CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Jantan Kat Malaysia Parkinson Ke Kencing Merata? Habis Berkerak, Berbau Tandas!

10-10-2018 03:10 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 8009| Komen: 15|Original author: Oleh: Ain

Description: Memelihara kebersihan adalah tanggungjawab bersama semua pihak tanpa mengira umur, pangkat, bangsa mahupun agama.
Memelihara kebersihan tandas awam adalah tanggungjawab bersama semua pihak tanpa mengira umur, pangkat, bangsa mahupun agama.


Gambar Hiasan

Pasti tidak enak sekiranya kebersihan tandas tidak dijaga dengan baik semasa dan selepas digunakan kerana ia bukan saja menyebabkan keadaannya menjadi jijik, malah turut mengundang bau-bauan meloyakan tekak!


Gambar Hiasan

Terbaru, seorang pengguna media sosial meluahkan kemarahan dan kekesalannya terhadap sikap segelintir lelaki yang gagal menjaga kebersihan tandas ketika menggunakannya.



Pasaipa jantan kat Malaysia ni kencing merata?

"Kuning tepi tu (mangkuk tandas), berkarat dan berbau. Nak berak pun tak senang duduk," ujar Nur Khalaf Zulkafli.


Loading FB Post...

Videonya itu mendapat perhatian netizen yang turut bersetuju bahawa ramai pengguna tandas awam gagal menjaga kebersihan tandas dengan baik.


Buat 'naya' ke orang...

"Dah kencing merecik merata, siram la dengan air," komen netizen.



Turut menjadi perhatian netizen adalah rupa paras Nur Khalaf yang dikatakan ada iras wajah usahawan kosmetik terkenal, Nur Sajat. Malah, suaranya juga dikatakan mirip pengacara terkenal, Datuk Aznil Nawawi.


Awat muka macam Sajat, suara macam Paknil?


Kredit foto: FB Nur Khalaf

Untuk pengetahuan, Khalaf merupakan bekas pembantu peribadi (PA) Sajat.



Bukan itu saja, Khalaf juga pernah menyertai program I Can See Your Voice Malaysia yang disiarkan di ntv7, baru-baru ini.



Bukan saja lelaki, sebaliknya wanita juga perlu menjaga kebersihan tandas awam terutama dari segi penggunaan tisu dan tuala wanita. Jangan sampai orang lain terpaksa menangguhkan hajat mereka. - CARI
48

Bagus
36

Marah
29

Terkejut
29

Sedih
28

Lawak
42

Bosan

Friends Rank (212 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote insulin 10-10-2018 03:29 PM
Yup. Rasanya memang begitulah. Lagi teruk tak flush.
Quote ip2 10-10-2018 03:32 PM
kalau mengata negara lain wo poyo..dia punya rakyat pon sama pangai
Quote myakayina 10-10-2018 03:40 PM
mmg pantang dgn lelaki pengotor..
Quote cik-jaja 10-10-2018 05:08 PM
Tolongla jaga tandas kat mana2 pam minyak..Memang haru kalau balik kampung jauh2, nak terkucil tengah jalan yang takde RNR
Quote Artemesiaa 10-10-2018 05:33 PM
Itulah jadinya bila dari kecik tak diajar macam mana nak guna tandas dengan betul.  Jenis yang lelaki bila nak buang air tak angkat pelapik duduk tandas, yang pompuan pulak gigik nak bertenggek atas mangkok tandas bukannya duduk elok2.  Mana tak bekas air kencing dan tapak kasut bertepek disitu.  Bila dah kotor sebegitu macam mana orang lain nak gunakan tandas tu nanti.
Quote EncikRhoma 10-10-2018 07:59 PM
artikel ni nak cerita pasal lelaki kencing merata ke, nak cerita pasal budak ni?
Quote amisery 11-10-2018 11:01 AM
kahkahkahkah comel nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Quote BoongaKertas 11-10-2018 11:19 AM
jap, iols konpius nak fokus citer bamjat ke atau sikap rakyat msia ni?
Quote Miss.Rara 11-10-2018 12:39 PM

aah tak paham macam mana lelaki buang air kecik tapi besepah di tempat duduk mangkuk tandas

bukan kah bila buang akan direct terus ke lubang tandas?

kenapa bersepah?
Quote debab76 11-10-2018 04:36 PM
patutkan splitkan 2 cerita . ni nk cite psl jamban ke sajat?
Quote sofiazara 11-10-2018 05:45 PM
aku ada mak sakit parkinson. takde pulak dia kencing merata.
Quote Mary_jane 11-10-2018 06:09 PM
Kalau toilet cangkung lagi naya jenjantan kerjakan. Bau hamis tu jangan ceritalah. Anyways, mamat tu macam sajat. Sedara ke?
Quote PU-ndan 5-12-2018 07:56 PM
lepas ni boleh la rakyat malaysia baru ni cuci lantai dgn jamban lepas kencing ke berak ke. Maklumla kat Malaysia ni walaupun tandas berbayar pekerjanya pun sama mcm pekerja fast food pelanggan kena tolong.

padahal mgmt yg kedekut nak hire pekerja sorang dua lg .

bawak2 la berhenti kena tipu dgn kapitalis.

Quote mohdcrow 6-12-2018 04:22 PM
Dia pernah tengok toilet pompuan ke? Yg dia boleh bagi kesimpulan camtu?
Quote cikanggun 31-12-2018 05:51 PM
Jantan bodoh. Patut kecik2 dulu kerat jer semua kote kalo tak reti nk simbah toilet tu... mcm beruk jer perangai

Lihat semua komen(15)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 05:19 PM GMT+8 , Processed in 0.086950 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top