CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 4564|Reply: 33

'Kenapa Pula Harga Kek Tarik Duit Dari RM230 Jadi RM1,230?'

[Copy link]
Post time 6-9-2021 03:37 PM | Show all posts |Read mode
Kek unik terisi wang tunai yang boleh ditarik semakin popular. dan mendapat permintaan tinggi. Bagaimanapun, tular baru-baru ini tangkap layar perbualan antara pelanggan dan pembuat kek ketika membuat pesanan.


Gambar Hiasan




Menerusi perbualan itu, pelanggan berkenaan bertanya mengenai harga kek tarik wang tersebut yang kemudian dijawab bahawa ia bergantung pada reka bentuk kek diingini.


Pelanggan itu kemudian menghantar gambar reka bentuk kek sebelum pembuat kek memberikan anggaran harga lebih dari RM200.








Selepas bersetuju dengan harga itu, dia memaklumkan ingin memasukkan kira-kira RM1,000 ke dalam kek.


Pembuat kek itu kemudian mengatakan bahawa jumlah keseluruhan akan menjadi RM1,230 membuat pelanggan berkenaan terkejut kerana menyangka wang RM1,000 yang terdapat di dalam kek itu disertakan dengan harga RM230.








Posting berkenaan telah mengumpulkan lebih 10,000 perkongsian, 3,700 tanda suka serta ribuan komen, yang mana semuanya mendapati perbualan itu sangat melucukan!




Sumber: Murai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-9-2021 03:53 PM | Show all posts
taktau la hasanah ke tak tapi acik terhibur...  hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg ada customer begini...
Sabo jelah
Hhaha
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Kastemer tuew lawak, tapi pesal mahal naw kek nieyh? Ada swarovski ke canner?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 04:21 PM | Show all posts
ala... ni seller jenis ada dua phone ni.... up kat medsos.. pas tu ramai la tau dia buat bisnes tu..... korg ni mcm tak tauuuu je...
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
AnnaSendin: Kastemer tuew lawak, tapi pesal mahal naw kek nieyh? Ada swarovski ke canner?

Kalau sebesar saiz dalam gambar tu dan design macam tu (sharp corners dan as neat as the pic) RM200+ rasa saya fair.

Upah nya bukan pada kos bahan mostly, tapi pada skill dan masa pembuat kek. Kalau nak murah maybe kualiti rasa setakat Mamasab je lah dan stock designs.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-9-2021 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Letak je la duit saidina, jutaan pun voleyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 05:21 PM | Show all posts
nak murah buat sendiri...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-9-2021 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 6-9-2021 04:02 PM
Mmg ada customer begini...
Sabo jelah
Hhaha


awat sengal nauuu
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
kes tarik duit tu mcmana? mcm gubahan letak duit ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
fezy replied at 6-9-2021 08:34 PM
awat sengal nauuu

Iols tak tau
Kebanyakan nya adalah bbnu..
Depa kekadang suka pusing2
Ada yang dia pusing tang delivery charge
Kononnya order
100pcs kuih
1.talam
Then.nak free delivery
Dia ra sa dah banyak sangat dia order
Pastu mintak diskaun.
Iols soh amek tak.mau..jauh..
Habis tu tmpt iols dgn dia dekat keeeee??????
Jimbit kan..
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hamboiii koo
dah tu 1k tu takkan seller pulak nak sponsor
bau ikan sangat tapi ada je kastemer dungu gini
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Lucu pelanggan ni... Fail math agaknya kat skola
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha....aku kalu dgor cite pelik2 gini memang tak laen MARKETING...layan je laaa
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2021 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 6-9-2021 08:38 PM
Iols tak tau
Kebanyakan nya adalah bbnu..
Depa kekadang suka pusing2

mmg sengal. haha.

bertabahlah sis.
eh ko area mana?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-9-2021 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 6-9-2021 08:38 PM
Iols tak tau
Kebanyakan nya adalah bbnu..
Depa kekadang suka pusing2

sbb aku x reti pm, kalau ko dekat ng area bandar baru bangi, ko pm aku kuih apa ko ada ek

tp xnak byk. nak dlm 30 biji/ keping je. n plg byk pun 3 jenis.

tp kalau jauh, x la kot. pape pm aiiii
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2021 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
fezy replied at 7-9-2021 12:30 AM
mmg sengal. haha.

bertabahlah sis.

Iols kat puchong..hahaa
Iols pakai hp pung takde button pm
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2021 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 7-9-2021 12:37 AM
Iols kat puchong..hahaa
Iols pakai hp pung takde button pm

ok ouchong jauh. takpe xde rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2021 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
fezy replied at 7-9-2021 12:38 AM
ok ouchong jauh. takpe xde rezeki.

Tu la
Bb bangi tang mana
Iols slalu ke area masjid hijau tu n seksyen 1 tu..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 03:39 PM GMT+8 , Processed in 0.074703 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list