CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 6671|Reply: 32

[Tempatan] Taman Tema Air Tasik Kenyir Dibuka 31 Mei

[Copy link]
Post time 27-5-2015 11:59 PM | Show all posts |Read mode
Taman Tema Air Kenyir atau Kenyir Waterpark bakal dibuka bersempena dengan Festival Kenyir yang akan berlangsung di Pengkalan Gawi, Tasik Kenyir bermula 31 Mei sehingga 6 Jun ini.
Pegawai Eksekutif Pembangunan Perniagaan, Ketengah Holding Sdn Bhd, Suhaimi Said berkata taman tema air pertama di Terengganu itu menjadi tarikan terbaru sempena festival selama seminggu itu.
“Pembukaan taman tema air tersebut adalah bertujuan untuk memperkenalkan lagi Tasik Kenyir disamping menarik lebih ramai pengunjung untuk datang ke sini sepanjang Festival Kenyir dijalankan.
“Untuk permulaan, hanya fasa pertama dibuka kepada pengunjung dan pada bulan Ramadhan ianya akan ditutup sementara bagi melakukan ‘post mortem’ untuk tujuan penambahbaikan,” katanya kepada teganukita hari ini.
Tambahnya, penutupan sementara itu juga adalah untuk mengkaji jika mempunyai kelemahan yang ada untuk ditambah nilainya sebelum dibukas secara rasmi.
Kerajaan negeri mensasarkan untuk menarik 70,000 pengunjung ke festival tersebut.









Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2015 12:14 AM | Show all posts
Hermmm.  Katanya ex MB mat said dilantik jadi pengerusi kenyir ini.  Jgn ia jadi liability aka biawak hidup kepada state government sudahlah akhirnya.     
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la ada pembaharuan..KT bila nak buat?hari tu kata nak buat dua
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 12:50 AM | Show all posts
Gambo kedua tu the real panorama kat sana
Aku rasa x layak lg digelar taman tema sbb itu je la satu seciput kolam yg ada
X baloi kalo nak dtg jauh2 sbb nak main kat kolam seciput tuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
lolen replied at 28-5-2015 12:50 AM
Gambo kedua tu the real panorama kat sana
Aku rasa x layak lg digelar taman tema sbb itu je la satu ...

Kat atas tulis hanya fasa pertama dibuka sebelum ditutup bulan puasa..untuk festival ini sahaja buka sekejap sebelum dibuka secara rasmi entah bila
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 02:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Perlu ke taman tema bagai?orang pergi kenyir sebab panorama tasik dan alam semulajadi yang cantik disamping kaki2 pancing menjalankan hobi mereka :zz
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 08:06 AM | Show all posts
VioletsAre_Blue replied at 28-5-2015 02:16 AM
Perlu ke taman tema bagai?orang pergi kenyir sebab panorama tasik dan alam semulajadi yang cantik di ...

untuk campak anak anak kat situ bila bapak gi memancing tak ingat dunia

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 08:22 AM | Show all posts
BigPanther replied at 28-5-2015 08:06 AM
untuk campak anak anak kat situ bila bapak gi memancing tak ingat dunia

Bapak2 g mancing ank bini pn tggal kt umah siap2....xda mkna nk bawa katanya..byk alsan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2015 08:24 AM | Show all posts
zorrro_03 replied at 28-5-2015 12:14 AM
Hermmm.  Katanya ex MB mat said dilantik jadi pengerusi kenyir ini.  Jgn ia jadi liability aka biawa ...

Dh pegi tgk ke cni? Apa menarik?
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 08:51 AM | Show all posts
kecik ya amat...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 08:57 AM | Show all posts
aechae replied at 28-5-2015 08:24 AM
Dh pegi tgk ke cni? Apa menarik?

gi visit masa pembinaan.  banyak gak fasiliti nya bila siap sepenuhnya.  taman tema ni teletak di Pulau Poh.  hang gi lah ajak anak bini melawat situ.  
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 10:25 AM | Show all posts
mmg biasa ke bukak tutup, bukak tutup mcm tu? bukak je la bila dah rasmi..
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 11:00 AM | Show all posts
zorrro_03 replied at 28-5-2015 08:57 AM
gi visit masa pembinaan.  banyak gak fasiliti nya bila siap sepenuhnya.  taman tema ni teletak di  ...

We all plan nk g berjimba ats rumah bot cuti merdeka nnt...x tau jd ke x...yg pasti kids not allowed gtuu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 11:22 AM | Show all posts
Bagus lah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 11:26 AM | Show all posts
kenapa akak tengok mcm sendu di aidil fitri jer taman tema air ni....adakah direka bentuk sedemikian rupa khas  untuk ummah felda dan pprt jah?
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 11:27 AM | Show all posts
tgk pic mcm takde pokok2 rendang kat situ....mcm kat legoland tu, panas ya rabbi...skrg tak tau lah maybe pokok dah tumbuh besar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-5-2015 11:28 AM | Show all posts
banyak sgt taman tema skn ni
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 11:31 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 02:02 PM | Show all posts
sedihh...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2015 02:47 PM | Show all posts
ingatkan besor taman tema air nya.........
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 08:04 PM GMT+8 , Processed in 0.117699 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list