CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tasik Berwarna Merah Jambu Yang Romantik Di Mexico

19-8-2016 11:26 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7361| Komen: 25

Description: Di Yucatan Peninsula yang terlatak di pantai timur Mexico, terdapat sebuah tasik berair masin yang berwarna merah jambu menarik tumpuan ramai pengunjung datang mengambil gambar untuk dijadikan kenanga ...
Oleh : TS LOO


sumber foto: www.thesun.co.uk


Di Yucatan Peninsula yang terlatak di pantai timur Mexico, terdapat sebuah tasik berair masin yang berwarna merah jambu menarik tumpuan ramai pengunjung datang mengambil gambar untuk dijadikan kenangan. 

Difahamkan, air tasik berwarna merah jambu bukan disebabkan hasil buatan manusia atau pencemaran, sebaliknya ia adalah disebabkan bahan kimia yang dilepaskan oleh hidupan yang terapung atau berada di dalam tasik dan udang air masin. 

Ianya merupakan kawasan pelancongan yang boleh dikatakan bersifat semulajadi dan penuh dengan rasa romantik. - CARI


sumber foto: www.thesun.co.uk
sumber foto: www.thesun.co.uk


sumber info: www.thesun.co.uk
15

Bagus
11

Marah
14

Terkejut
14

Sedih
22

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (87 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hellblazer666 19-8-2016 11:39 AM
Quote DeeHanania 19-8-2016 12:02 PM
   cantik
Quote Artemesiaa 19-8-2016 12:13 PM
Kalau dah sebegitu warnanya macam tak selamat je nak mandi manda
Quote kuzaime 19-8-2016 02:26 PM
Cantiknya..
Quote tombolpintu 19-8-2016 02:29 PM
wow wiiiiii
Quote Emperor95 19-8-2016 02:48 PM
Dua2 pun cantik
Quote mia31483 19-8-2016 03:04 PM
wahhhh nak pegiiiii
Quote @pplegreen 19-8-2016 04:01 PM
wow mcm photoshop jew, cantik pink
Quote supernaturalee 19-8-2016 04:25 PM
romantik?
nmpk creepy je to me
Quote Acik2kepam 19-8-2016 09:49 PM
Cantiknya.. Lawa kalo photoshoot sini nih
Quote ogata 20-8-2016 10:48 AM
nak wedding tepi pantai ni..
Quote lnakass 20-8-2016 01:52 PM
Cantiknyaa
Quote shanshero 22-8-2016 02:02 PM
pernah tengok kat discovery buaya2 mati dan buta sebab sejenis alga terapung yang menjadikan sungai menjadi merah di australia
Quote mizz_fatyn 23-8-2016 09:21 AM
cantiknyaaaa
Quote madknownz 23-8-2016 05:41 PM
cantiknya....
berapa lama kaler merah jambut tu.

buatnye pelancong datang tiba2 takde warna cenggitu dh rugi dah....

Quote harisanis 23-8-2016 10:43 PM
klo lps kuar mnyelam, muka leh jd pinkish x?? chia chia chia
Quote Daisyna 25-8-2016 02:43 PM
cantiknya bila bergambar..
Quote nurchomel 25-8-2016 03:16 PM
cantik.. boleh mandi x kat sini? hihiiihiii
Quote Spiral 25-8-2016 04:20 PM
tasik ke pantai ni

Lihat semua komen(25)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

12-4-2024 07:28 PM GMT+8 , Processed in 0.085340 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top