CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

Pelik, Tengok Gambar Je Dah Boleh Pastikan Kesahihan Produk? - Sharifah Sakinah

1-10-2018 04:51 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 9379| Komen: 56|Original author: Oleh: Ain

Description: Bukan Awal Ashaari saja dituduh memakai barangan tiruan, malah pelakon 'gila-gila' Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar Al-Khaired atau mesra disapa Sakinah juga terpalit kontroversi sama.
Bukan Awal Ashaari saja dituduh memakai barangan tiruan, malah pelakon 'gila-gila' Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar Al-Khaired atau mesra disapa Sakinah juga terpalit kontroversi sama.




Menerusi kemas kini di laman Instagramnya, Sakinah mendedahkan turut menerima nasib sama apabila dia dituduh angkuh dan berlagak, tetapi menggunakan produk tiruan.

Berikutan itu, Sakinah mempersoalkan bagaimana seseorang mengenal pasti sama ada sesebuah produk itu asli atau tiruan.

"Saya tertanya-tanya bagaimana 'seorang pakar' memastikan kesahihan produk berdasarkan gambar sahaja?" katanya.


Kredit foto: IG Sakinah

Tambahnya, Sakinah tidak berniat untuk menjadi angkuh, sebaliknya dia hanya ingin mengetahui apa kriteria yang membuatkan sepasang kasut dianggap produk palsu.

Sementara itu, Awal sebelum ini turut memuat naik gambar resit di IGnya bagi membuktikan pembelian kasut yang dianggap palsu itu.




Kredit foto: IG Awal

Betul juga apa yang Sakinah katakan itu. Macam mana kita boleh mengenal pasti kesahihan sesebuah produk hanya dengan 'menilik' sekeping gambar? Hebat betul mereka yang memiliki kemampuan sedemikian. - CARI
27

Bagus
17

Marah
14

Terkejut
25

Sedih
25

Lawak
27

Bosan

Friends Rank (135 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Victorioussss 1-10-2018 04:57 PM
Sama jgk dengan org y sekali tengok bole tahu mana kereta fd2 copy type r dengan fd2r ori
Sama dgn org y bole cam evo x dgn inspira bodykit evo

Kalau dh minat, detail kecik2 memang bole nampak
Noob betul la makcik ni
Quote Mina2215 1-10-2018 04:58 PM
Means: Si Safiey Ilyas ke yg claim Sakina pakai barang fake ker. Fufu
Quote sayang_mulut 1-10-2018 05:04 PM
Mina2215 replied at 1-10-2018 08:58 AM
Means: Si Safiey Ilyas ke yg claim Sakina pakai barang fake ker. Fufu

bukan la.. kan ada IG bust celerbity pakai barang fake yang kantoikan awalina ngn sakina
Quote Mina2215 1-10-2018 05:09 PM
Owh bukan apa. Sbb ayat last sakinah mcm suruh safiey ilyas bertudung. Hehehehe
Quote ellZack 1-10-2018 05:17 PM
Victorioussss replied at 1-10-2018 04:57 PM
Sama jgk dengan org y sekali tengok bole tahu mana kereta fd2 copy type r dengan fd2r ori
Sama dgn  ...

She's asking sebab kasut tu bukan dia beli pun. HQ Adidas yang bagi.
So, kalau betul kasut tu fake, maksudnya Adidas tipu sheols la.


Quote maxgamer82 1-10-2018 05:22 PM
alah,macam kes adik lopa yang dikatakan overpaid untuk kasut replika...memang sekali tengok nampak ori tapi sneaker head ni ada defect sikit pun mata depa boleh zoom...
Quote kucingitam 1-10-2018 05:27 PM
apa kena ngena dia kantoi dgn safiey ilias ni..
Quote ckenj 1-10-2018 05:28 PM
1.4 je pun..relax2 sudah. lantak la org ckp ko pakai fake ke apa.jnji ko taw ko mmpu. ig tu pun nak mecapup.relax sudah.
Quote paz 1-10-2018 05:30 PM
Ler kadang-kadang rasa semak byk sangat IG yang macam ni. Sebab value dia tak nampak, yang i nampak memalukan orang and tuan IG sendiri bila salah claim.

Quote virgo19 1-10-2018 05:31 PM
makcik sakinah ni asyik meroyan je lately, nak ganti zarina anjolie ke? kalau dua2 ni gaduh mesti best.
Quote Jajabeans 1-10-2018 05:36 PM
Aku pun pelik tgk gmba je pun dh tau fake atau legit. Lain la kalau gmba tu betul2 zoom segala detail jahitan boleh la nk ckp ko expert. Ade dulu satu gmba fazura pgg beg birkin kot gmba tu punya la blur dan2 cop beg tu legit
Quote cupacapi80 1-10-2018 05:58 PM
haa..pastu bagi rating 99% legit mana pi lg 1% tu..
Quote whitePoison 1-10-2018 06:29 PM
Betul la ape kinah cakap tu.
Quote L211 1-10-2018 06:49 PM
i rasa ig busted tu sebenarnya adalah seorg loser.. dah laa xmampu beli yg ori so dia saja create this ig acct konon nk educate..bila ajak jmp, xnk plak sbb he's or she's mmg a loser sgt2..
Quote samasam90 1-10-2018 06:54 PM
kucingitam replied at 1-10-2018 09:27 AM
apa kena ngena dia kantoi dgn safiey ilias ni..

kinah quote apa yg safiey ilias cakap je. tuju ke so called professional tu.. haiyo yo yo ampa appa acahne nak membawang ne..
Quote Nt-ViruS 1-10-2018 09:18 PM
jangalah cayo orang boleh legit check sneakers dari gambar melainkan yang memang obvious fake.

sedangkan Stock X yang popular dikalangan sneaker head sebagai official authority untuk legit check fake sneaker pun boleh kantoi passing a fake sneaker as ori inikan budak2 mentah dalam IG.

ewww geli je den baca acah2 power nak legit check dari 1 gambar.
Quote RatuDunia94 1-10-2018 10:14 PM
Tp ada yg ckp deols ni bukan ambassador pon.. just celebrities utk buat kempen.. Adidas malaysia xde ambassador..
Quote ayjay 2-10-2018 12:47 AM
RatuDunia94 replied at 1-10-2018 10:14 PM
Tp ada yg ckp deols ni bukan ambassador pon.. just celebrities utk buat kempen.. Adidas malaysia xde ...

Rasanya tak ada ambassador adidas malaysian. Takat influencer tlg promote je. Even si keding kaki lidi bengkok berpeta yg dpt buat iklan adidas pun mengaku duta adidas
Quote Orix 2-10-2018 12:59 AM
Yg melayan pasaipa. Retisssss ponnnn satu

Lihat semua komen(56)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 07:51 AM GMT+8 , Processed in 0.090865 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top