CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

"Saya Dah Sediakan Tempat Kubur Bila Tiada Nanti" - Sajat Rancang Bina Masjid

28-9-2018 03:28 PM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 14214| Komen: 50|Original author: Oleh: Ain

Description: "Tak sabar rasanya nak bina masjid di atas tanah yang saya beli sendiri dengan keluasan tiga ekar setengah."
"Tak sabar rasanya nak bina masjid di atas tanah yang saya beli sendiri dengan keluasan tiga ekar setengah."

Selepas kecoh isu jantina Nur Sajat 'dikantoikan' penceramah Ebit Liew, usahawan kosmetik yang kini bergelar penyanyi itu memaklumkan dia mahu membina sebuah masjid pula.



Malah, Sajat turut bercadang menyediakan pelbagai kemudahan seperti van jenazah, tempat mandi jenazah serta rumah anak yatim yang mana projek itu dijangka siap tahun depan.

"Saya dah sediakan tempat kubur saya bila saya tiada nanti," tulisnya menerusi Facebook dan turut dikongsikan menerusi laman Instagram.



Perkongsian Sajat mendapat pujian daripada pengikut yang menasihatinya supaya mengabaikan segala tohmahan dilemparkan berhubung niat sucinya itu.

Bagaimanapun, ramai pihak menyifatkan Sajat berpakat dengan Safiey Illias menggunakan agama untuk menutup kemungkaran.



Dalam masa sama, orang ramai menasihati golongan makcik bawang dan pembaris supaya berhenti daripada memberikan komen negatif, sebaliknya menggalakkan orang ramai berdoa supaya Sajat diberi hidayah.


Kredit foto: IG Sajat

Adakah ini satu lagi strategi pemasaran daripada Sajat untuk melariskan perniagaannya? Apa reaksi anda? - CARI
19

Bagus
18

Marah
21

Terkejut
10

Sedih
12

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (98 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote buapakperut 28-9-2018 03:33 PM
kalau betul niat untuk Allah, biarlah Allah dan malaikat saja tahu. kalau gebang kat sosmed (orang tak tanya pun) setakat nak nampak suchi takyahla bamjat oi. menyemak je kat porom.com
Quote manehnya 28-9-2018 03:41 PM
ye la tu.. pongpang sana sini.. nk p umrah camna, bila.. dah nk abih tahun dah ni.. n kate nak nikah tahun ni gak gak.. manernya..

nk bina mesejid mmg la baguih, tp kaya takat mana dia ni taraf sultan ke dia ni?

