CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ibu Jari Kaki 'Diragut' Mesin Rumput

6-9-2021 03:22 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3864| Komen: 23

Description: Niat seorang wanita membersihkan rumput di halaman belakang rumah dengan mesin pemotong rumput berakhir dengan tragedi apabila dia kehilangan ibu jari kaki kirinya.
Niat seorang wanita membersihkan rumput di halaman belakang rumah dengan mesin pemotong rumput berakhir dengan tragedi apabila dia kehilangan ibu jari kaki kirinya.  



Kredit foto: YouTube

Menurut Daily Mail, insiden itu dikongsikan adik mangsa menerusi TikTok @waltermoe_luke dengan memuat naik video kejadian.



Dalam rakaman itu, mangsa dilihat tiba-tiba gagal mengawal mesin berkenaan ketika sedang memotong rumput. 

Dia tidak menyedari sesuatu berada di belakangnya sebelum tersandung dan hilang imbangan.

Ketika itu, mesin rumput yang dilengkapi bilah pemotong semakin menghampirinya sehingga ‘meragut’ kaki kirinya. 





Sumber: Utusan

Bagus

Marah
3

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote edayildiz 6-9-2021 03:41 PM
scary

Quote edayildiz 6-9-2021 03:44 PM
soalan noob ni..knp mesin rumput colour oren..kat malaysia pun i tgk satu jnis tu jer oren..cuma bezanya sini yg pikul kt blkg..yg dlm gmbo tu tenyeh mesin tu atas rumput terus..
semoga kakak tu ok la..lain kali upah jer la lg slmt..ayah i lelaki pun upah org jer..t

Quote Artemesiaa 6-9-2021 03:49 PM
Bahaya kalau pakai mesin rumput jenis macam tu kalau silap sikit mudah dapat bahaya
Quote eyansss 6-9-2021 03:58 PM
edayildiz replied at 6-9-2021 03:44 PM
soalan noob ni..knp mesin rumput colour oren..kat malaysia pun i tgk satu jnis tu jer oren..cuma bez ...

warna yang terang tak kira background dia warna apa...  kira lebih menonjol supaya dari jauh orang boleh nampak...  sama macam lifejacket...  warna orange supaya memudahkan recue operations...
Quote naina 6-9-2021 04:02 PM
Uikss..seramnya. sekejap je dia potong
Aku ingat yang ni selamat
Aku punya ada yang ringan tu..tp dah rosak. Best pakai tu tak payah tggu laki suruh dia potong rumput. Tapi terlajak rajin sampai panas motor dia rosakk. Skng pinjam yang taman punya. Ayoo.
Quote Thunderclouds 6-9-2021 04:08 PM
Yg i xpaham siap wat tik tok. Ntah la.. coping mechanism perhaps?
Quote Adrif 6-9-2021 04:45 PM
ngeri  

kami kat rumah pun, keliling rumah sembur racun je
bila dah kering, dah mati, tarik pakai penyapu, pastu bakar

kebun pun upah orang yang tolong potong rumput
Quote edayildiz 6-9-2021 04:47 PM
eyansss replied at 6-9-2021 03:58 PM
warna yang terang tak kira background dia warna apa...  kira lebih menonjol supaya dari jauh orang ...

ok ok fhm

Quote MissyMolly 6-9-2021 04:55 PM
Mcm usup wilcha tp lagi ngeri
Quote nakkomenjugak 6-9-2021 09:07 PM
ohhhh tidakkkkk
Quote imanjannah 6-9-2021 10:12 PM
huhu. takut nak klik video
Quote I.K.A888990 7-9-2021 02:20 AM
i selalu risau kalau ayah mesin rumput kat kmpg
nak minta uoah org xmau pulak
kesian dia ni. xpasal2 hilang jari
Quote sekngucing 7-9-2021 03:07 AM
Salah cara dia tu..mana ada org tarik balik mesin tu
Tolak..tolak dan tolak
Terlepas rumput..pusing balik dan tolak
Rosak.la.mesin tu kalau tarik
Quote raxief 7-9-2021 01:24 PM
aku beli mesin rumput bateri yg viral skrg ni.. tu pun bahaya gak, sbb ringan.. kena hati2
Quote KamikuP 7-9-2021 03:27 PM
Seriaunyer la hai
Quote RatuDunia94 7-9-2021 08:35 PM
sekngucing replied at 7-9-2021 03:07 AM
Salah cara dia tu..mana ada org tarik balik mesin tu
Tolak..tolak dan tolak
Terlepas rumput..pusin ...

Ha'ah.. its a big NO mengendalikan any machine dalam keadaan reverse mcm tu! Even guna kereta sorong pon x boleh mengundur walaupun kita rasa selamat.
Quote rosmahisham 7-9-2021 08:52 PM
Laki aku lps ambik vaksin terus x larat nk mesin rumput! sampai demam, katanya tangan bergegar jd sakit n lenguh2 hmmm dh x kuat mcm dulu!upah je la org..aku baru nk try guna mesin tu..tgk video ni terus trauma!!
Quote insulin 7-9-2021 08:55 PM
Kasihan wanita ni.
Quote sekngucing 7-9-2021 11:39 PM
rosmahisham replied at 7-9-2021 08:52 PM
Laki aku lps ambik vaksin terus x larat nk mesin rumput! sampai demam, katanya tangan bergegar jd sa ...

Mesin sama.ke? Boleh je..uols.kena tolak..jangan tarik
Rumput yg terlepas..uols pusing u..uols tolak semula
Benda2 berpusing ni kabel dlm.cepat.rosak.kalau kita tarik.semula
Lg satu..uols pakai kasut safety..ada besi di depan dalam kasut tu

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-2-2024 09:04 AM GMT+8 , Processed in 0.059086 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top