CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Mulai Januari 2017, Taman Tasik Titiwangsa Ditutup Dua Tahun- DBKL

24-12-2016 04:57 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 9311| Komen: 42

Description: Memetik laporan Bernama bahawa keseluruhan taman tersebut akan ditutup kepada orang awam bagi semua bentuk aktiviti bermula Januari 2017 hingga Disember 2018.

Taman Tasik Titiwangsa boleh dikatakan suatu tempat nostalgia buat kebanyakan penduduk Kuala Lumpur dan Lembah Klang membawa seisi keluarga bergembira di tepi tasik pada hujung minggu sekitar tahun 80-an.


Namun memetik laporan Bernama bahawa keseluruhan taman tersebut akan ditutup kepada orang awam bagi semua bentuk aktiviti bermula Januari 2017 hingga Disember 2018.

Menurut kenyataan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) hari ini, ia bagi memberi laluan kepada pelaksanaan projek 'River of Life' melibatkan keseluruhan taman itu.

"Kerja naik taraf di taman ini adalah bagi kemudahan dan keselesaan pengunjung pada masa hadapan."

Tambah DBKL, kontraktor yang dilantik akan memulakan kerja pemasangan 'hoarding' pada Januari, justerun itu orang awam dinasihatkan tidak mengunjungi taman tasik atas faktor keselamatan sepanjang tempoh penutupan.- CARI

sumber foto: http://www.visitkl.gov.my/



5

Bagus
18

Marah
2

Terkejut
4

Sedih
4

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (36 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cahaya_almas 24-12-2016 05:15 PM
Alahai tempat detim sblm kawin...bukal lenyaplah memorinya nanti....
Quote ResellerMaxis 24-12-2016 05:16 PM
Wah..lamanya..mana aku nK g lepak pagi pagi lepas ni
Quote syadq 24-12-2016 05:27 PM
Tempat cikcur zaman belajar dulu. Masa tu ada eye on Malaysia lagi.
Quote drivethru 24-12-2016 05:28 PM
Aku lebih suka tasik titiwangsa berbanding tasik perdana. Nak parking kereta senang n banyak.
Quote kemaruk 24-12-2016 05:34 PM
Bagus la.. dalam tasik nih pon banyak buaya..

Sepatutnya banyak angsa sebab nama titiangsa
Quote Nenasketum 24-12-2016 05:48 PM
Lamo bonar tu jang.
Quote Knowlee 24-12-2016 06:19 PM
Alaaaa... By the time taman tu buka balik, ai dah pindah tempat lain sudah. Baru je plan nak workout hari2 kat situ Januari nnt.
Quote kemaruk 24-12-2016 06:24 PM
Knowlee replied at 24-12-2016 06:19 PM
Alaaaa... By the time taman tu buka balik, ai dah pindah tempat lain sudah. Baru je plan nak workout ...

Ingat lagi tak kita jogging2 kat taman titiangsa sambil bagi makan rubung?
Quote hyie 24-12-2016 06:26 PM
xleh la ummah rogayah cikcur kat situ lepas ni...kena cari port baru
Quote Wal..Hal 24-12-2016 06:42 PM
Lamenye sampai 2 thn, projek ape najib nak buat ni mesti billion2 ni
Quote aechae 24-12-2016 07:30 PM
kemaruk replied at 24-12-2016 05:34 PM
Bagus la.. dalam tasik nih pon banyak buaya..

Sepatutnya banyak angsa sebab nama titiangsa

Ye ke ada buaya kt cni? Dr kecik duk mai xda pnah nmpk pn...signboard warning pn xda
Quote uori 24-12-2016 08:14 PM
sekolah rendah depan tasik nih
budak kelas aku cakap ada tangan raksasa dalam tasik
dahlah aku slalu lepak situ sementara tunggu bas skolah datang amik
aku balik nangis2 ngadu kat ayah
bongok sungguh gi caya cakap budak tu

Quote Nombor123 24-12-2016 08:34 PM
apa tu...     
Quote uhuStic 24-12-2016 09:10 PM
tak dapat la tengok kuda
Quote ciwi1166 24-12-2016 09:37 PM
Taman Tasik Perdana kan dekat jer..
Quote edee_91 24-12-2016 09:42 PM
hyie replied at 24-12-2016 06:26 PM
xleh la ummah rogayah cikcur kat situ lepas ni...kena cari port baru

bukan tempat rogayah sinonim dengan tasik permaisuri ke?
Quote cikputih15 24-12-2016 10:04 PM
aechae replied at 24-12-2016 07:30 PM
Ye ke ada buaya kt cni? Dr kecik duk mai xda pnah nmpk pn...signboard warning pn xda

ikan toman besa ada la. biasa tgk dulu2 acara mancing berita harian ke apa
Quote dess402 24-12-2016 10:08 PM
kemaruk replied at 24-12-2016 05:34 PM
Bagus la.. dalam tasik nih pon banyak buaya..

Sepatutnya banyak angsa sebab nama titiangsa




kejab banyak buaya ,

kejab pulak banyak angsa .

- lu olang mabuk ketum ekk .




Quote hyie 24-12-2016 11:08 PM
edee_91 replied at 24-12-2016 09:42 PM
bukan tempat rogayah sinonim dengan tasik permaisuri ke?

kah3 choi sangat iols salah teka ppfftttttttt

Lihat semua komen(42)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 11:51 AM GMT+8 , Processed in 0.091770 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top