caya la ckp bam jat yg semakin hari terselah muka jantannye tuh
Quote chicozinn 28-9-2018 04:18 PM
meollss xleh berhusnuzon la ngan puak2 deyyollss ni..even bini tok lip ponen tu pn meollss da terasa basah kena kencing..
Quote rainbowrainz 28-9-2018 04:27 PM
Bam jat da siap nti baru heboh tau skrg ni duk diam2 dulu Howwkeyy
Quote Mina2215 28-9-2018 04:35 PM
Apa maksud yang dia dah sediakan tempat kubur sendiri bila dah tiada nanti. Maksudnya secara literal yg dia dah book plot tanah kubur sendiri ke mcm stail orka cainis ke cmane eh.
Atau cuma maksudnya dia dah membuat segala persiapan dari segi amalan kalau dia dah tiada.
Quote jin_lampu 28-9-2018 04:44 PM
sembang taik ler sajad ni
Quote blekkep 28-9-2018 05:24 PM
mcm lar ko tau ko mampos kat mane nti
Quote perantaulaman 28-9-2018 05:30 PM
ala biar la dia nak bina masjid. kita doakan je la yang terbaik
Quote CiliPadiSedap 28-9-2018 07:11 PM
jantina kena betul dik, sebab nanti nak masuk toilet takut confuse
Quote bakingsoda 28-9-2018 07:24 PM
siap bertudung cover dada lagi depan ustaz tak leh brain la pondan ni. kalau la agama tu macam kuda, dah lama agaknya mati tak tertanggung penunggang overload, nak up business je guna agama.
Quote offwhite 28-9-2018 08:14 PM
kalo dah jantan buat la cara lelaki..nk buat baik x salah..the real identitinye ko tu mmg lelaki sajot..
Quote Nenasketum 28-9-2018 08:23 PM
Ni geng batak views & likes.. Kalau betul ingat mati, dia dah jadi jantan balik.. Gambar pakai tudung, serabut filter tapi malangnya masih roper jantan.. Aku doakan ko berubah En Sajat sebulum tubuh terkujur layu.
Quote barfi 28-9-2018 08:26 PM
Sajat ni terlampau banyak adjust muka sampai muka jadi buruk. Muka terbaru dia ni takde beza dah dengan PA pondan dia si Sherry tu. Sama pattern
Quote nejina 28-9-2018 09:39 PM
dia pon jenis cakap terbalik2...pening aku dgr cara dia ckp {:question
Quote nolya 28-9-2018 09:52 PM
Mati itu pasti tetapi jgnlah Sajat mengira2 di mane akan dikuburkan jenazahnya nanti.  Buatnya kalau Sajat naik kapalterbang, tetiba ghaib di awan biru, kesian kubur tempahannya tidak bertuan.  Tanah kubur kita biarlah qada' menentukan.  Satu lagi nak beramal jariah,  simpan dulu rencananya.  Kalau masjid sudah tersergam berdiri, baru boeh jemput VIP/menteri merasmikan dan jemput wartawan untuk menghebohkan.
Quote Ninicelup 28-9-2018 11:27 PM
Ada lagi yg menyokong bang jat ni..aku pun heran ..abg jat ni nak memerli jer selepas di kantoikan ngan ustaz tu...sajat ni giler la kecelaruan ..pondan tua ..
Quote NotYou 28-9-2018 11:44 PM
Penjilat dia asyik nak suruh org2 doakan dia n the gang dpt hidayah sedangkan yg punya diri sendiri taknak berusaha berubah sikit2 mencari hidayah...dah byk ustad pu tegur dari cara tegas sampai ke  cara berlembut sampai terkantoi pun dorang still mcm gitu mcm ne nak dpt hidayah kalau tak cari tak usaha...nangis2 masa jumpa dgn ustad lepas tu up kan kat insta tapi bsok2 nye mcm tu juga....tak tau nak berlembut mcm ne lagi agaknye...sikit2 salah kan ustad pu cakap berdakwah kasar lah ape lah tak ikut cara nabi lah bla bla  tapi dorang sikit pun tak nak dgr nasihat...selagi ada org yg sokong cara dorang ni selagi tu lah dorang ingat cara dorang btl...
Quote ayjay 29-9-2018 12:02 AM
Hakak percaya dia ni khunsa dulu tetapi mungkin keadaan tak memungkinkan sehingga kemudiannya dia berubah terus jadi wanita. Now dia dikatakan dah buang kote dan memang selama ni dia jadi wanita.
Berlainan dgn safiey kejap lelaki kejap wanita.
So, bagi akak, akak terima Sajat tu wanita as wanita as he can ever be.
Quote Changa 29-9-2018 07:55 AM
manehnya replied at 28-9-2018 03:41 PM
ye la tu.. pongpang sana sini.. nk p umrah camna, bila.. dah nk abih tahun dah ni.. n kate nak nikah ...

Orang2 macam sister mmg bodoh lurus , anggap segala benda yg di ucapkan adalah benda serious.
Sila upgrade otak dek, jangan jadi lembam sangat anggap segala benda  yg orang cakap tulis kat status social media itu benda serious

Lihat semua komen(50)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-3-2023 10:06 AM GMT+8 , Processed in 0.090538 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top