CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Semoga Perak Tak Ditimpa Bala - Sajat, Safiey Meroyan NGO Buat Kecoh Paksa Tutup Gerai

1-10-2018 11:05 AM| Diterbitkan: Cari-Nurulain| Dilihat: 16814| Komen: 132|Original author: Oleh: Ain

Description: Baik Nur Sajat, mahupun Safiey Illias kedua-dua usahawan sensasi ini sering terpalit kontroversi hangat. Apa saja yang dilakukan pasti menjadi pertikaian orang ramai.
Baik Nur Sajat, mahupun Safiey Illias kedua-dua usahawan sensasi ini sering terpalit kontroversi hangat. Apa saja yang dilakukan pasti menjadi pertikaian orang ramai.


Perak tak bagi muka pada golongan LGBT!


Kredit foto: Twitter

Terbaru, kecoh di laman sosial apabila kehadiran mereka di Mood Republic di Casuarina@Meru baru-baru ini mendapat bantahan beberapa badan bukan kerajaan (NGO) Perak hingga mereka diarahkan menutup gerai.


Kita cari rezeki, bukan berniaga maksiat...





Sajat, menerusi laman Instagram meluahkan rasa kesal dan terkilan apabila ejennya yang membuka gerai di acara berkenaan dimalukan NGO terbabit yang seolah-olah menghalau stokisnya itu.


Melayu bunuh bangsa Melayu

Sajat juga berasa terkilan kerana kejadian seumpama itu belum pernah berlaku kepadanya dan berharap pihak berwajib mengambil tindakan.



Menerusi ruangan komen, dilihat isteri kepada Datuk Seri Aliff Syukri, Datin Seri Nur Shahida turut kecewa dengan apa yang berlaku kepada Sajat.


Korang tanggunglah dosa



Dalam masa sama, Safiey mendedahkan turut menerima nasib sama.

"Syinta dah tutup booth. Semoga Perak tak ditimpa malapetaka," katanya.


Kredit foto: IG Sajat/Safiey

Dalam pada itu, Safiey menyifatkan semua yang berlaku adalah satu ujian.


Kredit foto: FB Safiey

Semoga semua yang teraniaya tidak putus asa dalam mencari rezeki. - CARI
17

Bagus
34

Marah
24

Terkejut
20

Sedih
39

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (160 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Themilo 1-10-2018 11:13 AM
eleh, time ni la baru nak berpakaian jantan, nak berdakwah la, nak share ilmu agama la..

F off la kau ni
Quote manehnya 1-10-2018 11:22 AM
tau pun marah.. dan tergugat..........

mmg camni la yg patot 1 malaysia buat
Quote buapakperut 1-10-2018 11:27 AM
syinta oh syinta
Quote myakayina 1-10-2018 11:27 AM
semoga kembali ke pangkal jalan..baru tau kan..main2kan agama lagi..
Quote aderaderker 1-10-2018 11:29 AM
Bala turun sebab orang macam korang la ba*i eii...

Tak yah la Melayu bunuh Melayu sangat..
Racist much?

Quote MrsKobis 1-10-2018 11:34 AM
Datin munafik nih, bila suruh pegang tagn sajat tu tau pulak taknak. Ni kau pun ikut meroyan pehal
Quote tomatome 1-10-2018 11:38 AM
Lama2 nmpk gak datin ni poyo
Quote pia250110 1-10-2018 11:52 AM
datin ni kalau laki die kene sailang nge pondan baru die tau langit tinggi ke rendah...jgn menyokong sangat sahida
Quote little_sis 1-10-2018 11:54 AM
aku igtkan sapa la syinta syinta...
Quote OsHiN_hOnEy 1-10-2018 12:04 PM
tak setuju dgn NGO merusuh, tu peel vavi.

