CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Netizen Tak Boleh Move On Suara Fasha Sandha Sama Dengan Doraemon, Sama Ke?

9-10-2018 04:48 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 12927| Komen: 64|Original author: Oleh: Ain

Description: Kecoh sebentar di laman Twitter sejak beberapa pengguna mula menyamakan suara pelakon Fasha Sandha serupa dengan suara watak animasi popular, Doraemon.
Kecoh sebentar di laman Twitter sejak beberapa pengguna mula menyamakan suara pelakon Fasha Sandha serupa dengan suara watak animasi popular, Doraemon.



Malah, ada pihak bertindak mengedit video Fasha yang bergandingan dengan Syafiq Kyle ketika mengumumkan nama Farah Nabilah sebagai Artis Baru Wanita Popular pada acara berprestij Anugerah Bintang Popular BH 31 (ABPBH 31) yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya, pada Ahad lalu.


Kredit foto: IG Fasha Sandha


Video itu diedit dengan tambahan runut bunyi siri animasi berkenaan ketika Doraemon memperkenalkan alat terbaru dari poket ajaibnya kepada sahabatnya, Nobita.



Rata-rata pengguna terhibur dengan gurauan nakal individu yang bertanggungjawab mengedit video berkenaan.


Tak boleh move on

"Fasha Sandha umum nama Farah Nabilah sama macam Doraemon perkenalkan alat terbaru kat Nobita," komen netizen terhibur.



Suara Fasha disamakan dengan suara Doraemon bukanlah sesuatu yang baru, sebaliknya sudah lama ada yang menyedari perkara itu.


Kalau tak tengok TV, mesti ingat Fasha Sandha tu Doraemon


Kredit foto: Twitter

Justeru, ia membuatkan ramai netizen mengimbau kembali kenangan kanak-kanak ketika tertunggu-tunggu di hadapan kaca televisyen untuk menonton siri animasi Doraemon suatu ketika dahulu. 

Apapun, diharap Fasha Sandha tidak berkecil hati dengan gurauan netizen. - CARI
35

Bagus
46

Marah
21

Terkejut
27

Sedih
55

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (214 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote K_Lily 9-10-2018 04:58 PM
memang suara dia kepit semacam kan
Quote geretsey 9-10-2018 05:11 PM
apa pun suka cara fasha berkerja.
Quote salmon-suki 9-10-2018 05:12 PM
Kekeke~laka2 laa dorg ni..tp mmg similar laa..terbayang2 lak time doremon sebut nama brg2 drpd poket die tu..{:run
Quote cahaya_almas 9-10-2018 05:13 PM
Video kt atas dh editor mmg tu suara dia....heje
Quote Orix 9-10-2018 05:15 PM
Hahahhahahahhahah intonasi sebijik Doraemon
Quote Nenasketum 9-10-2018 05:34 PM
Kejap kembang kejap kuncup, heran betul aku tengok dia ni. Mati2 tak filter katanya. Tapi sora tu pemberian Tuhan. Kalu aku jadi dia, aku apply jadi the voice of dora e mon Malaysia, seswai dengan saiz badan dia.
Quote buapakperut 9-10-2018 05:44 PM
masa muda2 lagi halus suara dia, macam suara penakut.bkakau jerit jadi suara ayam
Quote multinicky 9-10-2018 05:45 PM
sedari dr dulu mmg suare emon kan..hari di sheols telah membuktikan sheols mmg memiliki suara emon meols dok ulang2 part farah nabilaaaaaaaaaa
Quote cmf_blingblings 9-10-2018 05:48 PM
mmgpun suara dia gitu, apa nak kalut sgt bukan dia nak jd penyanyi
Quote LadyDiddy 9-10-2018 05:59 PM
Suara dia memang gitu sedari dulu kan... takleh blah kalau tengok dia berlakon jerit2
Quote September14 9-10-2018 06:06 PM
Tp suara dia comel la kan... ni mesti bbnu yg bru perasan suara fasha mcm dorarmon
Quote clarizsa 9-10-2018 06:09 PM
Hahahahaah suara dia mmg camtu la kan
Halus kepit high pitch camtu
Mujur ada rupa je

Quote umbut 9-10-2018 06:12 PM
Muka cantik suara fail... dari dulu pun memang suara doraemon.. yg aku ingat anugerah planet muzik kat spore lama dulu.. dia tkg announce pemenang.. suara doraemon.. kena sound dgn najib ali host time tu.. muka cantik, suara mcm tu.. hahaha
Quote abangadek 9-10-2018 06:14 PM
suara dia ni cam muka nowa denis.. tak makan tua
Quote munchkin 9-10-2018 07:05 PM
Tu kan tuhan dah bagi. Aku ada kawan laki suara mcm fasha. Takde sorang pun nak kwn dia. Bila dlm lab semua cepat2 cop member masing2. Tinggallah dia sorang. Kesian sangat.

Aku pilih dia jadi lab partner. Kawan aku sora kepit turut diejek hermafrodite oleh lecturer.

Kawan aku sora doraemon dah arwah dah. Alfatihah ajis. You are such a good fren.
Quote munchkin 9-10-2018 07:07 PM
Fasha you ni cantik sangat features. Bila amik gambar tolog jangab tenggelam kan leher dah macam kekura dah. Suka sangat buat post tenggelam leher patah pinggang tu.
Quote newyork 9-10-2018 07:10 PM
Mcm hujung2.. intonasi doaremon btul la.. pintu ajaibbb
Quote sinalegna 9-10-2018 08:04 PM
Kalo alih suara doraemon dia kena tekan lagi sikit.. and then lepas sebut tu ada pling.. pling.. pling...
Quote moocoww 9-10-2018 08:10 PM
Sheols ni cantik betulkan..suara tu tak boleh buat apa dah,mmg tak boleh ubah.

Lihat semua komen(64)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 09:36 AM GMT+8 , Processed in 0.083566 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top