CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Baju Harga RM400, Tapi Kualiti Hauk - Butik Mana Jual Baju Kurung Harga Firaun?

12-5-2020 01:40 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 24113| Komen: 164|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Menjelang hari raya, banyak butik tempatan mengambil kesempatan untuk menjual busana mereka secara agresif, biarpun dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) ini.


Menjelang hari raya, banyak butik tempatan mengambil kesempatan untuk menjual busana mereka secara agresif, biarpun dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) ini. 

Namun, dalam masa sama isu baju terlampau mahal dan harga firaun masih melingkari segelintir jenama baju ini. Malah, ia tidak padan dengan kualiti yang dipersembahkan.

Kali ini, model yang pernah memperagakan baju 'overpriced' itu pula bersuara dan ramai bersetuju dengan kenyataan tersebut. Sharifah Rose yang juga teman wanita Azief Khalid ini melontarkan pertanyaan yang bermain di fikirannya sebelum ini.



Kredit foto: Twitter


Kredit foto: IG

Dengan rungutan baju raya yang berharga hampir RM400 sehelai, tetapi kualiti biasa-biasa membuatkan ramai yang hairan mengapa ianya tetap menjadi rebutan.

Rata-rata menyatakan, ianya kerana jenama dan pereka tersebut kononnya mempunyai seni artistik sedangkan kualiti sama boleh didapati daripada tukang jahit di kampung. 

Tetapi mengapa masih ramai yang membelinya?


Kredit foto: Twitter


Kredit foto: IG

Bagaimanapun, ada juga warganet bertanyakan rungutan Sharifah Rose tidak selari dengan dirinya sendiri yang memperagakan busana mahal tersebut. Tetapi, dia ada jawapannya sendiri.



Kredit foto: Twitter


Kredit foto: IG

Tidak hanya itu, ada pula yang mempertahankan tindakan segelintir butik tempatan mahal mengenakan harga 'firaun' kerana target mereka berbeza. Betul ke?



Kredit foto: Twitter


Kredit foto: IG

Apapun, ianya terpulang kepada individu tersebut sama ada mahu memakai baju raya mahal atau pun biasa-biasa. Tetapi, dalam musim PKPB ini, lawa-lawa nak ke mana ya? - CARI
11

Bagus
15

Marah
11

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (38 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • DayangKirana

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Themilo 12-5-2020 01:46 PM
Mohon pereka muda, merangkap bakal pemenang anugerah jarum emas 2030, sis @Kurex masuk mengadap dan berikan sepatah dua kata
Quote KIM.K 12-5-2020 01:50 PM
Themilo replied at 12-5-2020 01:46 PM
Mohon pereka muda, merangkap bakal pemenang anugerah jarum emas 2030, sis @Kurex masuk mengadap dan  ...

Habislah nanti keluar kenyataan betina pemalas je pakai baju hauk
Quote sarah82 12-5-2020 01:57 PM
LR?? aku pun geleng pala...
Quote Themilo 12-5-2020 01:57 PM
KIM.K replied at 12-5-2020 05:50 AM
Habislah nanti keluar kenyataan betina pemalas je pakai baju hauk

uols jangan tak tau yach, sis @kurex saban tahun sketch & jahit baju raya sendiri.. style sheols more to hatta dolmat yang fun & young, disamping menerapkan unsur padding bahu tajam persis rekaan rizman ruzaini, juga mempunyai jahitan yang kemas tidak herot di bahagian ketiak umpama rizalman ibrahim..
Quote matchstick 12-5-2020 01:59 PM
Diorg xletak pisau kt leher suruh ko beli..Dan yg penting kalo ko beli baju rega rm400 tu jgn nk merempan xdpt bpn
Quote airmineral 12-5-2020 02:00 PM
mahal2 pon org sauk juga tu aku xpaham
pastu aku rengsa betul dgn org yg pakai tudung tercekik2 ni.. baju kurung da sopan da tp nak juga ditonjolkan dada tu. rasa nak pegi piat je put*** dia baru nak reti tutup dada tu agaknye.
Quote nazzse 12-5-2020 02:03 PM
Bila beli siap mahal, kualiti hauk. Beli kain, upah jahit plak mahal. Dilemma.

Nak belajar menjahit lah
Quote 234126 12-5-2020 02:07 PM
sebab  nak bangga kalau orang tanya brand apa, pastu yang tanya tu for sure pegi check harga online pastu dalam hati wahhhh mahal yach baju dia. Yang pakai tu pun kembang dari kejauhan. Khennn hahha
Quote Modngengade 12-5-2020 02:07 PM
pprt nyer design
Quote LuvAurora 12-5-2020 02:08 PM
Klo jenis glamer instafamous boleh lah pakai
Quote bondeh 12-5-2020 02:08 PM
Pernah nampak baju raya M!p! K!+@ kat isetan klcc kat display pintu kaca, yahampun tercarik hujung kain jahitan hujung sangat takde space, kaler kain dari jarak dekat depan2 macam kaler kampung, dlm ig kemahin soft2 pastel.. harga 500 lebih... geng2 tinvy
Quote GigaMom 12-5-2020 02:09 PM
Warna2 pastel bju dia ni ctik je bg ai
Style pun ctik
Tp with that price at this time mmg a big nooo
Pintu rumah ai tutup raya ni. Ai dh buat sidang media khas 12 mlm live di group fam n kelik. Kikikikik
Quote mbhcsf 12-5-2020 02:20 PM
actually yg lebih economical baju kedah lebih baik

u tak suka kain tak payah pakai  that day, pakai seluar je, kain dia boleh mix and match blouse yg kosong depends on the contexts


yes

Quote epuepy 12-5-2020 02:31 PM
LR ke? Mmg lama dh kan baju dia overpriced. Selamat la mmg x minat ngn bju2 design so called moden.
Quote MadameOnion 12-5-2020 02:36 PM
Sapa suka beli, yang tak suka takyah beli..aku still tak berkenan ropol2 organza, lacey2 over the top..lagipun obvious sgt nampak kain dia beshe2 je..mcm langsir
Quote Mrperfect2 12-5-2020 02:44 PM
kain tu mcm langsir reban kambing aku je ni
Quote KIM.K 12-5-2020 02:48 PM
Themilo replied at 12-5-2020 01:57 PM
uols jangan tak tau yach, sis @kurex saban tahun sketch & jahit baju raya sendiri.. style sheols m ...

Hehe udah bajet pun ghetto..kena la beli baju ghetto baru statement
Quote Kurex 12-5-2020 03:00 PM
Themilo replied at 12-5-2020 01:46 PM
Mohon pereka muda, merangkap bakal pemenang anugerah jarum emas 2030, sis @Kurex masuk mengadap dan  ...

Iols finalis jarum berlian je sis.......
Quote husna_amal 12-5-2020 03:09 PM
kononnya harga mahal kualiti gah la tu.

Lihat semua komen(164)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 09:32 PM GMT+8 , Processed in 2.988278 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top