suka sekali tengok akhirnya shahida herbs tak mampu lagi nak jadi hipokrit and confirmkan yg bamajad mmg proxy laki bini istidraj ni..glabglabglab shahidaherbs mengelabah sebab tu semua duit dia

gelak baca dia tak mengaku yg dia laki bini gila harta
Quote AshkieLa 1-10-2018 12:05 PM
dasar penunggang...
Quote saviour_09 1-10-2018 12:09 PM
zaman kegemilangan mangkuk 3 ekor ni dah malap sis?
Quote siape_aku 1-10-2018 12:11 PM
syinta tu sape
Quote BoongaKertas 1-10-2018 12:11 PM
MrsKobis replied at 1-10-2018 11:34 AM
Datin munafik nih, bila suruh pegang tagn sajat tu tau pulak taknak. Ni kau pun ikut meroyan pehal

iols is konpius gak. ape stand datin ni sbnrnye? kejap mcm euww kan deme, kejap support.
Quote CiliPadiSedap 1-10-2018 12:12 PM
serius makin lama makin meluat dengan datin shahida ni, dah sama cm alif syukri.  mengharapkan bonda rozita je lepas ni
Quote xpdckelate 1-10-2018 12:14 PM
dekat perak disko berlambak,apeke bodoh org nak meniaga pi kacau periuk nasi...bangang abadi
Quote NotYou 1-10-2018 12:15 PM
Edited by NotYou at 1-10-2018 12:27 PM

iols sokong  kumpulan NGO Perak nye  tindakan....lemak berkrim sgt golongan2 ni kan...nasihat tak nak terima walaupun dah berlembut habis ...Datin shahidah pun sama dah tau sajat tu lgbt still sokong ...mak mertua dia kan pernah cakap jgn sokong golongan ini  ...bukan tak kasi dorang waktu dan nasihat untuk berubah rasanye dah berbuih mulut pendakwah menasihat kan dorang still dorang ni mempermainkan agama sebab banyak sgt pengikut2 dia yg sokong walaupun tahu benda salah dan haram dan di laknat Allah ...
bodoh lah si bini Alif ni nak cakap org tanggung dosa kalau si set lgbt ni cari makan secara haram ..habis tu dia skrang sokong lgbt ingat tak tanggung dosa ke ...bukan nak tegur dgn tegas ni di sokong lagi ...bila dah tegur dgn tegas tak nak degar jauhkan lah diri dari golongan ni  malah di sokong lepas tu acah2 takut nak pegang tangan sajat...fake much  datin ni...nasib aku tak terjebak dgn produk2 dia
Quote sayang_mulut 1-10-2018 12:17 PM
xpdckelate replied at 1-10-2018 04:14 AM
dekat perak disko berlambak,apeke bodoh org nak meniaga pi kacau periuk nasi...bangang abadi

exactly.. bg aku sangat x masuk akal dorang ni... mmg betul pun, melayu nak jatuhkan melayu.. hello, kalau betul LGBT x de tempat kat Malaysia ni (sebab pengasas LGBT) g serbu semua2 product2 antarabangsa yang dah sah sah dorang semua menykong LGBT..
Quote xpdckelate 1-10-2018 12:22 PM
sayang_mulut replied at 1-10-2018 12:17 PM
exactly.. bg aku sangat x masuk akal dorang ni... mmg betul pun, melayu nak jatuhkan melayu.. hell ...

kalu betul2 ikhlas nak jihad,biar semua sekali,jangan pilih kasih...ni pi serbu booth kawan tu,dia peniaga kecil je kot,sewa booth tetap kena bayar,kesian....boikot saja sudah,buat kempen jgn beli,bukannya pi serbu bodo macam tu,guna kekerasan,mcm xde undang2....disko berlambak tu rileks je takde pun pi serbu suh tutup,ko ingat yang masuk dalam tu cina india je ke,bodo jugak puak2 ni,otak udang...betul la Tun cakap,ramai rakyat malaysia Uneducated

Lihat semua komen(132)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 12:53 PM GMT+8 , Processed in 0.096227 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top