CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tak Tahan Dengan Guru Besar, Guru Kelar Tangan Sendiri

8-10-2018 01:38 PM| Diterbitkan: Sarirsa| Dilihat: 6744| Komen: 30|Original author: Oleh: Myeonir

Description: Gara-gara tidak tahan dipermalukan di hadapan guru lain oleh guru besar, seorang guru bertindak mengelar tangan kirinya akibat tidak dapat mengawal perasaan.
Gara-gara tidak tahan dipermalukan di hadapan guru lain oleh guru besar, seorang guru bertindak mengelar tangan kirinya akibat tidak dapat mengawal perasaan.

Kejadian mengejutkan itu berlaku jam 1.30 tengah hari di sebuah Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil di Sungai Buloh, Selangor pada 2 Oktober lalu.



Menurut laporan polis yang telah dibuat, guru tersebut mendakwa bahawa guru besar berkenaan telah memalukannya di hadapan guru-guru lain selain mengugut akan menjatuhkannya serta membalas dendam.

Geram dengan perlakuan guru besar itu, guru berkenaan terus mengelar tangan kirinya, namun tidak diendahkan oleh guru besar terbabit. 


Bagaimanapun, guru besar berkenaan mengarahkan guru lain untuk membawa mangsa ke klinik swasta bagi mendapatkan rawatan.



Guru berusia 28 tahun itu juga mahu guru besar berkenaan membayar ganti rugi serta kos rawatannya. Namun, menurutnya sehingga kini pihak Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) masih belum mengambil sebarang tindakan ke atas guru besar terbabit atas 'jenayah kerja' yang dilakukan terhadap mangsa dan guru-guru lain.


Kredit foto: FB We Are Malaysian Indians

Diharapkan pihak bertanggungjawab dapat menyiasat kes ini kerana dikhuatiri akan menjejaskan keselamatan pelajar. - CARI
18

Bagus
34

Marah
20

Terkejut
24

Sedih
31

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (149 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote buapakperut 8-10-2018 01:48 PM
sendiri kekar tangan sendiri report polis, sendiri bayar lah.. ish takpaham aku.
Quote saviour_09 8-10-2018 01:54 PM
ko yang kelar tangan ko kan?
kenapa nak claim pulak minachi?
aiyooo sis
Quote sarahmirza 8-10-2018 01:55 PM
Teruk sangat kena buli ke?
Atau mulut jahat sangat guru besar tu?

Ex bosses i pun ada yang mulut jahat macam sundal..
Hari2 mencarut je kerjanya..
Mula2 i sentap juga tapi lama2 dah tepu..
Lantak kau la...

Bila kerja sekarang ada staff yang mengadu boss kita orang mulut jahat.
I senyum je... setakat jahat mulut boss sekarang jauh benar nak disamakan dengan boss lama i.

Oh ada sorang boss lama i tu perempuan..
Dia tu la mulut macam sundal..
Kahwin kokesen tak beranak2 sampai suami lari.
Stress agaknya lepaskan kat staff pulak.

Harap dia dah beranak dah sekarang.
Dan harap mulut dia tak jahat macam dulu.

Siapa ada masalah boss mulut jahat dan kaki buli...
Ada 2 pilihan... kau cari kerja lain atau kau belajar pekakkan telinga dan buat bodoh aje.
Senang cerita, bila dia menyumpah kau senyum aje..

Quote palmolive 8-10-2018 01:58 PM
naper tak lawan balik
Quote kucing_gebu 8-10-2018 02:00 PM
laaa....dh ngko yg kelar tgn sendiri lg mau claim gantirugi kaa.....ayoyoyo...banyak putar belit la menachi....serupa itu ular
Quote leylapple 8-10-2018 02:40 PM
kenapa iols nampak mcm ada kesan calar baru dan lama?cikgu bermasalah kah beliyau?

Quote Orix 8-10-2018 02:44 PM
Aiyo gambar last tu mcm sheols menadah bebird jah
Quote cha-cha 8-10-2018 02:47 PM
Dramatis nya. Semoga dipermudahkan.
Quote merrissa 8-10-2018 03:14 PM
dashyat memurid sekarang gado report polis

eh silap guru..
Quote serawadurian 8-10-2018 03:18 PM
Stress sgt agaknya dengan GB tu sampai dah x pk apa.
Quote kucingitam 8-10-2018 03:23 PM
Orix replied at 8-10-2018 02:44 PM
Aiyo gambar last tu mcm sheols menadah bebird jah

hahahaha...
Quote EvieWanKenobi 8-10-2018 03:25 PM
kelar kat daging buat apa..
kelar la betul2 kat nadi..
Quote mieymiey 8-10-2018 03:28 PM
Dah kelar tangan depan GB pun GB tu boleh buat bodoh jer. Hati kering betul GB tu.
Quote zach2008 8-10-2018 03:42 PM
Ni menyebabkan byk keluh kesah guru2.
Rasanya, GB/ pengetua patut hanya jadi pengurus yg tak mempunyai kuasa dalam pemarkahan kakitangan bawahan. Jabatan gomen lain pun patut begitu juga.

Quote want2bhappy 8-10-2018 03:54 PM
sarahmirza replied at 8-10-2018 01:55 PM
Teruk sangat kena buli ke?
Atau mulut jahat sangat guru besar tu?

bak tulis takut pulak ada yang kenal.. senyum kelat je la baca sal boss from hell kan..
Quote naina 8-10-2018 04:11 PM
Eh memang selalu kan dengar pasal cikgu2 sangat stress dengan guru besar/pengetua. Buat sekolah arah2 mcm bapak dia punya. Segala beban lambak kt guru2 smpi guru2 keje lebih masa. Sabtu ahad senang ckp masa ngn family tu limit sgt2. Si gb/pengetua just nak jaga air muka dan nama sekolah je.
Quote saladin780 8-10-2018 04:22 PM
Byk sgt tgk drama tamil minachi nih..tu yg ovedramatik sgt tu..
Quote JohnnySins 8-10-2018 04:28 PM
tutup sekolah tamil...wakakakakakakakakkaka
Quote zorrro_03 8-10-2018 05:01 PM
stress sgt muntri menipu depa kot.  hanching..  

Lihat semua komen(30)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 03:16 AM GMT+8 , Processed in 0.086895 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top