CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 6330|Reply: 42

Mulai Januari 2017, Taman Tasik Titiwangsa Ditutup Dua Tahun- DBKL

[Copy link]
Post time 24-12-2016 04:57 PM | Show all posts |Read mode
Taman Tasik Titiwangsa boleh dikatakan suatu tempat nostalgia buat kebanyakan penduduk Kuala Lumpur dan Lembah Klang membawa seisi keluarga bergembira di tepi tasik pada hujung minggu sekitar tahun 80-an.


Namun memetik laporan Bernama bahawa keseluruhan taman tersebut akan ditutup kepada orang awam bagi semua bentuk aktiviti bermula Januari 2017 hingga Disember 2018.


Menurut kenyataan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) hari ini, ia bagi memberi laluan kepada pelaksanaan projek 'River of Life' melibatkan keseluruhan taman itu.

"Kerja naik taraf di taman ini adalah bagi kemudahan dan keselesaan pengunjung pada masa hadapan."


Tambah DBKL, kontraktor yang dilantik akan memulakan kerja pemasangan 'hoarding' pada Januari, justerun itu orang awam dinasihatkan tidak mengunjungi taman tasik atas faktor keselamatan sepanjang tempoh penutupan.- CARI

sumber foto: http://www.visitkl.gov.my/




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2016 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai tempat detim sblm kawin...bukal lenyaplah memorinya nanti....
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah..lamanya..mana aku nK g lepak pagi pagi lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Tempat cikcur zaman belajar dulu. Masa tu ada eye on Malaysia lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku lebih suka tasik titiwangsa berbanding tasik perdana. Nak parking kereta senang n banyak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la.. dalam tasik nih pon banyak buaya..

Sepatutnya banyak angsa sebab nama titiangsa
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 05:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lamo bonar tu jang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaaaa... By the time taman tu buka balik, ai dah pindah tempat lain sudah. Baru je plan nak workout hari2 kat situ Januari nnt.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2016 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 24-12-2016 06:19 PM
Alaaaa... By the time taman tu buka balik, ai dah pindah tempat lain sudah. Baru je plan nak workout ...

Ingat lagi tak kita jogging2 kat taman titiangsa sambil bagi makan rubung?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 06:26 PM | Show all posts
xleh la ummah rogayah cikcur kat situ lepas ni...kena cari port baru
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Lamenye sampai 2 thn, projek ape najib nak buat ni mesti billion2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 24-12-2016 05:34 PM
Bagus la.. dalam tasik nih pon banyak buaya..

Sepatutnya banyak angsa sebab nama titiangsa

Ye ke ada buaya kt cni? Dr kecik duk mai xda pnah nmpk pn...signboard warning pn xda
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 08:14 PM | Show all posts
sekolah rendah depan tasik nih
budak kelas aku cakap ada tangan raksasa dalam tasik
dahlah aku slalu lepak situ sementara tunggu bas skolah datang amik
aku balik nangis2 ngadu kat ayah
bongok sungguh gi caya cakap budak tu

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
apa tu...     
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
tak dapat la tengok kuda
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 09:37 PM | Show all posts
Taman Tasik Perdana kan dekat jer..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2016 09:42 PM | Show all posts
hyie replied at 24-12-2016 06:26 PM
xleh la ummah rogayah cikcur kat situ lepas ni...kena cari port baru

bukan tempat rogayah sinonim dengan tasik permaisuri ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 24-12-2016 07:30 PM
Ye ke ada buaya kt cni? Dr kecik duk mai xda pnah nmpk pn...signboard warning pn xda

ikan toman besa ada la. biasa tgk dulu2 acara mancing berita harian ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 10:08 PM | Show all posts
kemaruk replied at 24-12-2016 05:34 PM
Bagus la.. dalam tasik nih pon banyak buaya..

Sepatutnya banyak angsa sebab nama titiangsa




kejab banyak buaya ,

kejab pulak banyak angsa .

- lu olang mabuk ketum ekk .




Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2016 11:08 PM | Show all posts
edee_91 replied at 24-12-2016 09:42 PM
bukan tempat rogayah sinonim dengan tasik permaisuri ke?

kah3 choi sangat iols salah teka ppfftttttttt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-3-2023 08:33 AM GMT+8 , Processed in 0.120872 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list