CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Terbaru, Vivy Yusof Ciplak Mask Jovian Pula Dah

6-9-2021 05:02 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 16715| Komen: 72|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Selepas isu ciplak rekaan tudung magnetik oleh jenama Lilit, sekali lagi pengguna Twitter menempelak usahawan tersohor, Datin Vivy Yusof yang didakwa meniru rekaan pelitup muka pereka fesyen, Datuk Jo ...



Selepas isu ciplak rekaan tudung magnetik oleh jenama Lilit, sekali lagi pengguna Twitter menempelak usahawan tersohor, Datin Vivy Yusof yang didakwa meniru rekaan pelitup muka pereka fesyen, Datuk Jovian Mandagie.

Pembongkaran itu menyatakan idea bunga raya pada pelitup muka Jovian terlebih dahulu diwar-warkan iaitu pada 13 Julai berbanding jenama Lilit pada 30 Julai.

Tapi, Jovian tak bising pun?

Foto :Twitter


Waima kedua-duanya berada di pasaran hampir serentak, netizen tetap merasakan persamaanya terlalu dekat, dengan warna hitam dan putih serta motif bunga, ianya mustahil secara kebetulan.


Foto : IG


"Lah bukan takat tudung je ke? Mask pun? Betul-betul tak ada idea sendiri ek."

"Berani ya tiru idea menantu PM nih"

Foto : IG


Setakat ini, tiada penjelasan daripada kedua-dua pihak, mungkin kerana kedua-duanya jenama besar, jadi mungkin ia dibiarkan sahaja.

Jadi, anda rasa? - CARI


1

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih
3

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote airmineral 6-9-2021 05:06 PM
cetak rompak la ni? huhu
Quote roserouen 6-9-2021 05:11 PM
TinVy before u approve any design, look around u first. Jgn main approve je.
Quote sharlenetexas 6-9-2021 05:14 PM
Tgk gmbr atas nmpk aura evil mcm jahlop niqob eh facemask.

Quote edayildiz 6-9-2021 05:17 PM
blh mkn popcorn
i suka jm sbb heols baikk..oh ye dulu ada kes ciplak marhaen la tp jual mask mcm dorg punya..dia x amik tindakan pun dia ckp dia anggap berkongsi rezeki org tgh ssh..i rasa i ada terbaca la psl ni..kalau salah info maaf
Quote Meiizu 6-9-2021 05:19 PM
Tunggguuuuu ..apa dia nak twist. Maybe creative team bukan vv ahahhaha
Ada ke team ni?
Quote Kurex 6-9-2021 05:24 PM
Muka itik ni sebijik macam musuh utama iols.. mira basic
Quote anony-mous 6-9-2021 05:36 PM
Bodow nya netizen twitter ni. Mmg patut kne saman dgn vivy. Apa kaitan ko sebut duck???
Quote midori_katana 6-9-2021 05:41 PM
Buat la bunga lain sama.. bunga melur, orkid, kenanga, lawa ja macam barang kemas poh kong! Kikiki
Quote matchstick 6-9-2021 05:55 PM
Kilang sama kot..produk OEM harga yehudi
Quote tupai 6-9-2021 06:22 PM
Edited by tupai at 6-9-2021 06:23 PM
edayildiz replied at 6-9-2021 05:17 PM
blh mkn popcorn
i suka jm sbb heols baikk..oh ye dulu ada kes ciplak marhaen la tp jual mask mcm  ...


Betul aritu mmg ada marhaen ciplak design JM tp die x ambik pape tindakan pun sbb die ckp sama2 kongsi rezeki sbb time semua org struggle...I mmg suka JM sbb die mcm cool & relax2 je
Quote theotherfriend 6-9-2021 06:28 PM
Lainla bunganya.. ke mata iols kero
Quote ayana89 6-9-2021 06:36 PM
theotherfriend replied at 6-9-2021 06:28 PM
Lainla bunganya.. ke mata iols kero

itulah i pun tgk lain. mata kita sama kot kikiki
Quote LadyCarefree 6-9-2021 06:48 PM
Jovian dah lama beli mesin buat mask. Maybe bibi tempah kat dia.
Quote theotherfriend 6-9-2021 06:48 PM
ayana89 replied at 6-9-2021 06:36 PM
itulah i pun tgk lain. mata kita sama kot kikiki

Satu bunga raya, satu tu bunga mcm magnolia kw giteww.. entahla... jom dine in .
Quote LadyCarefree 6-9-2021 06:50 PM
tupai replied at 6-9-2021 05:22 PM
Betul aritu mmg ada marhaen ciplak design JM tp die x ambik pape tindakan pun sbb die ckp sama2  ...

Ooooo bagus dia. Tp otoh menormalkan budaya ciplak la pulak.
Quote kotakominami 6-9-2021 06:56 PM
mask lilit nampak lg clean tak serabut tp tulah motif dgn warna dia lebih kurang sama. Nape awok tak buat je gambo itik kecik2 macam pampes tu bile terpecik air liur byok dia timbol itik tu..kan ke comel....
Quote mawardia 6-9-2021 07:29 PM
Ko dah kenapaaaaaaaaaa pompuan???
Quote Kakalongmu 6-9-2021 07:32 PM
Mask jenis ni dah tak relevant. Orang ramai tengah berebut-rebut beli mask kf94. Selesa pakai. Ada ruang untuk bernafas dan bercakap. Tak la terkepit-kepit. Hidung pun tak penyet.ahaks
Quote immaryjane 6-9-2021 07:38 PM
Jovian mmg bolayan je kn. Dulu mase mco mula2 dia jual mask, kt shopee penuh yg tiru dia. Sikit pn dia tak marah, dia anggap tu rezeki seller tu. bagus dia ni. Hopefully this time pn dia jgn reacts jugak la. Buat bodoh je coz mask dia tetap org cari

Lihat semua komen(72)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2021 03:22 PM GMT+8 , Processed in 0.067472 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top