CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Kenapa Pula Harga Kek Tarik Duit Dari RM230 Jadi RM1,230?'

6-9-2021 03:55 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5999| Komen: 33

Description: Kek unik terisi wang tunai yang boleh ditarik semakin popular. dan mendapat permintaan tinggi. Bagaimanapun, tular baru-baru ini tangkap layar perbualan antara pelanggan dan pembuat kek ketika membuat ...
Kek unik terisi wang tunai yang boleh ditarik semakin popular. dan mendapat permintaan tinggi. Bagaimanapun, tular baru-baru ini tangkap layar perbualan antara pelanggan dan pembuat kek ketika membuat pesanan. 


Gambar Hiasan

Menerusi perbualan itu, pelanggan berkenaan bertanya mengenai harga kek tarik wang tersebut yang kemudian dijawab bahawa ia bergantung pada reka bentuk kek diingini.

Pelanggan itu kemudian menghantar gambar reka bentuk kek sebelum pembuat kek memberikan anggaran harga lebih dari RM200. 



Selepas bersetuju dengan harga itu, dia memaklumkan ingin memasukkan kira-kira RM1,000 ke dalam kek.

Pembuat kek itu kemudian mengatakan bahawa jumlah keseluruhan akan menjadi RM1,230 membuat pelanggan berkenaan terkejut kerana menyangka wang RM1,000 yang terdapat di dalam kek itu disertakan dengan harga RM230.



Posting berkenaan telah mengumpulkan lebih 10,000 perkongsian, 3,700 tanda suka serta ribuan komen, yang mana semuanya mendapati perbualan itu sangat melucukan!


Sumber: Murai

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
2

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote eyansss 6-9-2021 03:53 PM
taktau la hasanah ke tak tapi acik terhibur...  hahaha...
Quote shernazz 6-9-2021 04:02 PM
Mmg ada customer begini...
Sabo jelah
Hhaha
Quote AnnaSendin 6-9-2021 04:15 PM
Kastemer tuew lawak, tapi pesal mahal naw kek nieyh? Ada swarovski ke canner?
Quote bbasir 6-9-2021 04:21 PM
ala... ni seller jenis ada dua phone ni.... up kat medsos.. pas tu ramai la tau dia buat bisnes tu..... korg ni mcm tak tauuuu je...
Quote mclaren 6-9-2021 04:23 PM
AnnaSendin: Kastemer tuew lawak, tapi pesal mahal naw kek nieyh? Ada swarovski ke canner?

Kalau sebesar saiz dalam gambar tu dan design macam tu (sharp corners dan as neat as the pic) RM200+ rasa saya fair.

Upah nya bukan pada kos bahan mostly, tapi pada skill dan masa pembuat kek. Kalau nak murah maybe kualiti rasa setakat Mamasab je lah dan stock designs.
Quote Catpaw 6-9-2021 04:37 PM
Letak je la duit saidina, jutaan pun voleyyyy
Quote kucingitam 6-9-2021 05:21 PM
nak murah buat sendiri...
Quote Missrarara 6-9-2021 05:31 PM
.
Quote fezy 6-9-2021 08:34 PM
shernazz replied at 6-9-2021 04:02 PM
Mmg ada customer begini...
Sabo jelah
Hhaha


awat sengal nauuu
Quote edayildiz 6-9-2021 08:37 PM
kes tarik duit tu mcmana? mcm gubahan letak duit ke?
Quote shernazz 6-9-2021 08:38 PM
fezy replied at 6-9-2021 08:34 PM
awat sengal nauuu

Iols tak tau
Kebanyakan nya adalah bbnu..
Depa kekadang suka pusing2
Ada yang dia pusing tang delivery charge
Kononnya order
100pcs kuih
1.talam
Then.nak free delivery
Dia ra sa dah banyak sangat dia order
Pastu mintak diskaun.
Iols soh amek tak.mau..jauh..
Habis tu tmpt iols dgn dia dekat keeeee??????
Jimbit kan..
Quote nakkomenjugak 6-9-2021 09:09 PM
hamboiii koo
dah tu 1k tu takkan seller pulak nak sponsor
bau ikan sangat tapi ada je kastemer dungu gini
Quote Fortiori02 6-9-2021 09:30 PM
Lucu pelanggan ni... Fail math agaknya kat skola
Quote kotakominami 6-9-2021 11:29 PM
Haha....aku kalu dgor cite pelik2 gini memang tak laen MARKETING...layan je laaa
Quote fezy 7-9-2021 12:30 AM
shernazz replied at 6-9-2021 08:38 PM
Iols tak tau
Kebanyakan nya adalah bbnu..
Depa kekadang suka pusing2

mmg sengal. haha.

bertabahlah sis.
eh ko area mana?
Quote fezy 7-9-2021 12:37 AM
shernazz replied at 6-9-2021 08:38 PM
Iols tak tau
Kebanyakan nya adalah bbnu..
Depa kekadang suka pusing2

sbb aku x reti pm, kalau ko dekat ng area bandar baru bangi, ko pm aku kuih apa ko ada ek

tp xnak byk. nak dlm 30 biji/ keping je. n plg byk pun 3 jenis.

tp kalau jauh, x la kot. pape pm aiiii
Quote shernazz 7-9-2021 12:37 AM
fezy replied at 7-9-2021 12:30 AM
mmg sengal. haha.

bertabahlah sis.

Iols kat puchong..hahaa
Iols pakai hp pung takde button pm
Quote fezy 7-9-2021 12:38 AM
shernazz replied at 7-9-2021 12:37 AM
Iols kat puchong..hahaa
Iols pakai hp pung takde button pm

ok ouchong jauh. takpe xde rezeki.
Quote shernazz 7-9-2021 12:40 AM
fezy replied at 7-9-2021 12:38 AM
ok ouchong jauh. takpe xde rezeki.

Tu la
Bb bangi tang mana
Iols slalu ke area masjid hijau tu n seksyen 1 tu..

Lihat semua komen(33)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 03:10 AM GMT+8 , Processed in 0.089020 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top