CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Seperti Dijanjikan, Inilah Dia Bil Hospital Baby Sef - Dr Say

26-8-2021 04:01 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 8810| Komen: 104

Description: Pengacara dan doktor selebriti, Dr Say Shazril ada memberikan penjelasan mengenai perihal isterinya, Dr Azura Abas yang menjalani pembedahan untuk melahirkan cahaya mata keduanya di sebuah hospital sw ...
Pengacara dan doktor selebriti, Dr Say Shazril ada memberikan penjelasan mengenai perihal isterinya, Dr Azura Abas yang menjalani pembedahan untuk melahirkan cahaya mata keduanya di sebuah hospital swasta, pada Rabu lalu.


Menurut Say, isterinya terpaksa menjalani pembedahan di hospital swasta oleh kerana isterinya pernah mengalami masalah kesihatan organ dalaman sebelum ini.


Kredit foto: IG Dr Say

Jelasnya, sebagai seorang suami dia berasa bimbang sekiranya berlaku sebarang komplikasi terhadap kondisi isteri selain mahu memberikan yang terbaik buat yang tersayang.

Pada masa sama, Say memberitahu hospital swasta menjadi pilihannya kerana ingin memberikan keselesaan dab terpulang kepada individu masing-masing.



Sebelum ini, isterinya, Dr. Azura telah disahkan kembali hamil selepas tiga bulan mengalami keguguran sekitar Ogos tahun lalu.




Pasangan ini juga turut memiliki seorang cahaya mata lelaki yang diberi nama Aezril, setahun dan telah selamat menimang cahaya mata kedua yang diberi nama Sefriel, pada 18 Ogos yang lalu.


Sumber: Media Hiburan
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote SayaSayangMama 26-8-2021 04:03 PM
Maaf ye mmg bodo sgt statement ckp membazir bersalin hospital swata. Jgn la tunjuk kedekut sgt ye. Simpan sikit. Ko nk beranak kt rumah pun sapa kesah lantak ko la
Quote husie91 26-8-2021 04:08 PM
Iols ada tengok live before isteri dia bersalin. Kat ig si suami. Dari situ hmm u guys nilai la semdiri dr say n isteri dia macam mana. Even ramai suka dr say kt live tu tp iols lagi suka dengan style bini dia. Very the humble and tgok gaya macam terpaksa layankan jee tok laki jenis gitu {:smile cuma personally beza bersalin di private n gomen ni macam naik flight je. Cuma lain class. Ko bsalin gomen ibarat amik economy class & privte amik business class. Pilot stil sama kekdahnyaa.. lebih pada ikut poket sendiri je la mana manpu {:run
Quote mawarkhayalan99 26-8-2021 04:13 PM
macam mana dia boleh dapat disc 12k tu ek
Quote epal21 26-8-2021 04:17 PM
Iols rasa okay je rm15k tu sebab private memang kalau c-sec rm10k, at least. Alangkan isteri abg iols yg rakyat marhaen pun memang bilnya rm10k+ sebab c-sec & baby jaundice. Kalau nak murah c-sec pergi hospital separa gomen contohnya hukm, ppum. Tapi tengah covid ni diorang tak terima pesakit mengandung yg non covid kot. Beranak ni ikutlah poket suami, yg penting ibu & anak selamat.
Quote bakingsoda 26-8-2021 04:21 PM
mawarkhayalan99 replied at 26-8-2021 04:13 PM
macam mana dia boleh dapat disc 12k tu ek

bukan disc lah, tu depo
Quote mawarkhayalan99 26-8-2021 04:22 PM

oh okay2 tq kaka atas pencerahan
Quote epal21 26-8-2021 04:23 PM
mawarkhayalan99: macam mana dia boleh dapat disc 12k tu ek

