benang pasal pondan ni lagi. Bosan la
Quote saviour_09 27-10-2021 03:00 PM
memang semua benda yg keluar dr molot sajat kena publish ye?

ada kpi gitu?

Quote Rogue98 27-10-2021 03:29 PM
Siapa lah yg duk sponsor sajad ni ye. Selamba jer terlepas dari undang2. Siap dapat beli rumah n PR status Australia. Apa2 pun kita rakyat Malaysia patut bersyukur lah dia dah takde kena mengena dgn kita lagi.
Quote hyie 27-10-2021 03:50 PM
mahayam sajat jugak yang lebih jantan yach
Quote nakkomenjugak 27-10-2021 03:58 PM
Ko search nama ko sendiri kat Twitter kahhh?
Quote sharlenetexas 27-10-2021 04:19 PM
Eh sheols lepas sempadan negara. Ada bau2 corruption tak?
Quote Tokeybundle 27-10-2021 04:38 PM
Artis ke bapuk ni
Quote prince_marhaen 27-10-2021 05:10 PM
Bapok ni kalau tak buat hal scam orang, boleh je duduk sini, layan kepala ting tong dia, ramai suka dia kelakar, lagi kelakar daripada si botak pelawak dunia kononnya tu, tapi sebab dah kantoi scam orang, terpaksa lah buat hal sikit, jadi mangsa sikit, acah-acah teraniaya sikit, lari jauh sikit...tapi tahik perhatian ni mana boleh diam macam tu je, merengsek nak muncul kat social media sebab tu makanan dia... sooooo barua yang lain pun amik kesempatan lah termasuk si botak pelawak tak lawak tu... jangan hujung2 balik mesia cikloi si botak tu sudah ye..
Quote Cik_jantung 27-10-2021 08:42 PM
Semoga cepat muflis la sajat. Jauh sangat dh ko pemainkan agama.  Kata2 ko macam dh takde takut apa2 dh.
Quote Cik_jantung 27-10-2021 08:44 PM
Kalau ko masih guna duit hasil dari Malaysia ni... 3 Kali ganda la nilai perbelanjaan ko ya sajat. Sbb matawang rm lbh rendah. Nak jual pet kat bf ko..dia pun ko yg tanggung.  Berapa lama sangatla ko bleh tenang kat sana...
Quote mojarean_X 27-10-2021 10:34 PM
Rogue98 replied at 27-10-2021 03:29 PM
Siapa lah yg duk sponsor sajad ni ye. Selamba jer terlepas dari undang2. Siap dapat beli rumah n PR  ...

Bila dgr kata mereka dan sanggup jd servant agenda golongan berkepentingan senanglah hidup. Cuba tgk aktivis yg x pernah bekerja tu semua
Quote cicicumel 27-10-2021 11:33 PM
Rogue98 replied at 27-10-2021 03:29 PM
Siapa lah yg duk sponsor sajad ni ye. Selamba jer terlepas dari undang2. Siap dapat beli rumah n PR  ...

Benang sebelah cakap rumah tu dia google je.. Propa
Quote Afifi82 28-10-2021 01:41 AM
Mereput la kau kat sana, Bam Jat.
Quote Nt-ViruS 28-10-2021 01:47 AM
Sajat dah tak perlu dah cari publisiti. Dulu yelah nak jual produk, sekarang dah kat Australia buat publisiti kat sana pula la tengok boleh tak boleh jual produk timbang kati. Kat sana pun rumah dah macam ghetto neighborhood dah aku tengok. harap2 tak kena toron tiap2 hari, haha. orang sana bukan kisah trans ke hapa semua diorang bedal.
Quote eyansss 28-10-2021 06:55 AM
selagi dia tak buat live jenjalan kat oz, selagi tu aku tak caya dia dah kat bumi oz…  jantina pun dia boleh tipu…
Quote mawarika 28-10-2021 07:39 AM
Bakalan muflis pondan ni
Quote JDT 28-10-2021 07:45 AM
Ada bukti ke dia dah sampai di Australia? Kalau dah, mesti dia ada berselfie kat airport atau mana2 landmark... mungkin masih kat Thailand??
Quote tikusmontok 28-10-2021 07:56 AM
Kurex replied at 27-10-2021 02:45 PM
Tak payah la bukak benang pasal pondan ni lagi. Bosan la

Tengok la siapa yg bukak
Quote makton 28-10-2021 07:59 AM
dia cakap dah cerai talak 3 dgn malaysia. so dah boleh stop share cerita pasal dia ni

Lihat semua komen(26)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2021 12:16 PM GMT+8 , Processed in 0.084152 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top