CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Bluetick Pada Watsapp Boleh Buat Orang Bergaduh?

29-5-2015 02:52 PM| Diterbitkan: admin6| Dilihat: 55164| Komen: 170

Description: Masalah bluetick kat dalam aplikasi Whatsapp di Malaysia ni nampaknya parah jugak noh. Ramai yang ingat bila naik bluetick mesti orang yang kita mesej tu cuma baca je tapi tanak reply. Dorang ni bukan ...







Masalah bluetick kat dalam aplikasi Whatsapp di Malaysia ni nampaknya parah jugak noh. Ramai yang ingat bila naik bluetick mesti orang yang kita mesej tu cuma baca je tapi tanak reply. Dorang ni bukan fikir kita ada masalah ke apa ke.. Tahu nak marah je bila tak reply.

Betul tak?? Macam kes sorang budak sekolah ni.. Haaa padan muka dia fon kena rampas. Lepas tu masalah pulak bila kawan asyik hantar mesej Whatsapp, kena cikgu sekolah pulak baca hahahaha! Yang si kawan tu plak ingat dia tak pergi sekolah.

Haishh macam-macam noh.. Siap maki-maki lagi tak balas mesej dia. Apa yang kelakarnya marah betul dia bila kawan dia bagi bluetick je tanak balas.

Sekali kena cikgu disiplin yang balas mesej.. Dah tu tak percaya pulak tu yang fon kawan dia kena rampas. Hadoiiii kacau betul la budak sorang ni, sampai kena cikgu buat voice note baru nak percaya. Apa punya orang la budak-budak ni.. Pasal bluetick pun nak gado.

Tapi ada juga pasal bluetick pasangan couple sampai putus hubungan dan yang lebih parah ada sampai suami isteri pun bercerai.





9

Bagus
5

Marah
8

Terkejut
8

Sedih
11

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (52 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rospinki 29-5-2015 10:40 AM
kan aku dah kata benda2 ni buat sakit otak je...mcm aku bru jap ni skodeng kenapa smpi skrg tk blutik lagi
Quote bottombikini 29-5-2015 10:47 AM
ape masalahnye....balas tak balas pun jadi hal..dah dia tak balas call je lah..ape yg nak dijimatkan sangat?

Quote noraidil_06 29-5-2015 10:48 AM
I sll ignore wasap.n kalau org bluetick wasap I, pasrah je uols.
Quote alien3d 29-5-2015 10:49 AM
PDPA -anak buah saman cikgu.
Quote mikasa 29-5-2015 10:52 AM
Tak perlu bluetick pun boleh baca mesej
Quote amira_safia 29-5-2015 10:52 AM
ya Rabbi bahasa budak2 sekarang ni ... ... rasa macam nak cili2 je mulut budak ni ...
Quote sobsob 29-5-2015 10:58 AM
Kalau ni kisah benar gigih cikgu disiplin ni baca meses2 sampah
Quote tuah_r 29-5-2015 10:59 AM
banyak benda lain nak pikir selain bluetick nie...
Quote asher 29-5-2015 10:59 AM
dasat sungguh psl bluetick mcm2 leh jd..binawe btol lah..
Quote qronaldo7 29-5-2015 11:03 AM
cerita rekaan je atas tu. banyak tol masa
Quote bellaa 29-5-2015 11:09 AM
alahai.. Pasai bluetick pon nak sentap bagai..

macam lah kita nih hadap hp 24jam.
Quote Innrukia 29-5-2015 11:13 AM
aku baru phm psl blue tick ni
sblum ni tak phm kenapa ada msg yg tak tukaq kaler & ada yg tetiba biru....
konsep aku sblum ni, once aku dah antar meaning depa receive & baca..
kaler2 tu semua tadek makna
Quote MeghanK 29-5-2015 11:17 AM
Yg cikgu disiplin kepoh sangat duk buka n baca wasap budak tu kenap dah rampas, rampas la..gata tangan pulak usik Sana sini
Quote koko2 29-5-2015 11:18 AM
apa fungsi blutik ni..?
aku tak tau..
bila aku anta wasap ada jer rite (/) biru...mean dah sampai la kan...?
Quote pearl.silver 29-5-2015 11:19 AM
ape hal cikgu tu rajin buka msg wasap ank murid die?
Quote dodolgemok 29-5-2015 11:20 AM
Ni mesti stok2 fonen sentap pasal blutik.cam lahanat je nak sentap2 ni
Quote melia_star 29-5-2015 11:21 AM
aritu client aku marah sbb x reply dia....esoknya dia call tya nape x jwb mlm tadi?

lerr...aku ckp sorry ler.. i bila blik umah henpon I anak2 I yg invade buat main CoC...so maybe anak I view mesej wasap tu tp bolayan....nasiblah sape suh wasap mlm2...




Quote Suchi 29-5-2015 11:22 AM
mmg blh tersentap hati

nk plak msg kita manjang dia skip dan abaikan tanpa berjawab
tapi dlm masa yg sama kemain rancak duk nyembang dlm wassap grup dia yg mana kita xde dlm tu grup tulah.
Quote MeghanK 29-5-2015 11:24 AM
koko2 replied at 29-5-2015 11:18 AM
apa fungsi blutik ni..?
aku tak tau..
bila aku anta wasap ada jer rite (/) biru...mean dah sampai  ...

Double tick dah sampai
Blue tick dah baca

Lihat semua komen(170)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 02:43 PM GMT+8 , Processed in 0.225895 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top