Loyal customer kot webab anak first pun sjmc. Hehehe. Abg iols sebab isterinya dah bersalin beberapa kali kat sepital yg sama, dapatlah diskaun dgn hadiah & jambangan bunga drp sepital. Sekarang ni kak ipar iols dah tutup kilang.
Quote Kakasinci 26-8-2021 04:23 PM
mawarkhayalan99 replied at 26-8-2021 04:13 PM
macam mana dia boleh dapat disc 12k tu ek

Bkn disc lh..tu kn deposit
Quote mawarkhayalan99 26-8-2021 04:31 PM
epal21 replied at 26-8-2021 04:23 PM
Loyal customer kot webab anak first pun sjmc. Hehehe. Abg iols sebab isterinya dah bersalin bebera ...

hehe porumer yg lain kata 12k tu utk depo hehe. betul la tu. iols tak baca habis.
Quote epal21 26-8-2021 04:42 PM
mawarkhayalan99 replied at 26-8-2021 08:31 AM
hehe porumer yg lain kata 12k tu utk depo hehe. betul la tu. iols tak baca habis.

Oh, yg rm12k tu memang deposit. Tapi dia ada dapat diskaun juga sebab dia kata bil kali ni cuma rm15k after discount.
Quote mawarkhayalan99 26-8-2021 04:47 PM
epal21 replied at 26-8-2021 04:42 PM
Oh, yg rm12k tu memang deposit. Tapi dia ada dapat diskaun juga sebab dia kata bil kali ni cuma rm ...

aah kan sebabnya hosp tu tak ada package pun. tunglah boleh dapat disc hehe
Quote epal21 26-8-2021 05:21 PM
mawarkhayalan99 replied at 26-8-2021 08:47 AM
aah kan sebabnya hosp tu tak ada package pun. tunglah boleh dapat disc hehe


Khas untuk uols. Iols berjalan ke ig dr says ni. Dia kata dapat diskaun rm2k je, dia yg overestimated yg rm25k tu.
Screenshot_20210826-171933__01.jpg
Quote nakkomenjugak 26-8-2021 05:32 PM
wowww...
iol andartu so hanya mampu wow je
congrats untuk keduanya
Quote Justsha 26-8-2021 05:48 PM
kakak baru bsalin baru2 ni kt private buat csec, room yg dia amik single standard room. patient yg register kt government tapi sebab hospital gov penuh  covid cases, diaorang tolak patient ke private. ada yg daapt suite.. harga bayar government je, best kan
Quote raxief 26-8-2021 06:09 PM
anak aku 2 org, hosp gov je.. xmampu nk gi private

mmg ada saving duit ribu-riban, tp rasanya kalu masuk private, terus habis (x cukup duit saving tu)
Quote Jaded 26-8-2021 07:34 PM
Kalau mampu dan ada rezeki, boleh la bersalin private.
Quote missus_meow 26-8-2021 08:21 PM
kalau mampu, why not?

congratulations doctors ...
Quote mama_neko 26-8-2021 08:58 PM
at least kena set aside 15k kalau nak beranak swasta ni., manatau kena c-sec ka apa.. tapi kalau mampu why not?? jgn berhutang kad kredit sudah bila bayaq bil... tapi sepupu aku kerja intel, bini dia beranak kat pantai covered under insurance company,  seronok bini beranak 3 kali pree ja siap private suite.. mmg dia pilih c-sec sbb anak sonsang sedia, tak sanggup dia nk urut tu sbb dia kata sakit sgt...
Quote outcast 26-8-2021 09:15 PM
Iols bersalin Andorra ritu. Sbb baby prem masuk bilik seorang. Bersalin normal  total 7k ++ plus epi. Baby pun kene tahan kene 4k++. Total  dlm 12k++ gak.

Kolig iols bersalin normal 2h1m sjmc total 7k++
Sjmc mmg mahal yach. Ini rate 4-5 tahun lepas... Tp kalau ada duit mmg rasa berbaloi je.... Even Andorra iols tgk open bed pun selesa. Yg penting ongkosnya.

Lihat semua komen(104)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2021 05:07 PM GMT+8 , Processed in 0.077979 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top