CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Taman Tema Air Tasik Kenyir Dibuka 31 Mei

28-5-2015 10:04 AM| Diterbitkan: admin6| Dilihat: 12304| Komen: 32

Description: Taman Tema Air Kenyir atau Kenyir Waterpark bakal dibuka bersempena dengan Festival Kenyir yang akan berlangsung di Pengkalan Gawi, Tasik Kenyir bermula 31 Mei sehingga 6 Jun ini.Pegawai Eksekutif Pem ...


Taman Tema Air Kenyir atau Kenyir Waterpark bakal dibuka bersempena dengan Festival Kenyir yang akan berlangsung di Pengkalan Gawi, Tasik Kenyir bermula 31 Mei sehingga 6 Jun ini.
Pegawai Eksekutif Pembangunan Perniagaan, Ketengah Holding Sdn Bhd, Suhaimi Said berkata taman tema air pertama di Terengganu itu menjadi tarikan terbaru sempena festival selama seminggu itu.
“Pembukaan taman tema air tersebut adalah bertujuan untuk memperkenalkan lagi Tasik Kenyir disamping menarik lebih ramai pengunjung untuk datang ke sini sepanjang Festival Kenyir dijalankan.
“Untuk permulaan, hanya fasa pertama dibuka kepada pengunjung dan pada bulan Ramadhan ianya akan ditutup sementara bagi melakukan ‘post mortem’ untuk tujuan penambahbaikan,” katanya kepada teganukita hari ini.


Tambahnya, penutupan sementara itu juga adalah untuk mengkaji jika mempunyai kelemahan yang ada untuk ditambah nilainya sebelum dibukas secara rasmi.
Kerajaan negeri mensasarkan untuk menarik 70,000 pengunjung ke festival tersebut.


3

Bagus
5

Marah
5

Terkejut
5

Sedih
5

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (29 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote zorrro_03 28-5-2015 12:14 AM
Hermmm.  Katanya ex MB mat said dilantik jadi pengerusi kenyir ini.  Jgn ia jadi liability aka biawak hidup kepada state government sudahlah akhirnya.     
Quote cicakgemok 28-5-2015 12:45 AM
Bagus la ada pembaharuan..KT bila nak buat?hari tu kata nak buat dua
Quote lolen 28-5-2015 12:50 AM
Gambo kedua tu the real panorama kat sana
Aku rasa x layak lg digelar taman tema sbb itu je la satu seciput kolam yg ada
X baloi kalo nak dtg jauh2 sbb nak main kat kolam seciput tuh
Quote pagarkayu 28-5-2015 01:05 AM
lolen replied at 28-5-2015 12:50 AM
Gambo kedua tu the real panorama kat sana
Aku rasa x layak lg digelar taman tema sbb itu je la satu ...

Kat atas tulis hanya fasa pertama dibuka sebelum ditutup bulan puasa..untuk festival ini sahaja buka sekejap sebelum dibuka secara rasmi entah bila
Quote VioletsAre_Blue 28-5-2015 02:16 AM
Perlu ke taman tema bagai?orang pergi kenyir sebab panorama tasik dan alam semulajadi yang cantik disamping kaki2 pancing menjalankan hobi mereka :zz
Quote BigPanther 28-5-2015 08:06 AM
VioletsAre_Blue replied at 28-5-2015 02:16 AM
Perlu ke taman tema bagai?orang pergi kenyir sebab panorama tasik dan alam semulajadi yang cantik di ...

untuk campak anak anak kat situ bila bapak gi memancing tak ingat dunia

Quote aechae 28-5-2015 08:22 AM
BigPanther replied at 28-5-2015 08:06 AM
untuk campak anak anak kat situ bila bapak gi memancing tak ingat dunia

Bapak2 g mancing ank bini pn tggal kt umah siap2....xda mkna nk bawa katanya..byk alsan
Quote aechae 28-5-2015 08:24 AM
zorrro_03 replied at 28-5-2015 12:14 AM
Hermmm.  Katanya ex MB mat said dilantik jadi pengerusi kenyir ini.  Jgn ia jadi liability aka biawa ...

Dh pegi tgk ke cni? Apa menarik?
Quote ell768 28-5-2015 08:51 AM
kecik ya amat...
Quote zorrro_03 28-5-2015 08:57 AM
aechae replied at 28-5-2015 08:24 AM
Dh pegi tgk ke cni? Apa menarik?

gi visit masa pembinaan.  banyak gak fasiliti nya bila siap sepenuhnya.  taman tema ni teletak di Pulau Poh.  hang gi lah ajak anak bini melawat situ.  
Quote miniteratai 28-5-2015 10:25 AM
mmg biasa ke bukak tutup, bukak tutup mcm tu? bukak je la bila dah rasmi..
Quote aechae 28-5-2015 11:00 AM
zorrro_03 replied at 28-5-2015 08:57 AM
gi visit masa pembinaan.  banyak gak fasiliti nya bila siap sepenuhnya.  taman tema ni teletak di  ...

We all plan nk g berjimba ats rumah bot cuti merdeka nnt...x tau jd ke x...yg pasti kids not allowed gtuu...
Quote BotakChinPeng 28-5-2015 11:22 AM
Bagus lah.
Quote Modngengadee 28-5-2015 11:26 AM
kenapa akak tengok mcm sendu di aidil fitri jer taman tema air ni....adakah direka bentuk sedemikian rupa khas  untuk ummah felda dan pprt jah?
Quote MH37O 28-5-2015 11:27 AM
tgk pic mcm takde pokok2 rendang kat situ....mcm kat legoland tu, panas ya rabbi...skrg tak tau lah maybe pokok dah tumbuh besar
Quote amiraira 28-5-2015 11:28 AM
banyak sgt taman tema skn ni
Quote the_killer 28-5-2015 11:31 AM

Quote bellaa 28-5-2015 02:02 PM
sedihh...
Quote babypureen 28-5-2015 02:47 PM
ingatkan besor taman tema air nya.........

Lihat semua komen(32)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 06:28 AM GMT+8 , Processed in 0.082331 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top