CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Sebenarnya Rancang Hamil Anak Ketiga Lagi 5 Tahun" Anak Kedua Baru 6 Bulan, Fiza Frizzy Kini Hamil Lagi

29-11-2021 01:27 PM| Diterbitkan: bubuk_bearbear| Dilihat: 2362| Komen: 14

Description: Pengacara Fiza Saad atau lebih mesra disapa Fiza Frizzy, 33, yang selamat melahirkan anak keduanya enam bulan lalu mengesahkan dia kini sedang hamil anak ketiga.



Pengacara Fiza Saad atau lebih mesra disapa Fiza Frizzy, 33, yang selamat melahirkan anak keduanya enam bulan lalu mengesahkan dia kini sedang hamil anak ketiga.

Menurut pengacara rancangan Wow Shop ini, pada awalnya dia agak ragu-ragu sehinggalah dia ditegur oleh kenalannya untuk membuat ujian kehamilan.

“Saya baru sahaja melahirkan anak kedua, Mohd Fahad Syamel yang kini berusia enam bulan. Seperti wanita lain yang baru melahirkan, sudah pasti semuanya ingin kembali ke bentuk asal dan pasang badan semula.



“Apabila pergi ke gimnasium, bahagian badan lain semua menunjukkan perubahan, tetapi saya hairan kerana perut tak mengecil? Akhirnya saya ke sesi fitting baju dan dia bertanya mengenai bentuk perut saya.

“Dia meminta saya membuat ujian kehamilan. Saya buat kelmarin dan syukur Alhamdulillah, saya hamil. Saya masih belum pasti usia kehamilan, mungkin baru empat atau lima minggu. Selepas ini saya akan buat pemeriksaan lanjut apabila berjumpa doktor,” katanya.

Biarpun agak terkejut apabila mendapat tahu jarak kehamilan agak dekat, Fiza dan suami, Mohd Fazli Zulkifli tetap bersyukur dan gembira.

“Sebenarnya saya rancang untuk hamil anak ketiga lagi lima tahun, tapi rupa-rupanya rezeki Allah nak bagi lepas beberapa bulan kehadiran anak kedua. Apa pun saya mendoakan yang baik-baik sahaja, insya-Allah.


“Suami turut sama terkejut tapi tentunya dia gembira. Kalau nak tahu, sebelum kami dapat mengenai kehamilan ini, rezeki kami berdua mencurah-curah. Syukur Alhamdulillah, kami rasakan kami menumpang rezeki anak.

“Saya idam anak perempuan sebab sudah ada dua anak lelaki. Apa pun saya kita kisah mengenai soal jantina. Memadai anak yang bakal lahir sihat sempurna seadanya, kami sudah bersyukur,” katanya.


Fiza bertemu jodoh dengan jejaka pilihannya yang juga bekas pemain bola sepak Kuantan FA, Fazli Zulkifli, 39, pada 18 Februari 2018. Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Mohd Faeeq dan Mohd Syamel. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote akies 29-11-2021 02:42 PM
Maaf sapela ni ..tak kenal
Quote Rajawali 29-11-2021 03:09 PM
dah menutuh tak mau mau,buat buat terkejut pregnant pulak...pungkoq
Quote bondeh 29-11-2021 03:19 PM
murah rezeki sheolls erk semalam memula host kat RTM1 pastu terus g belakang pentas GV8. pakai baju sama je
Quote missyL 29-11-2021 03:33 PM
Hahaha. Rezeki. Mase lepas beranak. Mmg hormone lain mcm lol

Ptt la dok tgok wowshop asek pregnant je.
Rupenye pregnant baru dah hahaha
Quote hareeeesah 29-11-2021 04:34 PM
Orang lepas deliver kan lain-lain. Ada yang datang period elok normal ada yang tak. Hormone still tak balance so tak mustahil pun dia terkejut tak tau pregnant lagi..
Quote babelina 29-11-2021 04:40 PM
cousin aku..3ank berderet.. btl2 hbs pantang 2bln.. dia mengandung lg.. untung la subur.. aku je x dpt2 ank lg..hrp2 aku pn dpt la..
Quote Belibis 29-11-2021 05:25 PM
babelina: cousin aku..3ank berderet.. bt ...

Petua nak cepat hamil..suami rajin,isteri pemurah..
Quote Mopiko 29-11-2021 06:51 PM
Rajawali: dah menutuh tak mau mau,buat b ...


Tak pakai protection kot...pil condom semua tu

Quote kivio 29-11-2021 07:43 PM
Rajawali: dah menutuh tak mau mau,buat buat terkejut pregnant pulak...pungkoq


Haha tu lah aku duk pikir. Terkejut camno tuh?
Kalau dah tiap masa beromen, tak anak celah mana.

Quote Duta lover 30-11-2021 08:33 AM
Bodohnya.
Kalau kau terkejut sbb da merancang kehamilan barulah logic.
Tapi kalau bersetubuh mcm biasa tanpa protection or jenis rancang2 sendiri pastu ngandung nak terkejut ni mmg aku cringe dengar.
Quote babynina30 1-12-2021 07:28 AM
Lakinya herlok. Dan x seperti 39 thn
Quote cruz2 1-12-2021 08:08 AM
Tahniah! Iols suka fiza ni.mengacara smooth jer.beranak la ramai2 time muda ni.lgpon depa mampu
Quote awenda507 1-12-2021 09:06 AM
penah tgk dia live kat shopee..duduk bersila dgn pakai baju ala2 sejengkal je lg nk tunjuk tuttttt..bertalu2 org komen baru dia ubah posisi duduk.hahahha aku lak yg malu tgk dia buat gitu

Lihat semua komen(14)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-1-2022 04:58 AM GMT+8 , Processed in 0.107472 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top