CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Akhbar Thailand Keluar Kartun Persenda Malaysia dan Najib

28-5-2015 05:59 PM| Diterbitkan: admin6| Dilihat: 23768| Komen: 153

Description: sebuah akhbar dari Thailand, The Nation, semalam dikatakan telah mencetak satu kartun yang mempersendakan Malaysia. Ia berikutan kes penemuan kubur beramai-ramai di....




Menurut Siakapkeli.my, sebuah akhbar dari Thailand, The Nation, semalam dikatakan telah mencetak satu kartun yang mempersendakan Malaysia. Ia berikutan kes penemuan kubur beramai-ramai di Wang Kelian, Perlis. Kartun itu juga memaparkan karakter seorang polis sedang menggali kubur dan juga satu karakter yang menyerupai Perdana Menteri Malaysia, berdialog mengenai akta hasutan.


Selain dari itu, kartun itu juga turut memaparkan motto melawat Malaysia, iaitu "Malaysia Truly Asia" tetapi diubah kepada "Malaysia Truly Embarassed".

Gambar keratan akhbar ini telah dimuat naik oleh seorang jurnalis dari Kuala Lumpur  di Facebook beliau. 




5

Bagus
6

Marah
6

Terkejut
9

Sedih
6

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (41 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote esteryen 28-5-2015 05:42 PM
Loll..Thailand thailand..pemerdagangan manusia for sex especially budak2 berleluasa kat sana, akhbar thailand tu sibuk pula ngan kat Malaysia..:
Quote kecimpret 28-5-2015 05:43 PM
dont visit malaysia if u r rohingya


Quote AbukRokok 28-5-2015 05:44 PM
kecimpret replied at 28-5-2015 05:43 PM
dont visit malaysia if u r rohingya

i sapot you
Quote sekngucing 28-5-2015 05:46 PM
malaysia kaum paling hebat di dunia

zaman purba, kaum mongol ditakuti sebab mengganas di semua benua, tiba tiba dtg malaysia kena bom c4

kaum rohingya berasal dari pergunungan arakan, dianggap syaitan oleh india di benua india sebab mereka ganas dan suka berperang, tiba tiba dtg malaysia kena tanam beramai ramai[[[

Quote pittjie 28-5-2015 05:50 PM
hati kecil iols seakan merestui je kartun tu.
Quote dcruins 28-5-2015 05:58 PM
mereka ingat semua warga asing yang diseludup ni datang dari jalan laut jer ke? tu yang jalan darat melalui daerah Thailand untuk sampai ke sempadan kita mereka tak fikir pulak. Thailand pun bolos gak sama macam Malaysia....
Quote kelapaparut 28-5-2015 06:07 PM
Iols ok je dgn kartun ni,xsentap pun,selayaklah kite semue dicerca ummah siam, iols rase kartunis zunar pun akan lukis worst than this
Quote perang_candu 28-5-2015 06:08 PM
sempadan thailand lagi ketat katanya.. sebab tu rohingya yg lari dari malaysia tak leh nak tembus ke negara mereka.
Quote stania83 28-5-2015 06:16 PM
--depa nak tutup kesalahan gomen Thailand dgn divert issue memperkecilkan kerajaan negara Jiran.
--come on patriotik sikitttt
Quote alesandra 28-5-2015 06:20 PM
cer pikir sikit...mcm mana thai tak penah kena jajah.aku enggan sentap bagi pihak kerajaan malaysia dan jibun bangang
Quote wana89 28-5-2015 06:20 PM
pittjie replied at 28-5-2015 05:50 PM
hati kecil iols seakan merestui je kartun tu.

wana ok jer dengan kartun ni..xsentap mana pun..
selayakla najib n polis kena hencap...
bongok,bongok,bongok
Quote wana89 28-5-2015 06:23 PM
mohon surat khabar malaysia n kartunis malaysia menganjing thai pula..
horey, horey,
dua2 negara ni sama jah tahap hauk nya..
Quote xpdckelate 28-5-2015 06:31 PM
nganjing sebab aritu kerek sangat kat malaysia xdak kem rohingya kata tapir,prrffffhhhhhhh
Quote scorpionkiki 28-5-2015 06:36 PM
wana89 replied at 28-5-2015 06:20 PM
wana ok jer dengan kartun ni..xsentap mana pun..
selayakla najib n polis kena hencap...
bo ...

I pun sokong kartun ni.... mmg pun zaman najib zaman kejatuhan malaysia... elokla  umno sekarang yg dipegang oleh orang yg lebih teruk dr pondan ( pondan lagi mulia ) jatuh cepat cepat... buang parasit dr pentadbiran kita
Quote malawi4 28-5-2015 06:39 PM
malu la wei negara  macam thai pon dah berani pijak marwah maleysia
Quote atekome 28-5-2015 06:41 PM
Kalo pgawai renjer..polis smua bt kj tkkan ade kem slama  bertahun kt smpadan tuh..lyk lh kna hina dh hakikat diowang tk bt kj..alsan sbb berbukit bukau ssah nk ronda..stupidd..
Quote flying_cow 28-5-2015 06:44 PM
Eleh Siam ni. 2x5 je dengan Malaysia.
Quote milo_888 28-5-2015 06:44 PM
Siam lehnat tak payah bongkak sangat la nak mempersendakan negara orang.. manusia2 tu masuk ikut sempadan korang jugak..

Dah la pmpn2 korang asik jd mangsa pukul laki sampai ramai kawin mafia pencen dari russia.. belum lagi yg bersidai. tepi jalan melacur sampai yang berbini pun majority melanggan..
Quote mizzmimi 28-5-2015 06:47 PM
So what thailand berani gak gulingkan pm sundirik. Malaya?

Lihat semua komen(153)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 03:38 PM GMT+8 , Processed in 0.108211 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top