CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Ramai Baca Tajuk Je, Kutuk Sampai Isteri Sedih" - Andika Putera Reda Anak Sumbing

3-10-2021 10:46 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 9046| Komen: 73|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Penceramah motivasi kontroversi, Andika Puteraa tampil memperbetulkan persepsi segelintir netizen yang menghentam berkenaan masalah anaknya yang sumbing.



Penceramah motivasi kontroversi, Andika Putera tampil memperbetulkan persepsi segelintir netizen yang menghentam berkenaan masalah anaknya yang sumbing.

Menurutnya lagi, selepas dia dan isteri menjelaskan keadaan anak dan reda dengan situasi tersebut, banyak portal yang mengambil cerita mereka lalu disiarkan di sosial media masing-masing.

Masalah berlaku apabila ada golongan yang membaca tajuk sahaja lalu memberi komen negatif hingga membuatkan isterinya sedih.





Bagi Andika, dia tidak menyalahkan media yang memberi tajuk sensasi kerana itulah cara menarik perhatian pembaca.



Namun, apabila isterinya leka melayan haters sehingga menjejaskan emosinya, Andika memujuk supaya tidak melayan mereka yang sebenarnya tidak ramai pun, mungkin enam orang sahaja. Sedangkan lebih ramai yang memberi kata-kata semangat dan positif kepada mereka berdua.


Foto :

Andika turut memberikan nasihat kepada semua individu di luar sana, agar jangan terpengaruh dengan tajuk semata-mata. Baca keseluruhan artikel untuk memahami apa yang disampaikan dan lebih baik diam jika tiada komen positif.

Semoga Andika dan isteri bertabah ya. - CARI

1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mamastoney 3-10-2021 10:56 AM
Mamat ni cakap pelat. Dia kan yg dulu buat iklan bodoh psl ubat seks dgn nadira isaac. Untuk tak ot, smg operation anak dia berjaya
Quote haruslah 3-10-2021 11:01 AM
Malaysian ke?
penceramah?

Sungguh masa baca tajuk andika...............i igtkn indon
Quote epal21 3-10-2021 11:01 AM
Edited by epal21 at 3-10-2021 03:05 AM

Dika sana, dika sini. Gelilah orang lelaki nak bahasakan diri pakai nama. Apa yg misleading headlines tu? Malas nak tengok kat ig dia tu. Takpe, baby sumbing boleh dibetulkan. InsyaAllah takde apa2 complications. Okay, iols dah tengok ig dia tu. Apa yg negatifnya/click baitnya hoi? 'Family takde history cleft palate' atau 'Kami redha bla bla'. Lain lah kalau artikel tu tulis, 'isteri kecewa anak sumbing kerana tiada sejarah keluarga yg sumbing'. Tu barulah click bait.
Quote umbut 3-10-2021 11:15 AM
Si pelat ni jadi pakar motivasi sekarang... asal boleh je claim pakar
Quote monreyes 3-10-2021 11:20 AM
anak buah aku kecik2 gini la...
dah operate, ok je ..
Quote KIM.K 3-10-2021 11:23 AM
Cleft boleh diperbaiki.
Umur berapa baru boleh surgeri?

Patutnya betulkan dulu baru share gambar. Simpan aib anak lebih penting?
Quote nakkomenjugak 3-10-2021 12:08 PM
Iol agak2 dejavu
Dulu kes apa heol ni?
Yang pelat semacam tu ke?
Ah lupa. Irrelevant nak mikir.

Semoga anak cepat sembuh.
Quote akies 3-10-2021 12:12 PM
Toksah la up pasal bb tu lagi sebab biasalah akan ada yang mengecam.
Diam2 je. Tu lebih baik
Quote naina 3-10-2021 12:21 PM
Siapa dia ni? Tiba2 claim influenza/instafemes
Btw..semoga anaknya dipermudahkan urusan operate dan rupa normal
Quote 800214 3-10-2021 12:22 PM
KIM.K replied at 3-10-2021 11:23 AM
Cleft boleh diperbaiki.
Umur berapa baru boleh surgeri?


Semua pun nak jadikan content. Dah la p jumpa doktor pakai kot kuning ke mustard sepasang. Apa kejadahnya  xtau. Sukakan perhatian
Quote KIM.K 3-10-2021 12:26 PM
800214 replied at 3-10-2021 12:22 PM
Semua pun nak jadikan content. Dah la p jumpa doktor pakai kot kuning ke mustard sepasang. Apa kej ...

Baby pun ada perasaan.
Notice tak baby2 malu kalau parents amik gambar bogel.
Geng mata satu ni takda had buat content
Quote NazRysha 3-10-2021 12:39 PM
tak kenal pun
Quote rosevelvet 3-10-2021 12:56 PM
haruslah replied at 3-10-2021 11:01 AM
Malaysian ke?
penceramah?


Aku pun ingt indon. Tu maleh nk amik pot
Quote harkktuih 3-10-2021 01:12 PM
kat malaysia ni. tah sape2 pun boleh self claim penceramah motibasi?
Quote Acikgomen 3-10-2021 01:13 PM
Pakar motivasi?
Quote uori 3-10-2021 01:51 PM
kecam pun kecamlah, asal ada topik untuk ditunggang
Quote missyL 3-10-2021 01:57 PM
Alhamdullilah sehat dilahirkn xde sakit..
Cleft bole baiki dgn teknologi skang..
Semoga dipermudahkan urusan bby tok operate..

Harap2 ibu bapa x amek kesempatan atas bby ni tok viral n clout..
Sudah la jdkn die content.. Kesian bby..
Quote missyL 3-10-2021 02:00 PM
harkktuih replied at 3-10-2021 01:12 PM
kat malaysia ni. tah sape2 pun boleh self claim penceramah motibasi?

Kan..
Xde sijil xde tauliah.
Xde degree. Xde pengiktirafan official.
Tup2 pakar motivasi.

Pakar tu..
Kaki claim ramai sgt msia nie
Quote imanjannah 3-10-2021 02:06 PM
x kenal dika duku ni moga pembedhannya anknya berjalan lancar

Lihat semua komen(73)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2021 03:12 PM GMT+8 , Processed in 0.079373 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top