CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Protes Anti Trump Makin Merebak Di USA

11-11-2016 05:14 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4936| Komen: 25

Description: Donald Trump menimbulkan kemarahan di kalangan penduduk yang memihak kepada pesaingnya Hillary Clinton apabila ada yang bertindak ganas memusnahkan harta awam.
Donald Trump menimbulkan kemarahan di kalangan penduduk yang memihak kepada pesaingnya Hillary Clinton apabila ada yang bertindak ganas memusnahkan harta awam.

Sebaik keputusan pilihan raya presiden Amerika Syarikat (AS) diketahui ramai, kumpulan anti Trump menunjukkan ketidakpuasan hati mereka dengan memecahkan tingkap di sekitar bandar Oakland, California.

Di Oregon, puluhan penduduknya menyekat jalan raya di Portland hingga mengakibatkan perjalanan kereta api tergendala.

Laporan media tempatan menyebut, kumpulan itu meningkat kepada kira-kira 300 orang termasuk yang bertindak duduk di tengah jalan. Malahan, ada yang membakar bendera AS sambil menjerit: "Itu bukan presiden kami."

Menerusi Twitter, hashtag "NotMyPresiden" telah digunakan hampir setengah juta kali.

Selain itu, kawasan bandaraya seperti New York, Chicago, Washington DC, Philadelphia dan Boston turut mengalami kejadian protes.- CARI


sumber foto: mstar
sumber foto: http://images.indianexpress.com/

19

Bagus
20

Marah
26

Terkejut
8

Sedih
21

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (111 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MistrezHermanaz 11-11-2016 05:17 PM
ada pengundi hantu jugak ke
Quote God_Eater 11-11-2016 05:28 PM
padan muka....... siapa suruh tak mengundi?  
Quote Nokiaman 11-11-2016 05:39 PM
Da sama scenario mcm kat Malaysia..
Org tak suka Najib ...ada Bersih..
Tu pon Bersih gak versi USA..
Quote M.Rose 11-11-2016 05:39 PM
Bangla datang US undi re ramai ni   Kalau berjaya turun kan Trump.. mesia jugak Boleh turun kan bangjib. Come on US.
Quote Lagubestbest 11-11-2016 06:20 PM
Soros punya kerja.
Quote Pajeri_Nenas 11-11-2016 06:26 PM
Mesti Ada blackout Ni. Jahatnyer tnb;
Quote Ferr_Remy 11-11-2016 06:44 PM
Pemakan dedak Ameno ckp Malaysia je suka turun jalan raya buat protest x berpekdah ni.. skrg ape cer?
Quote ohnoLia 11-11-2016 07:14 PM
Ehhh. Org negara paling berkuasa di dunia pun berdemo?,
Quote dcruins 11-11-2016 07:28 PM
Edited by dcruins at 11-11-2016 07:34 PM

fuhhh rumour panazzzz dari Foxnews.....

organized gilerrrr demo2 ni semua, siap ada bas lagi, gambar2 ada dalam link kat bawah.....

tebal nyerrr poket Soros,dah sponsor kempen Clinton, Bersih versi Amerika pun dia nak sponsor gak.




---------------------------

Trump protests intensify, as doubts swirl about spontaneity

http://www.foxnews.com/us/2016/11/10/trump-protests-intensify-as-doubts-swirl-about-spontaneity.html

Rumors have also been circulating that the new batch of anti-Trump protesters has been bankrolled by individuals like billionaire liberal activist George Soros and groups like Moveon.org.

WTF, @georgesoros busing in & paying #protestors to destroy cities is domestic #terrorism. #fakeProtests #BlueLivesMatter have tough days,” read one tweet in response to the viral picture of buses in Austin.

Another theory floated on social media is that many of the signs that were distributed at rallies across the country appeared to be exactly the same, indicating they were printed and distributed by an organized group.


Quote Wal..Hal 11-11-2016 07:31 PM
Dah kalah tu sudah sudahla..korang jugak yg undi kan, yg protes ni byk yg urban, walhal yg kat kampung countryside, puak2 amish, miners2,peladang gandum semua yg silent majority tu relax2 je,kalu dieorg meletop brlah golongan urban tau trump pun ade pengikutnye yg tersendiri
Quote Scintilla 11-11-2016 07:38 PM
pprt tul la us nih.... klau kt msia sah2 berita tb3 jd 5jam dok ulang2 ckp demo ni set2 beruk jalanan
Quote pr3ttytw33ty 11-11-2016 07:53 PM
mesti trump dh janji nk tabur brim brom brem. tu yg menang mudah tu
Quote shamsadis 11-11-2016 08:13 PM
Hahahahahaha macam tu nak ngajar negara lain pasal demokrasi
Quote AbukRokok 11-11-2016 10:32 PM
Pres Trump jgn risau...FEMA camp dah lama siap dengan beg beg mayat
Quote pyropura 11-11-2016 10:40 PM
dcruins replied at 11-11-2016 07:28 PM
fuhhh rumour panazzzz dari Foxnews.....

organized gilerrrr demo2 ni semua, siap ada bas l ...

Alah tu kata Fox, paham2 lah kan    
Quote dcruins 11-11-2016 10:52 PM
pyropura replied at 11-11-2016 10:40 PM
Alah tu kata Fox, paham2 lah kan

memang bukan rahsia pun penderma Clinton tuuuuu,satu amerika tauuu....
Quote pyropura 11-11-2016 10:55 PM
dcruins replied at 11-11-2016 10:52 PM
memang bukan rahsia pun penderma Clinton tuuuuu,satu amerika tauuu....

Possible juga
Quote taikor 11-11-2016 10:58 PM
Edited by taikor at 11-11-2016 10:59 PM

semua media arus perdana persetankan Trump. itu yg jadikan berlakunya rusuhan.

tetapi MAJORITI rakyat Amerika tahu Trump perjuangkan kepentingan rakyat, negara dan menentang korupsi kuasa2 politik
Quote famri7 11-11-2016 11:02 PM
Sentimen yang sama dgn fenomena lokalis..menang sebab petik kepefentingan kaum kau jer dekk..bosannya sis.

Lihat semua komen(25)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 04:59 AM GMT+8 , Processed in 0.069750 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top