CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 1968|Reply: 54

Menteri Pendidikan Pandang Serius Isu Sekolah Periksa Haid Pelajar

  [Copy link]
Post time 27-10-2021 01:21 PM | Show all posts |Read mode
Tindakan pihak sekolah membuat pemeriksaan haid secara fizikal terhadap murid dipandang serius oleh Menteri Pendidikan Datuk Dr Radzi Jidin.


Tanpa bertangguh, sebaik tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur dari Kuching, Dr Radzi terus menuju ke sebuah sekolah di Setapak, Kuala Lumpur bagi mendapatkan maklumat berhubung dakwaan berlakunya amalan tersebut.




Kredit foto: IG Dr Radzi




“Saya memandang serius dakwaan berhubung perkara tersebut.


“Sekiranya ada amalan sebegini di mana-mana institusi KPM, kami komited untuk memastikan ianya tidak terus berlaku,” katanya.


Dr Radzi mendengar sendiri secara terus daripada murid di sekolah berkenaan untuk mendapatkan maklumat mengenai dakwaan itu.


Beliau turut mendengar penjelasan daripada pengetua dan guru sekolah terbabit.


“KPM sentiasa komited untuk menyediakan persekitaran yang selamat dan selesa di sekolah dan asrama.


“Ini bagi mewujudkan sekolah yang sejahtera untuk semua,” katanya.


Dr Radzi berkata, Kementerian Pendidikan akan memperhalusi segala maklumat yang diperolehi bagi tindakan lanjut.




Sumber: Suara Merdeka
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman SR/SA memang ada
Dok sibuk raba2 fooki
Suruh solat semua
Kot2 ustajah terpegang sepentot berdarah, tak geli ke??
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah jd gila bila ingat diri tu wakil nabi kat dunia ataupon asst tuhan
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 02:51 PM | Show all posts
10 tahun dulu boleh la check pepek bagai ni

sekarang dunia dah maju ler

lagi 20 tahun majoriti manusia akan jadi agnostik dan atheist je
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
kena la check sis. ada dalam job scope kan check pepek murid
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap ajelah straight to the point malas nak sembahyang. Takdelah nak check bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:43 PM | Show all posts
fetish kot bau pad
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian...Masih dlm era dinasour
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cik_jantung at 15-1-2022 02:23 PM

..........
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:00 PM | Show all posts
Bimbang ada yang menipu sampai sanggup berbuat macam tu salah dah cara pengajarannya
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:10 PM | Show all posts
meols pun salah sorang yg diraba poohkey oleh setajah , naseb la diraba saja, some tu setajah suruh tunjuk pad , mcm gampennnggggg

kut la x students nak buat petisyen meols nak je join

tp ntah2 setajah pun dah sadakalah

bior le sheols ditanya malaikat,...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:12 PM | Show all posts
nakkomenjugak replied at 27-10-2021 02:02 PM
Zaman SR/SA memang ada
Dok sibuk raba2 fooki
Suruh solat semua

setajah meols ada fetish nengok pad berdarah.. ntah lalu makan ke tak lepas tu tak ku tahu

mmg mental seko2.. ada 2 eko yg mcm tu kat sekolah..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik_jantung replied at 27-10-2021 03:58 PM
Patutnya sediakan je period table setiplap student tu. Tick tarikh masing2. Period ni takkan lari ja ...

Sambil tu boleh detect budak2 yg ada period problem. Boleh kesan kemungkinan fibroid, cyst dari awal.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 04:15 PM | Show all posts
barangkali ummah muslim ni suka check kemaluan manusia lain gamaknya...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dedulu time duduk asrama, ada sorang ajk kerohanian ni kemain eh dia dgn geng2 dia sama2 ajk siap suruh bebudak pompuan yg tak boleh solat ni masuk dlm satu bilik. Check pepet kot pakai pad ke idok.. Sentuh pakai hanger..
Haaaa ni kalau ada yg satu sekolah dgn mak tau lah sape dia.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat sekolah dulu every month kena submit buku report solat ke tak. Tiap2 Hari kena tick solat Lima waktu ke tak, hanat betul.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Yepp betulll.
Setaxah school aku suh cek.. masa tuu aku jd guru bertugas.. tak kose aku nak tengok punai betdarah
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Some cikgu memang bodoh nak mampus sis. Bulan ini akak handle pertandingan online peringkat daerah dan negeri sis. Ya Allah pengalaman akak menyedarkan akak betapa ramainya golongan cikgu OKU lembam di nugri akak ini. Tak kira ngaja di kampung ka bandar ka, Cina ka bumis Sabah ka Melayu ka, kalau dah bodoh tu, bodoh juga sis.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 06:41 PM | Show all posts
Kitty_catz replied at 27-10-2021 04:12 PM
setajah meols ada fetish nengok pad berdarah.. ntah lalu makan ke tak lepas tu tak ku tahu

mmg me ...

skeri punya fetish ...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu, masa akak sekolah menengah, ada sorang ustazah ni nama dia Rusmada, bini cikgu Tawil, suka cek pepek gegirls tengok betul period ka idok sis. Very der jahat ustazah tu di masa muda. Now dah kerepot dan pencen, acah2 baik la barangkali. If korang kenal, diam2 yach. Orang Semenanjung ni dedua tapi habiskan masa muda sampai pencen ngajo kat daerah ai.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 09:06 AM GMT+8 , Processed in 0.185909 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list